adrwus scrie:am prins. dar nu cum ma asteptam.
acum am facut unele combi in care am inlocuit amnesia cu leadcore. arata bestial.
Teoretic , firul cu care legi carligul trebuie sa aiba niste proprietati - sa fie moale , sa fie rigid , sa fie invizibil , sa fie combi , sa fie .... bla , bla ... - niciodata simultan toate .
Ideea de a folosi lead-core ca fir de legat carligul , este perfect posibil de realizat - pur si simplu crosetezi bucla firului de ochetul carligului si este beton . Dar te intreb sincer , ce avantaj iti aduce ?
Atentie lead-core-ul se adapteaza substratului sub actiunea unui plumb de 120 grame sau mai mult , nu sub "actiunea" unui carlig de 1-2 grame . Vei arunca o sirma invelita in carpa , in apa , legata OK la un carlig . Poate prinzi - dar e chestie de statistica .
Soft nu e cazul ; stiff gasesti alte fire mai usoare si cu proprietati mai bune , practic folosim un fir gen balast care sa ne ofere ce avantaje ? Daca este un pur experiment e Ok - nu te obliga nimeni sa nu il folosesti , daca vrei sa aduci argumente - eu unul sunt dispus la dialog . Personal , nu vad nici un avantaj , in schimb vad o multime de nepotrivire ale unor unor cerinte esentiale ale unui fir de forfac vs lead - core . Iar argumentul ca a prins , nu e OK - poate sa prinda crap si o sirma de cupru legata la un carlig , statitic vorbind .