Nu as vrea sa bag mina in foc,cum am relatat mai sus si eu il folosesc direct pe inaintas,insa cred ca la o distanta de 120+ m,leadcorul s-ar aseza pe substrat chiar si cu firul intins,dar ma macina totusi faptul in cazul in care pestele este atent,daca ajuta sau nu?!si daca nu atunci care e rolul lui,de ce unii il folosesc si altii nu?pescarusull scrie: ↑Mie Oct 16, 2019 21:30Eu nu inteleg asta.. ca se aseaza mai bine pe sustrat.
Pai ce, monofilamentul sau textilul nu se aseaza la fel?
Linia e intinsa mai oameni buni, nu conteaza ca e mono, textil sau leadcore.
Motivul pentru care ti-am spus sa astepti un minut pana sa recuperezi este acela ca va fi timp suficient sa se impregneze malul pe firul textil de culoare deschisa astfel incat sa nu se spele pe recuperare. Incearca si o sa vezi.wendramy scrie: ↑Mie Oct 16, 2019 20:29Iti multumesc foarte mult pentru raspuns.....doar ca nu am inteles cu firul textil deschis la culoare,deoarece as crede ca la recuperare prin apa se spala,si nu iti poti da seama cu exactitate cat e stratul de mâl.....Jack the Ripper scrie: ↑Mie Oct 16, 2019 18:36Eu folosesc montura helicopter (varianta romaneasca - plumb cu tija) de aproape 3 ani si o fac direct pe inaintas sau ca o montura independenta (facuta tot pe textil de inaintas) pe care o leg bucla in bucla cu inaintasul. Nu folosesc leadcore din 2 motive: 1. nu poti trage usor leadcore-ul prin tubul plumbului si 2. chiar daca reusesti, nu-i vad utilitatea.
In ceea ce priveste masurarea stratului de namol, poti sa legi de inaintas o bucata de 50 cm de fit textil deschis la culoare si apoi pui plumbul. Arunci in locul in care pescuiesti, astepti 1 minut, recuperezi si masori cat s-a murdarit textilul. Cam atat este stratul de mal.
Apropo in legatura cu leadcorul,eu unul la fel am folosit mereu montura direct pe inaintas,insa stiind proprietatile leadcorului de a se aseza pe substrat,m-ar interesa daca intr-un mod sau altul ar influienta trasaturile?
Sa nu fost o arta,Romania nu era unde este acum pe arena mondiala.....daca stai cu montura ingropa in mal,poti astepta trasatura mult si bine.....am intrebat anume la acest subiect deoarece folosesc elicopterul,si adesea ma intreb cand nu am activitate daca ar fi o probabilitate ca montura sa fie ingropata in mal.....asa e....nimeni nu sa nascut invatat......