Lead core la montura

Ce monturi folosim pentru a pescui la crap?
cornelserbu
Veteran
Puncte: 0

Re: Lead core la montura

Mesaj de cornelserbu »

si nici telefoane la cezar bibu :lol: :lol: :lol:
Cornel Serbu
Friends Carp Team

razvan u.
pescar de competitie

Mesaj de razvan u. »

Cine a inBibu ce? :D
Propun sa plecam de undeva mai de la baza. Proprietatile leadcore-ului.....
Si fara motoare de cautare.
Ca odata ce pui mana pe unul, mie personal nu imi vine sa cred ca iti vine ideea sa legi carlige cu el.
C. S. PELICANUL

xdocx

Mesaj de xdocx »

diametrul la leadcore este sub 1 mm, si nu am zis ca e musai sa leg carligul cu el.
De asta am zis cum ati face.
aseara imi faceam buclele la leadcore si mi-a venit ideea asta
poate fi folosit ca si triggalinkul de la nash, sau la montura 360, cum s-a zis
eu nu ma las, si o sa o folosesc
dupa ce o sa ajung la o solutie si o sa va spun ce si cum
Daniel
Ultima oară modificat Mie Mar 03, 2010 21:41 de către xdocx, modificat 1 dată în total.
Daniel Spoiala

xdocx

Mesaj de xdocx »

cornelserbu scrie:si nici telefoane la cezar bibu :lol: :lol: :lol:
pe asta nu am inteles-o
Daniel Spoiala

Cezar Bibu

Mesaj de Cezar Bibu »

Alooo, domnu' Serbu, parca erati pe la teatru ? Nu va mai place piesa ? :x
@xdocx,
lasa-i in pace, a scazut presiunea atmosferica si se simte efectul ...
ma gasesti mai pe la vara pe la Tincabesti si iti explic eu vreodata

cornelserbu
Veteran

Mesaj de cornelserbu »

xdocx scrie:
cornelserbu scrie:si nici telefoane la cezar bibu :lol: :lol: :lol:
pe asta nu am inteles-o
nici nu ai cum...in primul rand e o neintelegere, postarea venea dupa cea initiala a lui razvan ulmeanu, dar el s-a gandit sa schimbe ceva si a iesit in felul asta :D , iar ca sa-ti dai seama despre ce e vorba, afla ca cezar bibu este un maestru al lead-core-ului :D a scris si niste articole despre lead-core care nu numai ca erau foarte documentate, dar au si invatat pe multi cum sa-l foloseasca si in special la ce sa-l foloseasca...

lead-core cu diametru sub 1 mm se foloseste la montura despre care-ti vorbeam mai sus, fiindca la grosimea asta isi pierde rolul de anti tangle, rol pentru care a fost inventat...daca tu vrei sa inventezi o noua montura, cel mai bine ar fi sa nu intrebi pe nimeni pana nu o pui in aplicatie si pana nu da roade, altfel...uite unde se ajunge :D
Cornel Serbu
Friends Carp Team

adrwus

Mesaj de adrwus »

am prins. dar nu cum ma asteptam.
acum am facut unele combi in care am inlocuit amnesia cu leadcore. arata bestial.

EX-UL
pescar de competitie

Mesaj de EX-UL »

adrwus scrie:am prins. dar nu cum ma asteptam.
acum am facut unele combi in care am inlocuit amnesia cu leadcore. arata bestial.
Teoretic , firul cu care legi carligul trebuie sa aiba niste proprietati - sa fie moale , sa fie rigid , sa fie invizibil , sa fie combi , sa fie .... bla , bla ... - niciodata simultan toate .
Ideea de a folosi lead-core ca fir de legat carligul , este perfect posibil de realizat - pur si simplu crosetezi bucla firului de ochetul carligului si este beton . Dar te intreb sincer , ce avantaj iti aduce ?
Atentie lead-core-ul se adapteaza substratului sub actiunea unui plumb de 120 grame sau mai mult , nu sub "actiunea" unui carlig de 1-2 grame . Vei arunca o sirma invelita in carpa , in apa , legata OK la un carlig . Poate prinzi - dar e chestie de statistica .
Soft nu e cazul ; stiff gasesti alte fire mai usoare si cu proprietati mai bune , practic folosim un fir gen balast care sa ne ofere ce avantaje ? Daca este un pur experiment e Ok - nu te obliga nimeni sa nu il folosesti , daca vrei sa aduci argumente - eu unul sunt dispus la dialog . Personal , nu vad nici un avantaj , in schimb vad o multime de nepotrivire ale unor unor cerinte esentiale ale unui fir de forfac vs lead - core . Iar argumentul ca a prins , nu e OK - poate sa prinda crap si o sirma de cupru legata la un carlig , statitic vorbind .

adrwus

Mesaj de adrwus »

Leadcoreul se aseaza pe substrat datorita greutatii proprii. Camasa, sau hai sa-i spun ca tine carpa, se imbiba cu apa si mal, acolo unde este, de unde rezulta un camuflaj perfect. Iar ceea ce tu vezi ca un defect, adica greutatea, eu o vad ca un avantaj. Carligul odata intrat in gaura crapului va cadea mult mai usor pe buza inferioara iar rigiditatea nu il lasa sa iasa. simplu!
p.s. Nu am legat carligul de leadcore, pentru ca nu mai are destula mobilitate. Cum am zis, am folosit montura 360.

EX-UL
pescar de competitie

Mesaj de EX-UL »

@adrwus

incearca sa mototolesti un pic firul de lead-core si pune-l in cada . I-a vezi se intinde sub propria greutate ? Firul se intinde sub actiunea plumbului , la lanseu , ajunge in apa rectiliniu si apoi are capacitatea sa tina firul lipit de fund , mai bine decit alte fire de antitangle . Ma rog , eu nu am afirmat ca faci rau si este treaba ta cu ce legi carligele , eu mi-am exprimat o seama intreaga de reticente precum ca firul de lead core este cel mai potrivit pentru asa ceva . Daca aduc discutia si la sensibilitatea monturii , adica usurinta crapului de a aspira bila cu carlig , atirnata de 10 cm de fir de plumb ..... chiar ca nu vad avantajele .

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Monturi Crap”