Europeanul, romanul si carburantul

Sectiune deschisa pentru orice subiect de discutie.

Moderatori: Alin Galbenu, mariosilaghi, Bogdan Zaharia, odoctee

freespirit
pescar de competitie
Puncte: 0

Europeanul, romanul si carburantul

Mesaj de freespirit »

Salutare tuturor colegilor de forum, de asemenea si cititorilor!
Deschid acet topic cu un exemplu: am auzit de la cineva despre o situatie din Elvetia(sunt o multime de exemple similare in Europa, si nu numai) in care nu demult s-au scumpit biletele pentru transportul comun, drept urmare elvetienii(care nu sunt romani!!) nu au mai folosit transportul o saptamana, dupa care autoritatile si conducerea regiei respective au revenit la tariful initial.
Cred ca nu trebuie sa mai amintesc ceea ce se intampla in Romania, unde ne putem asigura peste doua treimi din consumul de petrol si de gaze din productia interna, dar am ajuns sa avem preturile la combustibil la fel ca in tarile vestice care nu au aceleasi resurse! Tot aud aberatia conform careia "avem cel mai mic pret din UE la benzina si motorina", desi la cum au "sarit in aer" in ultimii ani, deja nu mai este nicio diferenta(nu putem numi diferenta cativa euro centi) insa imbecilii care debiteaza aceasta prostie nu stiu sa se raporteze si la veniturile de cateva zeci de ori mai mici din Romania fata de majoritatea celorlalte state europene! Nu trebuie sa mai amintesc situatiile in care cand creste pretul petrolului, hop in sus si pretul combustibilului, dar cand scade si la jumatate pretul petrolului, ori nu scade deloc, ori scade cu cateva subunitati(subdiviziuni) de leu pretul carburantului! Daca intreaba cineva de ce nu scade, vine sec(precum este si capul celui care il rosteste) si raspunsul "Avem petrol din stocul vechi, achizitionat la pretul vechi(mare)"! Dar nu intreaba nimeni cand creste pretul petrolui de ce creste si pretul motorinei si benzinei, nu sunt tot din stocul vechi, cumparat cu pretul mic?
Ceea ce propun eu este o discutie pe tema "Ce putem face ca sa fim si noi europeni, sau ca sa fim mai putin furati" in ceea ce priveste pretul carburantului, si nu numai! Putem posta solutii, putem discuta pe baza acestora, dar, cel mai important lucru, vreau sa discutam o propunere concreta prin care sa stabilim o perioada de o saptamana(in 2013 sau 2014) in care sa nu mai folosim niciun mijloc de transport(nici personal, dar nici comun) care consuma carburant conventional(benzina, motorina sau GPL)!
Sa aveti fire intinse, si minte brici!
P.S. Ganditi-va care ar fi cea mai buna perioada pentru noi, consumatorii, si cea mai profitabila pentru "hotii" cu robinet de motorina, benzina si GPL, si haideti sa ne trezim, sa le facem o figura ca sa nu uite niciodata!
P.P.S. Nu uitati! NU MERGETI O SAPTAMANA CU NIMIC CE FUNCTIONEAZA CU BENZINA, MOTORINA SAU GPL! Stabilim si votam cu toti perioada!
Mai bine să taci, să fii considerat prost, decât să vorbești, ca să înlături orice dubiu!
Înțeleptul nu spune ce știe, prostul nu știe ce spune!

MILLY

Re: Europeanul, romanul si carburantul

Mesaj de MILLY »

Asa este ai mare dreptate,in toate tarile europene exista exemple
Grecia(au murit oameni in strada ptr al 14,15 salariu)noua ne-au luat al 13 salariu si am tacut malc,ne-au luat 25% din salariu iarasi nimic,
Suntem si vom fi un popor las condus de niste hahalere si asa vom fi in continuare
La noi in tara daca deschizi gura si nu faci parte din;fAMILIE:esti inlaturar imediat :x :x :x :oops: :oops:
SILVIAN DUMITRESCU
CARP LEGION

Pescar de competitie

"E mai bine sa esuezi in conditii normale
decat sa reusesti prin frauda"

freespirit
pescar de competitie

Mesaj de freespirit »

MILLY scrie:Asa este ai mare dreptate,in toate tarile europene exista exemple
Grecia(au murit oameni in strada ptr al 14,15 salariu)noua ne-au luat al 13 salariu si am tacut malc,ne-au luat 25% din salariu iarasi nimic,
Suntem si vom fi un popor las condus de niste hahalere si asa vom fi in continuare
La noi in tara daca deschizi gura si nu faci parte din;fAMILIE:esti inlaturar imediat :x :x :x :oops: :oops:
Speranta moare ultima!
Mai bine să taci, să fii considerat prost, decât să vorbești, ca să înlături orice dubiu!

cea mai buna

Mesaj de cea mai buna »

Si cu ce ne deplasam o săptămână? Mai ales cei care fac zeci de km zilnic...
Am iesit cu bicicleta si m-au alergat maidanezii de am bătut recordul mondial la ciclism viteza. :lol:
When nothing is sure, everything is possible.

freespirit
pescar de competitie

Mesaj de freespirit »

cea mai buna scrie:Si cu ce ne deplasam o săptămână? Mai ales cei care fac zeci de km zilnic...
Am iesit cu bicicleta si m-au alergat maidanezii de am bătut recordul mondial la ciclism viteza. :lol:
Nu sunt detinatorul adevarului absolut, nici al raspunsurilor la orice intrebare/problema, daca as fi fost, eram multimilionar si poate nu mai purtam aceasta discutie pentru ca si aceasta problema, ca si altele, de altfel, ar fi fost deja rezolvate! Dupa cum am scris si in prima postare, am deschis acest subiect pentru a discuta, deci pentru a-si spune fiecare un punct de vedere si pentru a gasi impreuna raspunsuri si rezolvari pentru diversele situatii in asa fel incat sa putem spera la o actiune de amploare! Primul pas a fost facut, urmeaza sa vedem ce se mai intampla!

Sorin Daringa

Mesaj de Sorin Daringa »

Noi ca si natie..nu avem coloana vertebrala...nu suntem in stare sa luam o hotarare sau sa ne ghidam dupa niste legi.La noi e pe principiul...cunosc pe cutarescu..ma doare'n..p
Uite un exemplu aici..
.http://www.bzi.ro/nesimtire-pompieri-lu ... deo-389626
Daca tu crezi ca TOTI nu vom merge o saptamana cu vre-un mijloc de transport cu gaz...te inseli amarnic.Nu se va intampla in veci treaba asta.
Pt ca nu ai cu cine ... :lol:
Imagine

DumiD
Pescar de competitie

Mesaj de DumiD »

solutia nu e boicotarea mijloacelor de transport in comun ci din contra, boicotarea timp de o saptamana-doua a benzinariilor, chestie care i-ar face sa sufere pierderi importante. De altfel boicotarea mijloacelor de transport in comun e imposibila atat timp cat sunt o groaza de oameni care nu au masina sau carnet si folosesc exclusiv mijloace de transport in comun deci nu percep pretul mare al carburantului ca o cheltuiala a lor desi este. Nu mai zic ca drumul pe jos din Berceni in Tei mi-ar lua cca 3 ore, cu bicicleta as ajunge la spital muscat de caini iar cu taxiul n-am facut nici o jmecherie ca in loc sa bag eu sau ratb-ul benzina baga taximetristul.

Cristi Y
pescar de competitie

Mesaj de Cristi Y »

freespirit scrie:P.S. Ganditi-va care ar fi cea mai buna perioada pentru noi, consumatorii, si cea mai profitabila pentru "hotii" cu robinet de motorina, benzina si GPL, si haideti sa ne trezim, sa le facem o figura ca sa nu uite niciodata!
P.P.S. Nu uitati! NU MERGETI O SAPTAMANA CU NIMIC CE FUNCTIONEAZA CU BENZINA, MOTORINA SAU GPL! Stabilim si votam cu toti perioada!

neaplicabil in Romania , pe motiv de ... structura genetica
CAPUL PLECAT SABIA IL TAIE

ionut72
pescar de competitie

Mesaj de ionut72 »

Baieti, benzina e (inca) prea ieftina! Daca nu credeti aruncati o privire pe geam la nesfarsitele siruri de masini. Sunt indivizi care duc pana si gunoiul cu masina!!

In ceea ce priveste propunerea, primo, pretul e stabilit de "piata" (companiile extractoare si producatoare n-au nici un interes sa vanda benzina mai ieftina in Romania cand pot, foarte usor, s-o vanda mai scump in alta tara) si, secundo, un eventual boicot al unui lant de benzinarii doar al soferilor amatori n-ar avea nici un efect (noi reprezentam cam 10% dintre clientii acestora).

Eu unul, avand in vedere nebunia si nesimtirea de pe strazi, vreau benzina 20 de lei litrul!

P.S. Transportul in comun e "gluma sinistra" in tara asta (ca multe altele) si, din pacate, nu e o alternativa viabila (suti, nesimtiti, nespalati etc).

P.S.1 Stiati ca (exceptand drumurile lungi in concedii sau la rude aflate la sute de km) costurile totale anuale ale mersului cu masina personala (combustibil, taxe, asigurari, parataxe, service, suprataxe etc.) sunt mai mari decat daca ai folosi taxi-ul :?: :idea: :idea:
Zilele petrecute la pescuit nu se scad din totalul zilelor vietii tale!

freespirit
pescar de competitie

Mesaj de freespirit »

DumiD scrie:solutia nu e boicotarea mijloacelor de transport in comun ci din contra, boicotarea timp de o saptamana-doua a benzinariilor, chestie care i-ar face sa sufere pierderi importante. De altfel boicotarea mijloacelor de transport in comun e imposibila atat timp cat sunt o groaza de oameni care nu au masina sau carnet si folosesc exclusiv mijloace de transport in comun deci nu percep pretul mare al carburantului ca o cheltuiala a lor desi este. Nu mai zic ca drumul pe jos din Berceni in Tei mi-ar lua cca 3 ore, cu bicicleta as ajunge la spital muscat de caini iar cu taxiul n-am facut nici o jmecherie ca in loc sa bag eu sau ratb-ul benzina baga taximetristul.
Solutii alternative, metrou si tramvai!

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Liber la Discutii”