Bună ziua,
Vreau ca anul acesta să merg exclusiv (sau aproape) pe MV2, astfel că am nevoie de câteva sfaturi pentru pregătirile de rigoare. Mulțumesc pentru ajutor
1. Firul. Momentan, folosesc un mono Sufix Tritanium de 0,25. Având în vedere că pe Moară te poți întâlni cu crapi de peste 10kg, ce diametru recomandați pentru fir? (mulineta e okuma CB 6000)
2. Minciog. Nu am, așa că mă voi orienta la unul de cel mult 150 de lei. Mă interesează să fie rezistent și să aibă deschidere 1/1m. Dacă e din două segmente și are și husă de transport, ar fi minuant.
3. Pop-up. Văzusem o discuție cum că pop up urile de 10mm sunt prea mici. Totuși, mulți pescari au prins pe moară capturi impresionante pe dimensiunea aceasta. Care e treaba, de fapt?
4. Localizarea peștelui. Care este specificul bălții? Care sunt zonele fierbinți? Din ce am înțeles, fundul lacului este preponderent tare. În afara pragurilor, care știe toată lumea că sunt zone de atracție, zicea Gabi Sandu într-un filmuleț că un loc fierbinte poate fi și o zonă unde se separă stratul tare de cel mâlos.
5. O să râdeți de mine, dar îmi asum. Văzusem pe cineva fără rodpod pe unul dintre pontoane. Cum naiba țin picheții lansetele pe ponton?
6. Ce momeli folosiți pe cârlig? Care au dat cel mai bun randament? Nu mă interesează producătorul, cât momeala și, după caz, diametrul (de ex snowman cu boiles de 20 și pop up de 15, sau două pop up de 10)
Altceva nu îmi vine în minte.
Mulțumesc anticipat pentru răspunsuri.