Zota Stefan Doru scrie:Are cineva navomodel delfin star speed ?>??> stie cineva cum se comporta???
Se comporta foarte bine.
Cel mai indicat este sa mergi la producatori sa vezi modelele si in functie de stilul de pescuit si lacurile pe care le frecventezi sa alegi varianta care ti se potriveste.
In urma discutiilor vei afla caracteristicile tehnice si functionale si anumite subtilitati legate de alegerea navomodelului, la care nu te-ai gandit pana acum.
Trebuie tinut cont de un aspect destul de important pe care nimeni nu-l spune.
La modelele cu cuva deschisa care basculeaza prin inclinare, exista marele dezavantaj ca montura poate sa cada din cuva pe timpul plantarii, mai ales cand ai un fir incalcit pe tambur si face un pic de soc. La plantari lungi de + 200 m, forta de frecare a firului cu apa este considerabila si atunci sunt sanse mari ca montura si plumbul sa fie smulse din cuva. Multi din utilizatorii de barci cu asemenea cuve, s-au obisnuit deja cu ideea si nu mai planteaza asa departe, sau pun un plumb mai greu, sau fac altfel de artificii. La modelele de tip trimaran gen Carponizer, nu aveai dejavantajul asta, cuvele se deschideau pe electromagnet si daca nu se deschid stii prea bine ca montura nu cade, tragi de ea si aduci barca la mal. Eu am sa prefer tot timpul modelul acesta de cuva, chiar daca merge mai incet.
Al doilea aspect ar fi stabilitatea. Chiar daca toti se jura ca au plantat pe valuri mari, modelele de plantat trimaran nu pot fi batute la capitolul asta, am prins destule situatii in 10 ani de cand il am si nu au fost probleme, pe cand la restul se mai intampla sa se rastoarne.
Lansez precis la buza stufului si deodata...........
@ danutlupu,
”Sinceritatea nu înseamnă a spune tot ce gândeşti, ci a gândi tot ce spui”.
Uită-te atent la cuvele CNX, vei avea o revelație, cât despre răsturnat dacă-mi arăți, nu vorbe, un CNX te premiez !
"Azi oamenii cunosc preţul fiecărui obiect si valoarea nici unuia."
"Nu refuza ajutorul imbecililor; pentru a rămâne sus iți trebuie unanimitate".