andrei_h scrie:..... vreau sa inteleg si eu totusi de unde sindromu asta care a venit peste romani cu okuma okuma okuma.
Ei sidrom pe draq ... zici ca romanii castiga cate 5.000 de euro pe luna si fac galci daca isi iau mulinete de 100 euro ! Sa fim seriosi, cand spui ca Trabucco e un nume in pescuit dar nu intelegi de ce Okuma i-a molipsit pe romani, ar trebui sa stii ca sunt sunt cateva motive mari ptr. care mulinetele Okuma sunt suficient de bine vandute la noi:
1. Okuma fac mulinete bune la preturi decente!
2. Romanii de rand au salarii mici !
3. Okuma e numarul 1 in volumul de vanzari de mulinete la nivel mondial !
4. Roberto Trabucco a fost mare in pescuitul stationar! Divizia de crap a lui Trabucco este K-karp ! K-karp nu au fabrica proprie de mulinete cum are Okuma. K-karp si Trabucco nu dezvolta propriile modele de mulinete cum face Okuma ci doar aleg echipari diferite la modele de baza.
5. Cel mai bun model Okuma costa cat cel mai slab model de la Shimano.
Tine de posibilitati financiare si de gust daca alegi sa pescuiesti cu ceva ieftin sau ceva scump, ptr. ca daca vrei sa fi obiectiv si sa-ti iei mulinetele care iti trebuie nu te apuci sa faci nazuri nici la pret, nici la caracteristici, nici la firma. Conteaza sa stii exact ce vrei de la mulineta si-o sa vezi ca ai mai multe variante de a alege, toate in functie de pret. Daca ar fi sa judeca acum intre Powerliner si Maxxis mai mult ca sigur nu as alege Powerliner ptr. ca acum e prea scumpa ptr. cat face. Cand era in jurul a 200-250 ron era ok, dar acum , cand vad ca e pe la 330 ron, mi se pare scumpa si cu siguranta m-as indrepta spre modele mai noi (Integrator mi se pare cel mai reusit). Modelul Maxxis nu-l cunosc direct insa am vazut o groaza de modele asemanatoare, de la Attack, Jaxon, K-karp si Spro si toate mergeau diferit, Spro fiind de departe cea mai buna. Gandeste-te daca o sa pescuiesti lansat (daca ai inel de 50, un tambur mai mare te va ajuta), ori plantat , daca o sa ai nevoie de mult fir gros (vei avea nevoie de tamburi mai adanci), daca preferi o mulineta mai mica, mai usoara (mie modelul de 6000 imi cam mic ptr. bete de 3.90) ... si tot asa, incearca sa cauti mulineta in functie de nevoile tale.