Je suis Charlie...

Sectiune deschisa pentru orice subiect de discutie.

Moderatori: Alin Galbenu, mariosilaghi, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
ionut72
pescar de competitie

Re: Je suis Charlie...

Mesaj de ionut72 »

Je suis Charlie, ca Je suis Charlie, dar pe asta n-o stiti:

Je Swiss dator vandut! :lol: :lol: :lol:
Zilele petrecute la pescuit nu se scad din totalul zilelor vietii tale!

Dan Mitranescu
Veteran
Puncte: 0

Mesaj de Dan Mitranescu »

ionut72 scrie:
Pai bun, si de ce nu-s in stare "sa copieze" o mulineta de top si s-o vanda ca atare, sub brand chinezesc? Adica de ce nu vad la nici o firma de genul Hakuyo, Baracuda, Fl etc, nici o mulineta in gama top? Sau chiar medium?
Chinezii "nu sunt in stare" numai cand este vorba de tehnologia de prelucrare a otelului la cel mai inalt nivel ( aici Japonia domina ) si nici calitatea maxima a otelului nu o au ( Germania este nr.1 ).
In rest "sunt in stare" de orice. O mulineta este floare la ureche. Problema vine din alta parte .
Mulineta nu este un produs. Este formata din cateva zeci de produse , implicit matrite . Costurile acestora sunt mari si se pot amortiza numai prin adaos mare si prin nr. de bucati relativ mare. Acest lucru se poate realiza numai de un brand puternic ce vinde la nivel mondial.
Restul se grupeaza pe alte fabrici. Nu numai Hakuyo , Baracuda ,.. ( care sunt 100% romanesti :wink: ) , dar si multe altele destul de cunoscute. Niciun brand "mai mic"nu poate investi prea mult in promovarea unei mulinete , atat timp cat se gaseste si in alta parte produsul respectiv.
Se poate face o mulineta de 1000 lei cu 600 lei. Totusi daca nu o cheama cum trebuie nu se vinde.
TD-ul era o mulineta de aprox.500 lei la un brand mai maricel si mai mult la unul mare. Cu toate astea "ma chinui" sa le vand la 300 lei. Si asta ca sunt eu la mijloc, ca altfel nu cred ca se vindeau nici 10 buc. pana acum. Cu rabdare treaba merge ascendent, dar cati aveau ambitia mea . Cu MTX-urile mi-am batut gura 3 ani degeaba, iar acum nu stiu cine le mai prinde. :wink:
Un produs, chiar daca este foarte bun , daca nu este promovat, nu se vinde. Mulinetele scumpe sunt chiar greu de promovat, deoarece numai timpul le da valoare si cum sunt bune , posesorii le recomanda. Este greu sa intri cu una noua intre astea, iar omul prefera siguranta recomandarii utilizatorilor, in defavoarea oricarei forme de promovare a unui model ceva mai ieftin si poate la fel de bun.
Asa ca este greu sa vinzi o mulineta buna, nu sa o faci.

P.S. Peste toate astea, nu poti sa te apuci sa vinzi BMW-uri intr-un service la Ghimpati. :D Chiar si inconstient daca vrei sa faci asta, tot nu iti dau aia masini. :wink: Tot ce-ti ramane este sa le spui eventualilor clienti ca "si Loganul te duce tot acolo". :D

cornelserbu
Veteran

Mesaj de cornelserbu »

Florin Pata scrie:Sa intre in scena partenerul Serbu :lol: !!!
hai sa fim seriosi!
prefer sa dezbat dreptul la libera exprimare, pentru ca nu cred ca ca ajung cunostintele de pe net pentru discutii despre finantele mondiale :wink:
ba mai mult...cred ca td-ul lui dan, bate multe mulinete de la shimano sau daiwa...de okuma si mai stiu eu ce, nu se pune problema...e cap de serie
problema e snobismul, despre care noi doi, florine, am mai discutat (confruntat)... :D
Cornel Serbu
Friends Carp Team

gor965
Moderator

Mesaj de gor965 »

Je suis debusolat ... s-a ajuns de la teroristi la Hakuyo !?! :? :shock: ... :lol:
Varga sa fi fost din fier...ce brand aveam !!!
George Iorga
Imagine

ionut72
pescar de competitie

Mesaj de ionut72 »

gor965 scrie:Je suis debusolat ... s-a ajuns de la teroristi la Hakuyo !?! :? :shock: ... :lol:
Libera exprimare are caile sale intortocheate! :lol:

Florin Pata

Mesaj de Florin Pata »

gor965 scrie:Je suis debusolat ... s-a ajuns de la teroristi la Hakuyo !?! :? :shock: ... :lol:
Mi-ai luat ....replica .... :lol: ! Topicul a ajuns o mare brambureala !!! De la un atentat s-a trecut la anarhie , inarmari , politici financiare mondiale , puterea mondiala , masoni , chinezi , americani :lol: !!!
Oricum am face "Toate drumurile merg la ......Hakuyo :D !"
PS - Deoarece si eu am probleme cu tenacitatea si am fost acuzat ca "iau informatii de pe net" as fi interesat(chiar prin mesaj privat) sa stiu in ce domeniu are studiile Ionut !

Florin Pata

Mesaj de Florin Pata »

cornelserbu scrie:
Florin Pata scrie:Sa intre in scena partenerul Serbu :lol: !!!
hai sa fim seriosi!
prefer sa dezbat dreptul la libera exprimare, pentru ca nu cred ca ca ajung cunostintele de pe net pentru discutii despre finantele mondiale :wink:
ba mai mult...cred ca td-ul lui dan, bate multe mulinete de la shimano sau daiwa...de okuma si mai stiu eu ce, nu se pune problema...e cap de serie
problema e snobismul, despre care noi doi, florine, am mai discutat (confruntat)... :D
Ce faci ....Brutus ? Ma ataci ....pe la spate :lol: ? Si ca sa citez pe cineva din familie - "In fond ....a fi snob nu e un lucru atat de rau :lol: !!!" Eu macar ......recunosc :lol: !!!

ionut72
pescar de competitie

Mesaj de ionut72 »

in ce domeniu are studiile Ionut !
Ionut "are studiile" (mai ales in ultimii 6-7 ani) in domeniul stiintelor sociale: economie si filozofia dreptului.

Florin Pata

Mesaj de Florin Pata »

ionut72 scrie:
Ionut "are studiile" (mai ales in ultimii 6-7 ani) in domeniul stiintelor sociale: economie si filozofia dreptului.
Multumesc pentru raspuns !

gabi1
Veteran

Mesaj de gabi1 »

ionut72 scrie:
Daca aveai absolvita Facultatea de Litere si un curs de turism si industrie hoteliera(Franta) erai indreptatit sa abordezi subiecte de tot felul precum Banciu.R. :lol:
Stai jos. :D
"Azi oamenii cunosc preţul fiecărui obiect si valoarea nici unuia."
"Nu refuza ajutorul imbecililor; pentru a rămâne sus iți trebuie unanimitate". :-)

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Liber la Discutii”