DumiD scrie:Nu stiu exact care e termenul prevazut de lege, daca e mai mare de 7 zile e aberant si trebuie scurtat.
In Bucuresti termenul, din cate stiu eu , este de 14 zile.
Ati vazut la Tulcea? Aproape 12000 eutanasiati. Acolo termenul e de 7 zile.
se pare ca peste tot e termen de 7 zile. legea 227 din 2002 e inca in vigoare doar ca nu e aplicata. chestia cu referendumul e o mare basina, sa facem referendum sa ce? sa fim sau nu de acord cu aplicarea legii? de fapt se asteapta promulgarea legii faimosului Bideu (Marinescu), ca ala are Federatia pentru Protectia Animalelor si Mediului care are un parteneriat semnat cu Guvernul in care rahatul de Ponta se angajeaza sa nu ia nici o masura fara a consulta in prealabil Federatia lu peste, un fel de popescu. Deci o mai frecam 1 luna pana la referendum, rahatul de Bideu isi promulga legea si probabil o sa se scoata eutanasierea din lege ca sa poata sa suga in continuare bani de la buget si sa poata sa aloce in continuare 400 de lei pe luna unui caine si 42 de lei unui copil. CU banii cheltuiti pe javrele imputite pe luna ar putea sa le cumpere la toti copiii orfani cate o bicicleta cu care ar avea si unde sa se plimbe daca dispar potaiile, deocamdata nu recomand nimanui sa se urce pe o bicicleta in Bucuresti, si daca o face sa dea semnatura inainte ca stie la ce se expune.
DumiD scrie:Nu stiu exact care e termenul prevazut de lege, daca e mai mare de 7 zile e aberant si trebuie scurtat.
In Bucuresti termenul, din cate stiu eu , este de 14 zile.
Ati vazut la Tulcea? Aproape 12000 eutanasiati. Acolo termenul e de 7 zile.
se pare ca peste tot e termen de 7 zile. legea 227 din 2002 e inca in vigoare doar ca nu e aplicata. chestia cu referendumul e o mare basina, sa facem referendum sa ce? sa fim sau nu de acord cu aplicarea legii? de fapt se asteapta promulgarea legii faimosului Bideu (Marinescu), ca ala are Federatia pentru Protectia Animalelor si Mediului care are un parteneriat semnat cu Guvernul in care rahatul de Ponta se angajeaza sa nu ia nici o masura fara a consulta in prealabil Federatia lu peste, un fel de popescu. Deci o mai frecam 1 luna pana la referendum, rahatul de Bideu isi promulga legea si probabil o sa se scoata eutanasierea din lege ca sa poata sa suga in continuare bani de la buget si sa poata sa aloce in continuare 400 de lei pe luna unui caine si 42 de lei unui copil. CU banii cheltuiti pe javrele imputite pe luna ar putea sa le cumpere la toti copiii orfani cate o bicicleta cu care ar avea si unde sa se plimbe daca dispar potaiile, deocamdata nu recomand nimanui sa se urce pe o bicicleta in Bucuresti, si daca o face sa dea semnatura inainte ca stie la ce se expune.
Cu bicicleta sunt patit si eu. Mi s-a intamplat cand il aveam si copilul cu mine (statea in scaunel).
Nici eu nu sunt de acord cu referendumul.
Sa aplice legea si atat.
Nu ! Asa cum e pusa intrebarea, raspunsul meu e NU ! Eutanasiati va rog si caini cu stapani care musca ! Eutanasiati si violatorii si pedofilii ! Eutanasiati si traficantii de droguri ! ...eutanasiati tot, ca ptr. mine a acelasi lucru ! Mai periculosi decat maidanezii de pe strada sunt maidanezii cu doua picioare care ne conduc...si aia trebuiesc eutanasiati ! Ptr. o varianta in care cainii sa aiba sansa sa fie adoptati inainte sa fie eutanasiati, as vota DA ! Am si eu un copil, am si caini maidanezi in parc si sunt constient ca exista riscul ca oricand sa fiu protagonistul unei tragedii, dar ma repet, responsabil de problema asta cu cainii sunt bulangii aia cu doua picioare si cu factor de decizie. Inainte sa omor un caine vinovat de vre-o agresiune asupra mea sau a familiei mele, o sa ma asigur ca-i crap capul aluia care trebuia sa se asigure ca maidanezii sa fie ori intr-un padoc, ori intr-o familie apartinatoare ori intr-o groapa comuna !
Varga sa fi fost din fier...ce brand aveam !!!
George Iorga
1) Marimea termenului pana la eutanasiere e irelevanta. Ea ar trebui sa fie strict treaba comunitatii respective (asa cum se intampla, de altfel, in toata lumea) si ar trebui, in opinia mea, sa fie astfel conceputa incat sa dea o sansa reala ca acete animale sa-si gaseasca "stapanii".
2) Daca ne rezumam doar la eutanasierea maidanezilor n-am rezolvat problema pentru ca, de fapt, cauza e in alta parte: zecile de mii de caini n-au aparut ... asa ... singure pe strazi. In frumoasa noastra tara (pacat ca e locuita) lucrurile se petrec cam asa, de regula: un idiot care detine un caine nu-l sterilizeaza (sterilizarea costa, nu-i asa?), ala face anual minim o transa de pui (daca nu chiar doua) pe care idiotul in cauza ii duce la marginea cealalta a orasului sii ii lasa acolo, crezand astfel, in tembelismul sau absolut, ca a rezolvat problema "care nu-l va mai afecta pe el personal". Alte hoarde de idioti (de obicei babe si mosi frustrati si parasiti) le dau de mancare si-i aciueaza pe langa blocuri, retragandu-se ca muscati de sarpe insa daca le propui sa-i ia acasa la ei si sa-i ingrijeasca! Cum, de obicei, pacalicii astia, mari "iubitori de animale", nu-s in stare nici sa vada de ei insisi, sigur ca haitele de maidanezi la un moment dat devin infometati. Si orice carnivor infometat devine agresiv. Adaugati la asta faptul ca pe parazitii si talharii aia din primarii ii doare in popou si nu cauta decat sa sifoneze cat mai mult si mai repede, banii "publici" si veti avea imaginea de ansamblu. Una aproape distopica prin gradul de prostie si ticalosie pe care-l contine.
P.S. Guvernarea prin referendum e inconsistenta, deoarece, de obicei, rezulatele sunt intranzitive. Ma rog, subiectul e destul de vast ca sa poata fi epuizat in cateva fraze si nu-i nici locul nici momentul pentru asta. In plus, referendum ca sa ce, din moment ce exista legislatie?!
Zilele petrecute la pescuit nu se scad din totalul zilelor vietii tale!
Raspunsul meu este NU si eu sunt niste suflete si nu merita sa-i sacrificam pentru ca unii dintre ei au devenit agresivi, sunt si alte posibilitati mult mai pasnice, de exemplu sterilizarea sau infiintarea unor centre de colectare acestor caini, unde pot fi hraniti si controlati fara probleme!
Cei mai vinovati in aveasta problema sunt oamenii care au aruncat pe strazi acesti caini, care apoi s-au inmultit necontrolat. Nu-i inteleg pe unii care cumpara catei pentru copiii lor, apoi peste 6 luni de plictiseala ii arunca pe strada!