Nu o definesc euionut72 scrie:
Defineşte "uliţă"! Daca este asfaltată, marcată şi la intersecţia cu DN-ul nu am nici un semn, BA DA, ies direct! Şi da, nu sunt obligat să ştiu că drumul în care ies e "superior" celui pe care mă aflu. Repet, nu sunt robot sau computer ambulant.
Eu unul n-am întâlnit, până acum, situaţia asta, toate drumurile secundare ce intersectează DN-ul au semne de oprire sau cedează. Şi se pune întrebarea, oare de ce s-a mai facut risipa asta de material - să pună indicatoarele alea - dacă ar fi valabilă regula enunţată de tine?

ÚLIȚĂ, ulițe, s. f. 1. Drum îngust care străbate un sat (rar un oraș), mărginit de o parte și de alta de case;
Si nici legea nu e a mea

Majoritatea drumurilor care ies de pe camp in DN sau alte sosele nu au niciun semn. Sunt drumuri publice si legea le ia inclusiv pe acestea in calcul. Iesi de pe camp in DN si vrei prioritate de dreapta ca nu ai semn ?
In zonele noi construite apar drumuri noi peste noapte. Sunt mari si frumoase, dar pana sa le puna semne esti obligat sa cedezi trecerea cand iesi de pe ele in vechile sosele. Asta pana cand administratorul local o sa le dea o categorie si eventual sa le puna un semn.
Sunt multe astfel de situatii pe care legea trebuie sa le acopere si altfel nu are cum, decat prin cele pe care le discutam.
P.S. legea spune clar ca drumurile cu categorie superioara au prioritete in intersectiile nedirijate. Tu te certi cu mine sau cu legea cand spui ca nu ai obligatia sa stii ce categorie are drumul pe care mergi?