@adriano
musaro adriano scrie:
ASA ZICEA SI SOCRU MEU DE LA PLOIESTI CARE PESCUIESTE DE 40 DE ANI....PANA CAND A VENIT LA PESCUIT CU MINE O DATA...SI ACUMA NU MAI ZICE ASA CEVA!!

Pai vezi, este exact ce spuneam. Prima data a mers pe balta, a vazut, a vazut ca are mult de invatat in domeniul pescuitului prin mijloace moderne (ca sa nu-i zic carpfishing) si APOI a decis ca are de invatat.
Vreau sa zic ca nimeni nu o sa debuteze cu teoria pt ca nu este motivat, pana nu vede cum este sa ai un peste in lanseta.
@caaron
Nu lua ce-am scris mai sus ca pe un repros, dar m-am saturat de filme de la korda...etc. Nu ma mai rabda Dumnezeu in casa, a trecut mult timp din octombrie pana acum! Stii bine ca-mi place sa vizionez un film sau sa citesc o carte in domeniu, ca altfel nu ti le mai ceream, dar acum cel mai tare ma doare sa se dezghete apa odata !!!
Hai sa-ti dau un exemplu:
-acum 3 ani eram la Branesti 3 si doream al dracu` de mult sa prind un ciortanel folosind fir de par. Am dat cu patratica tare pe fir de par la undita !
Aveam in cap cum se leaga carligul cu nodul fara nod de pe net, din piata...etc. Locul colcaia de ciortanel, vedeam trasatura la pluta, dar nu-l intepam. Am modificat linia in ziua respectiva de n ori pe malul baltii pana ce am descoprit forfacul combi. Greseala mea era ca legam cu mono ca sa fie mai rigid si sa nu se incurce cand urma sa trec forfacul de pe undita pe lanseta. Dupa modificari repetate am prins in ziua aia pe seara ciortan unul dupa altul. Pt mine a fost un succes total. Pardita urmatoare am trecut la carlig legat cu fir de par la lanseta ....si tot asa.
In mod asemanator am "descoperit" markerul, masuratul apei, racheta de nadit si multe altele.