Top lansete crap buget redus/ incepatori

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
DumiD
Pescar de competitie

Re: Top lansete crap buget redus/ incepatori

Mesaj de DumiD »

Nu e chiar asa cum iti lasa de inteles colegii cu lansetele din 3 bucatii, nu trebuie sa fugi de ele ca dracu' de tamaie. Daca nu ai nevoie de distante extreme sau daca nu esti un bun aruncator mergi cu incredere pe ele. Deasemenea, daca nu esti un bun aruncator iti recomand lansete mai moi care pe langa faptul ca te ajuta in dril te ajuta si la aruncare.

marian_popescu
pescar de competitie
Puncte: 0

Mesaj de marian_popescu »

aceeasi prejudecata legata de prea multe puncte de imbinare...
am pescuit cu prowess skander, shimano alivio si energoteam dx-kevlar, 3,60 si 3,90, atat 3 lbs, cat si 3,5 lbs. toate din 3 bucati. nu a pocnit niciuna. momentan folosesc fl strategist de 3,90, modelul vechi, din 3 bucati pentru marker si dau cu 120 de grame fara mila

am pescuit gipo prestige telecarp de 3,90 cu 3 lbs (doi ani), lineaeffe spring (tot 3,90 cu 3 lbs), energo dx-kevlar tele (3,60 cu 3 lbs), gipo prestige telecarp de 3,60 cu 2,75 lbs
am nadit (si mi se parea prea rigida) cu attak competition tele-carp de 3,60 cu 3,5 lbs

...si nu am pocnit niciuna

dupa doua seturi din doua bucati, de 3,90 cu 3,5 lbs (cormoran uk carp force si senzor magic 2013), acum pescuiesc ... tot cu telescopice. nu neg dezavantajele fata de cele din doua bucati, dar acestea nu au nicio legatura cu rezistenta scazuta

daca ar fi sa imi iau ceva din 3 bucati, probabil ca ar fi alivio de 3,90 sau fl strategist. daca as ramane in aceeasi gama de pret, probabil ca ar fi strategist modelul vechi (mai rigida si parca mai usoara), cu porcaria aia de mandrina pe care as schimba-o in secunda doi

daca ar fi sa nu ma uit la bani, probabil ca ar fi ceva din gama de top din telescopicele de surf de la shimano, cu putere de 150 de grame

Claudiu Garlea
pescar de competitie

Mesaj de Claudiu Garlea »

DumiD scrie:Nu e chiar asa cum iti lasa de inteles colegii cu lansetele din 3 bucatii, nu trebuie sa fugi de ele ca dracu' de tamaie.

La fel si cele cu mufare tip spigot.

osc1or
Veteran

Mesaj de osc1or »

DumiD scrie:Nu e chiar asa cum iti lasa de inteles colegii cu lansetele din 3 bucatii, nu trebuie sa fugi de ele ca dracu' de tamaie. Daca nu ai nevoie de distante extreme sau daca nu esti un bun aruncator mergi cu incredere pe ele. Deasemenea, daca nu esti un bun aruncator iti recomand lansete mai moi care pe langa faptul ca te ajuta in dril te ajuta si la aruncare.
De unde si pana unde il ajuta in aruncare?
Critic echilibrat

marian_popescu
pescar de competitie

Claudiu Garlea scrie:
DumiD scrie:Nu e chiar asa cum iti lasa de inteles colegii cu lansetele din 3 bucatii, nu trebuie sa fugi de ele ca dracu' de tamaie.

La fel si cele cu mufare tip spigot.

nu mi-este usor sa spun asta unuia de la totalfishing, dar esti putin pe langa
sunt suficiente modele cu spigot a caror fiabilitate te contrazic flagrant. eu am pescuit cu doua> speed master modelul vechi si cormoran uk carp force
o lanseta prost facuta se va rupe mai devreme sau mai tarziu. una facuta cu simt de raspundere, o rupe bolovanul care da cu ea

marian_popescu
pescar de competitie

osc1or scrie:
DumiD scrie:Nu e chiar asa cum iti lasa de inteles colegii cu lansetele din 3 bucatii, nu trebuie sa fugi de ele ca dracu' de tamaie. Daca nu ai nevoie de distante extreme sau daca nu esti un bun aruncator mergi cu incredere pe ele. Deasemenea, daca nu esti un bun aruncator iti recomand lansete mai moi care pe langa faptul ca te ajuta in dril te ajuta si la aruncare.

probabil a vrut sa spuna ca le incarci mai usor decat unele rigide, dar si eu cred ca se poate trece usor peste faza asta. niste baracuda competition nu sunt deloc greu de incarcat (nici foarte rigide nu sunt)

Alin Galbenu
Moderator

Mesaj de Alin Galbenu »

osc1or scrie:
Feederul este o lanseta moale. Oare ne ajuta in lansare? :)

marian_popescu
pescar de competitie

scuze, claudiu garlea, cred ca initial am inteles gresit postarea ta

Claudiu Garlea
pescar de competitie

Mesaj de Claudiu Garlea »

Nu trebuie sa-ti ceri scuze.

O seara placuta!

DumiD
Pescar de competitie

Mesaj de DumiD »

Allen Besnovich scrie:
osc1or scrie:
Feederul este o lanseta moale. Oare ne ajuta in lansare? :)
Feederul nu e lanseta dedicata de crap. Hai sa nu ne căcăm pe noi! Un incepator va arunca intotdeauna mai bine cu o parabolica decat cu o lanseta rapida, pentru ca parabolica se incarca practic singura pe cand pentru o rapida iti trebuie un minimum de tehnica care nu e asa usor de dobandit cum lasati voi sa se inteleaga. Unii sunt incapatori si raman la stadiul asta ani de zile pentru ca nu toata lumea are timpul necesar sau pasiunea de a progresa mult si repede. Exemplu concret : acum 2 saptamani mi-am scos un amic la o pescuiala, amic care e complet incepator, nici scule nu are. I-am dat de la mine 2 serturi karax si un mad d-fender si arunca cu serturile dublu fata de d-fender desi erau mai scurte si mai moi, ia explica asta !

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”