Am pus pe rezerve. La fel il pune.Dan Mitranescu scrie:Incearca asezarea firului cu un 0,40 .Alin Galbenu scrie:Fara saibe. Nici nu exista pt ele..

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee
Am pus pe rezerve. La fel il pune.Dan Mitranescu scrie:Incearca asezarea firului cu un 0,40 .Alin Galbenu scrie:Fara saibe. Nici nu exista pt ele..
si eu la okuma axeon v2 60 am pe tamburi fire de 020, 025 si 040. Pe toate marimile il aseaza la fel, nu am observat diferenteAlin Galbenu scrie:Am pus pe rezerve. La fel il pune.Dan Mitranescu scrie:Incearca asezarea firului cu un 0,40 .Alin Galbenu scrie:Fara saibe. Nici nu exista pt ele..
Diferentele se observa atunci cand firul este tot pe mulineta, pus de la cota zero direct cu mulineta.Alin Galbenu scrie:Am pus pe rezerve. La fel il pune.Dan Mitranescu scrie:Incearca asezarea firului cu un 0,40 .Alin Galbenu scrie:Fara saibe. Nici nu exista pt ele..
Saiba este cea mai buna solutie. Nu te complica. Alta forma de reglare a cursei tamburului nu exista.Chit scrie:O să pun o șaibă de 2mm și sigur o să așeze firul excelent, nu mai schimb o las și gata. Poate știe cineva care a mai desfăcut mulinete de genul asta daca nu cumva în capătul axului are ceva șaibe de reglaj să iasă axul mai mult. S-ar rezolva problema sigur.
O sa vad Dane zilele astea in functie de cum o sa pot face saiba, oricum multumesc mult si o sa va tin la curent.Dan Mitranescu scrie:Saiba este cea mai buna solutie. Nu te complica. Alta forma de reglare a cursei tamburului nu exista.Chit scrie:O să pun o șaibă de 2mm și sigur o să așeze firul excelent, nu mai schimb o las și gata. Poate știe cineva care a mai desfăcut mulinete de genul asta daca nu cumva în capătul axului are ceva șaibe de reglaj să iasă axul mai mult. S-ar rezolva problema sigur.
Alta este problema, dar nu este asa deranjanta. Daca ridici tamburul la mulinete cu conicitate inversa, asezarea firului o sa se faca cu o mica burta pe jumatatea tamburului. Adica pe capete o sa fie ridicat mai mult. Nu este nimic rau, deoarece "plusul" de acum, de pe capatul de iesire, o sa se imparta intre cele doua capete ale tamburului, iar incarcarea o sa arate mai bine.