Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee, gor965
Revin la precizarea faptului ca din surse de pe site am scris ca pentru XSC trebuie rulmenti cu dimensiunile 14x8x4 , am schimbat eu la mulinetele mele si trebuiesc rulmenti 17x9x5 , au codificarea 689 ZZ.mircead scrie:Daca iti iei singur rulmentii ( cauta pe Aliexpress ) te va costa mult mai putin. Totul este sa sti codul. De exemplu , din ce s-a discutat pe acest topic , s-au dat ceva dimensiuni pentru XSC adica 14x8x4 , acesta are codificare MR 148. Cauta SMR148ZZ pentru rulmenti inoxidabili , care te vor costa 1 dolar bucata si cauta SMR148 2RS CB pentru rulmenti cu bile ceramice , te va costa mai putin de 10 dolari bucata.carpiodiem scrie:salut am 6 ultegre xsc si 4 xsb as vrea sa le inlocuiesc bucsele cu rulmenti ceramici cat ar fii costul total
Nu cred insa ca ascutitoarea de xsc merita rulmentul hibrid , cel de inox este mai mult decat suficient mai cu seama ca are si etanseitati metalice pe ambele parti - codificarea ZZ si nici nu pescuiesti din barca pe mare.
Succes.
calin8162 scrie:pentru robertneicu. la bblc se pot pune 2 rulmenti pe wormshaft, si unul pe pinion(x- ship de la shimano). tocmai am facut aceasta schimbare pe 6 bblc-uri. costul total( demontare schimbat bucsele cu rulmenti, cresare , montare) e de 50 lei pe mulineta cu rulmenti de otel carbon obisnuiti. cu rulmenti din otel inoxidabil, costul creste pentru ca cei inoxidabili sunt mai scumpi. sper ca te-am lamurit. multumesc.
si pana la urma ce renteaza sa schimbi la o ultegra xsc? si cati rulmenti ai nevoie pentru o mulineta?mircead scrie:Daca iti iei singur rulmentii ( cauta pe Aliexpress ) te va costa mult mai putin. Totul este sa sti codul. De exemplu , din ce s-a discutat pe acest topic , s-au dat ceva dimensiuni pentru XSC adica 14x8x4 , acesta are codificare MR 148. Cauta SMR148ZZ pentru rulmenti inoxidabili , care te vor costa 1 dolar bucata si cauta SMR148 2RS CB pentru rulmenti cu bile ceramice , te va costa mai putin de 10 dolari bucata.carpiodiem scrie:salut am 6 ultegre xsc si 4 xsb as vrea sa le inlocuiesc bucsele cu rulmenti ceramici cat ar fii costul total
Nu cred insa ca ascutitoarea de xsc merita rulmentul hibrid , cel de inox este mai mult decat suficient mai cu seama ca are si etanseitati metalice pe ambele parti - codificarea ZZ si nici nu pescuiesti din barca pe mare.
Succes.
pentru ca ai rulmenti la galet ,pentru ca ai rulmeti pe axul de wormshaft va fi suficient un rulment 689 ZZ sau SS 689 ZZ pe partea dreapta a manivelei. Succesuri !!!!!cristiand scrie:si pana la urma ce renteaza sa schimbi la o ultegra xsc? si cati rulmenti ai nevoie pentru o mulineta?mircead scrie:Daca iti iei singur rulmentii ( cauta pe Aliexpress ) te va costa mult mai putin. Totul este sa sti codul. De exemplu , din ce s-a discutat pe acest topic , s-au dat ceva dimensiuni pentru XSC adica 14x8x4 , acesta are codificare MR 148. Cauta SMR148ZZ pentru rulmenti inoxidabili , care te vor costa 1 dolar bucata si cauta SMR148 2RS CB pentru rulmenti cu bile ceramice , te va costa mai putin de 10 dolari bucata.carpiodiem scrie:salut am 6 ultegre xsc si 4 xsb as vrea sa le inlocuiesc bucsele cu rulmenti ceramici cat ar fii costul total
Succes.