...ca sa nu va mai plictiesc si nici sa va tin incordati si nerabdatori cu aceasta poveste pescareasca ...
Cum am executat R -ul de la Catch and Release si am drumul la crapul scos de baiat , baiatul vede ca trage la prajina mea de 6 metrii . Aia Gipo , luata acum 15 ani.
I-am zis sa-l ia el. L-am vazut ca este bucuros si am vrut sa ii dau ocazia sa se mai bucure odata . Nu ca eu nu as fi dorit sa scot un crap. Ador sa fac asta.
Doar ca..de data asta ceva era diferit...
Baiatul a zis ca nu poate sa-l tina . Nu prea l-am crezut .
Cand am vazut insa ca nu mai poate tine corect lanseta in mana , mi-am zis ca poate e cazul sa-l scot eu.
Mai ales ca ma temeam de firul ieftin si subtire 0.20 sau maxim 0.25 poate ceda oricand.
Asa ca am preluat lanseta . Doar ca..surpriza....chiar ca tragea tare.
L-am adus de cateva ori pina la mal, dar cand dadea de apa mica, se enerva si o lua in larg.
Vecinii de pescuit si paznicul se stransesera in jur, deja era ca la circ, fiecare ii dadea cu presupusul , ca o fi ten..o fi crap...
Nu parea a fi ten si am spus asta. Tenul se zbate mai brusc, uneori face salt din apa de 1 metru cand il intepi. Am avut caz in care Tenul mi-a rupt in 30 de secunde cu salturile lui . Pe asta il simteam ca pe o buturuga grea care insa se enerva cand il aduceam langa mal.
Am incercat sa-l tin cu presiune constanta in fir , si mulineta se tot auzea ca ii da fir. Imi era frica sa string frana deoarece eram constient de rezistenta slaba a firului.
In loc de a umbla la frana controlam rezistenta tamburului cu degetul , prin apasare.
Vantul sufla cu putere si imi placea cum fluiera firul intins ce statea sa plesneasca .
La un moment dat lanseta a parait in incheietura. Probabil vechimea ei si-a spus cuvantul. Mi-am dat seama ca s-a produs o fisura spre maner, in zona mulinetei si am apucat-o facind parghia mai sus .

.....