Trabucco Maxxis Sk 6000 vs 8000 vs 10000

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

andrei_h
Puncte: 0

Trabucco Maxxis Sk 6000 vs 8000 vs 10000

Mesaj de andrei_h »

Salutare,

As vrea sa imi achizitionez un set de mulinete Trabucco Maxxis SK. Ele vor fi imperecheate cu Chub Outkast 3.8m 3.25lbs. Am tot cautat eu specificatii despre ele, dar nu am gasit nicicum care este diferenta intre cele 3 variante: cea de 6000 are 578 de grame, cea de 8000 are 676 gr, iar cea de 10000 are 830 gr.

Cei care sunt in cunostiinta de cauza, spuneti-mi va rog si mie de aceasta diferenta de greutate? este construit diferit si corpul mulinetei sau tamburului. Nu este vorba doar de capacitatea de inmagazinare a firului, automat adancimea tamburului. Chiar m-ar ajuta un raspuns de la un pescar in cunostiinta de cauza care le-a si testat.

Va multumesc frumos!

P.S.: va rog nu incercati sa imi sugerati sa iau Okuma. Deja sunt satul de sindromul Okuma, tot romanul nu mai stie sa pescuiasca numa cu Okuma Axeon.

Claudiu Garlea
pescar de competitie

Re: Trabucco Maxxis Sk 6000 vs 8000 vs 10000

Mesaj de Claudiu Garlea »

Buna ziua,

Intr-adevar, diferenta de greutate intre cele 3 marimi, este data de corpul mulinetei. Caracteristicile mulinetei pot fii gasite aici: Trabucco Maxxis 8000 SK

Iar modelul de 10000 nu este pe stocul furnizorului si nici nu va mai fii adus.

Okuma Axeon este recomanda si folosita de foarte multi pescari, pentru ca este o mulineta buna, la un pret accesibil.

andrei_h

Mesaj de andrei_h »

mersi de raspunsul prompt. ideea e ca din privinta pretului m-as indrepta catre varianta de 6000, dar vreau sa stiu care sunt diferentele intre cele 2. care ar fi avantajele si dezavantajele uneia si alteia. inafara de capacitatea de inmagazinare a firului

Claudiu Garlea
pescar de competitie

Una din diferente ar fii greutatea lor 578 gr., si 676 gr., apoi cea de 6000 vine fara tambur de rezerva, tamburul de rezerva se poate achizitiona separat. Modelul de 8000, are tamburul de rezerva inclus (din grafit).

Daca cautati o mulineta cu baitrunner, iar bugetul sa fie asemanator, aveti si varianta de Okuma Powerliner 860/865.

andrei_h

Mesaj de andrei_h »

spuneti-mi va rog de ce as opta pentru okuma powerliner in pofida acestui trabucco maxxis? care ar fi plusuri si minusuri in a ma convinge sa ma indrept spre okuma? in momentul de fata detin okuma lb60 si pentru pretul care l-au avut sunt super dar okuma pl si axeon mie nu imi inspira incredere si aceeasi calitate ca si longbow. de asemenea de ce as opta pentru o mulineta fara wormshaft, gen okuma pl, in pofida unui trabucco (care totusi e o firma cu renume in pescuit) care are si wormshaft si pare mult mai robusta? vreau sa inteleg si eu totusi de unde sindromu asta care a venit peste romani cu okuma okuma okuma.

andrei_h

Mesaj de andrei_h »

ideea mea cand am intrebat care ar fi diferentele intre cele doua era de ce aceasta diferenta de greutate? exista vreo diferenta si fizic care sa determine aceasta greutate? ca nu cred ca din adancimea tamburului se da greutatea mulinetei. exista diferente de constructie in angrenaje?

Claudiu Garlea
pescar de competitie

La acest model, diferenta de greutate este data de marimea mulinetei, o asemenea greutate nu este data de adancimea tamburului si doar de marimea corpului si a angrenajelor.

arsinel
Pescar de competitie

Mesaj de arsinel »

Eu am avut modelul Maxis SK 8000. Super mulinete,super rezistente. Le-am avut 2 ani si nu am avut nici macar o problema. Am prieteni care au avut 5-6 ani ,folosite in concursuri,tras de ele si nu au avut probleme cu ele.
Divizia de Lupi a Clubului Sportiv
Personal Best 23,650KG - MV2 / 2020

gor965
Moderator

Mesaj de gor965 »

andrei_h scrie:..... vreau sa inteleg si eu totusi de unde sindromu asta care a venit peste romani cu okuma okuma okuma.
Ei sidrom pe draq ... zici ca romanii castiga cate 5.000 de euro pe luna si fac galci daca isi iau mulinete de 100 euro ! Sa fim seriosi, cand spui ca Trabucco e un nume in pescuit dar nu intelegi de ce Okuma i-a molipsit pe romani, ar trebui sa stii ca sunt sunt cateva motive mari ptr. care mulinetele Okuma sunt suficient de bine vandute la noi:
1. Okuma fac mulinete bune la preturi decente!
2. Romanii de rand au salarii mici !
3. Okuma e numarul 1 in volumul de vanzari de mulinete la nivel mondial !
4. Roberto Trabucco a fost mare in pescuitul stationar! Divizia de crap a lui Trabucco este K-karp ! K-karp nu au fabrica proprie de mulinete cum are Okuma. K-karp si Trabucco nu dezvolta propriile modele de mulinete cum face Okuma ci doar aleg echipari diferite la modele de baza.
5. Cel mai bun model Okuma costa cat cel mai slab model de la Shimano.
Tine de posibilitati financiare si de gust daca alegi sa pescuiesti cu ceva ieftin sau ceva scump, ptr. ca daca vrei sa fi obiectiv si sa-ti iei mulinetele care iti trebuie nu te apuci sa faci nazuri nici la pret, nici la caracteristici, nici la firma. Conteaza sa stii exact ce vrei de la mulineta si-o sa vezi ca ai mai multe variante de a alege, toate in functie de pret. Daca ar fi sa judeca acum intre Powerliner si Maxxis mai mult ca sigur nu as alege Powerliner ptr. ca acum e prea scumpa ptr. cat face. Cand era in jurul a 200-250 ron era ok, dar acum , cand vad ca e pe la 330 ron, mi se pare scumpa si cu siguranta m-as indrepta spre modele mai noi (Integrator mi se pare cel mai reusit). Modelul Maxxis nu-l cunosc direct insa am vazut o groaza de modele asemanatoare, de la Attack, Jaxon, K-karp si Spro si toate mergeau diferit, Spro fiind de departe cea mai buna. Gandeste-te daca o sa pescuiesti lansat (daca ai inel de 50, un tambur mai mare te va ajuta), ori plantat , daca o sa ai nevoie de mult fir gros (vei avea nevoie de tamburi mai adanci), daca preferi o mulineta mai mica, mai usoara (mie modelul de 6000 imi cam mic ptr. bete de 3.90) ... si tot asa, incearca sa cauti mulineta in functie de nevoile tale.
Varga sa fi fost din fier...ce brand aveam !!!
George Iorga
Imagine

andrei_h

Mesaj de andrei_h »

multumesc de raspunsuri. da si eu as opta pentru varianta de la Spro dar nu prea o mai gasesc de unde sa o cumpar nemaifiind pe stoc la magazine. daca aveti idee unde as putea sa gasesc pe stoc 3 mulinete SPRO SUPER LONG CAST LCS 555 as fi recunoscator. in cazul in care nu gasesc probabil ma voi indrepta spre trabucco

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”