Verificare asezare fir pe tambur - calibrare mulineta

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
Alin Galbenu
Moderator
Puncte: 0

Re: Verificare asezare fir pe tambur - calibrare mulineta

Mesaj de Alin Galbenu »

Dan Mitranescu scrie:
Alin Galbenu scrie:Fara saibe. Nici nu exista pt ele..
Incearca asezarea firului cu un 0,40 .
Am pus pe rezerve. La fel il pune.

Imagine

Marius Mazilu

Mesaj de Marius Mazilu »

O să incerc Dane cu fir de 0,40 sa vad cum aseamănă firul. Am tras fir de 0,25 din nou pe ia cu o șaibă de la o altă mulineta de 1,8 mm și a așezat firul aproape perfect o să mai incerc sa mai pun ceva sa ajung la un 2 MM și cred că în sfârșit o să-l așeze bine. O să sa vă pun poze. Interesant e că nu se găsesc șaibe pentru ele dar românisme cred că se pot pune :D :D :D
Nume utilizator schimbat din Chit.

florinalin
pescar de competitie

Mesaj de florinalin »

Alin Galbenu scrie:
Dan Mitranescu scrie:

Imagine
si eu la okuma axeon v2 60 am pe tamburi fire de 020, 025 si 040. Pe toate marimile il aseaza la fel, nu am observat diferente
A bad days fishing is better than a good day at work...

Dan Mitranescu
Veteran

Mesaj de Dan Mitranescu »

Alin Galbenu scrie:
Dan Mitranescu scrie:

Imagine
Diferentele se observa atunci cand firul este tot pe mulineta, pus de la cota zero direct cu mulineta.
Si eu pescuiesc fara sa schimb saibele, dar diferentele se observa intre fire cu dimensiuni extreme. La 0,20 , deoarece am umplutura, nu se observa asa mult, deoarece stratul cu care lucrez este de 2mm. Nu ai cum sa obtii diferente vizibile aici. In schimb, la firele groase, mai ales cand duc tot firul la plantat si recuperarea se face de la zero, atunci se observa ca il umfla si ca este nevoie sa umblu la saibe.
L-am lasat putin mai jos si o duc asa, sa nu ma mai chinui cu schimbatul saibelor.

Marius Mazilu

Mesaj de Marius Mazilu »

O să pun o șaibă de 2mm și sigur o să așeze firul excelent, nu mai schimb o las și gata. Poate știe cineva care a mai desfăcut mulinete de genul asta daca nu cumva în capătul axului are ceva șaibe de reglaj să iasă axul mai mult. S-ar rezolva problema sigur.

Dan Mitranescu
Veteran

Mesaj de Dan Mitranescu »

Chit scrie:O să pun o șaibă de 2mm și sigur o să așeze firul excelent, nu mai schimb o las și gata. Poate știe cineva care a mai desfăcut mulinete de genul asta daca nu cumva în capătul axului are ceva șaibe de reglaj să iasă axul mai mult. S-ar rezolva problema sigur.
Saiba este cea mai buna solutie. Nu te complica. Alta forma de reglare a cursei tamburului nu exista.

Alta este problema, dar nu este asa deranjanta. Daca ridici tamburul la mulinete cu conicitate inversa, asezarea firului o sa se faca cu o mica burta pe jumatatea tamburului. Adica pe capete o sa fie ridicat mai mult. Nu este nimic rau, deoarece "plusul" de acum, de pe capatul de iesire, o sa se imparta intre cele doua capete ale tamburului, iar incarcarea o sa arate mai bine.

Marius Mazilu

Mesaj de Marius Mazilu »

Dan Mitranescu scrie:
Chit scrie:O să pun o șaibă de 2mm și sigur o să așeze firul excelent, nu mai schimb o las și gata. Poate știe cineva care a mai desfăcut mulinete de genul asta daca nu cumva în capătul axului are ceva șaibe de reglaj să iasă axul mai mult. S-ar rezolva problema sigur.
Saiba este cea mai buna solutie. Nu te complica. Alta forma de reglare a cursei tamburului nu exista.

Alta este problema, dar nu este asa deranjanta. Daca ridici tamburul la mulinete cu conicitate inversa, asezarea firului o sa se faca cu o mica burta pe jumatatea tamburului. Adica pe capete o sa fie ridicat mai mult. Nu este nimic rau, deoarece "plusul" de acum, de pe capatul de iesire, o sa se imparta intre cele doua capete ale tamburului, iar incarcarea o sa arate mai bine.
O sa vad Dane zilele astea in functie de cum o sa pot face saiba, oricum multumesc mult si o sa va tin la curent.

Marius Mazilu

Mesaj de Marius Mazilu »

Cam asa a iesit cu o saiba de 2 mm
Fişiere ataşate
IMG_0195.jpg
IMG_0195.jpg (95.8 KiB) Vizualizat de 70880 ori
IMG_0194.jpg
IMG_0194.jpg (103.99 KiB) Vizualizat de 70880 ori
IMG_0193.jpg