shahjaban scrie:Albert , este un anou cu vartej , pun pasta in asa fel incat nu limitez niciun grad de libertate al vartejului sau al anoului. Vartejul se rasuceste 360 grade si exista un grad mare de libertate si la anou .
Corect. Vartejul si/sau anoul isi fac treaba si cu greutatea aia. Dar gandeste-te cum lucreaza partea cu fir textil cu sau fara greutate. Eu sunt convins ca miscarea carligului e mult mai libera implicit eficienta daca ai pune pasta inaintea vartejulu, de fapt inaintea buclei firului rigid. Sau daca ai renunta de tot la ea, eventual lasi doar cea de pe partea rigida desi nici acolo nu cred ca e necesara, de obicei firele pentru monturi combi sunt suficient de grele incat sa nu mai necesite ancorare.
shahjaban scrie:Acum s-ar putea sa gresesc dar daca a dat rezultate , consider ca este ok..... ( cine stie cati crapi nu am intepat din acest motiv ?? ... este si asta posibil ...

) .
Dar cine stie cati crapi n-ai intepat din acelasi motiv?
Normal, daca tu esti multumit de mecanica si rezultate ramai cu monturile asa. Eu doar imi dau cu parerea bazandu-ma pe experimentele pe care le-am facut. Totusi, daca ti se pare logic ce spun incearca un test: doua lansete cu greutate si doua fara.. Daca nu, foloseste-le asa cum sunt , important e sa ai tu incredere ca ceea ce e sub apa functioneaza ireprosabil