mircione scrie:eu amur am prins numai la porumb dar foarte important sa folosesti ceva flotant....ori plastice ori spuma...intre boabe...pentru ca amurul nu se hraneste de pe fund prin aspiratie si mereu am prins co 2-3 boabe de culori diferite rosu galben si verde sau alta combinatie....
fire incinse
gresit. amurul se hraneste ca toate ciprinidele pe toata coloana de apa, inclusiv pe fund. ca prefera sa manance intre ape e una, ca nu mananca de pe fund e altceva. de ce se mai chinuie atunci bietii pescari sa nadeasca saci de porumb in cautarea amurului daca acesta nu mananca de pe fund? nadesc cu porumb critic echilibrat?
Eu cred ca mananca si pe fund.De nenumarate ori am prins amur la boilies de fund(DYNAMITE BAITS Boilies Fresh Squid&Octopus Black Pepper 20mm,RICHWORTH Boilies Strawberry cu Squid&Octopus 20mm,Dynamite Baits Boilies Spicy Tuna & Sweet Chilli 20mm,Boilies Instant Atract StarBaits Rich Strawberry 14mm cate 2 la rig,1016 de 24 mm(solubile),home made cu aroma de peste de 20 mm).
eu unul nu am prins decat la porumb flotant.....mananca si pe funs sunt convins dar eu numai asa am prins si am avut mai multe monturi plantate in aceeasi zona cu momeli diferite dar i-a placut doar cea flotanta !!
fire incinse
in legatura cu porumbul cum imi recomandati sa il prepar? Sa iil fierb, apoi sa pisez usturoiul si sal amestec cu porumbul sau sa las porumbul intr-o galeata de apa la inmuiat? Ori sa-l las cum este el acuma. Eu l-am pus intr-0 galeata cu apa, sa se inmoaie, sal mai si fierb?
sa-ti spun cum l-am preparat eu.....porumbul ales inainte......boabele cele mai frumoase direct de pe stiulete spalate si pus ela inmuiat ....peste noapte ...a doua zi puse la fiert ..eu am pus mai multe...o oala aprox 2kg cu putina sare neiodata si putin zahar sa fie putin dulci....la fiert in apa plata ..si spalate in apa plata ..cand sunt cat de cat inmuiate....nu fierte......nicidecum sa fie moi....cand le pui la fiert pui sub oala o tabla si lasi si la foc mic......apa sa nu depaseasca 60-70grade ...asa dupa feeling-ul tau pe urma alegi boabe si le pui in borcanele cat de mari vrei....cu arome diferite ....eu am folosit catei de usturoi pisat apa din oala....si atat ...si ce arome mai vrei...coloranti naturali ..turmenic...etc ....pui capacele la borcanele si le invelesti in ziar si le pui iar la fiert...la bain-marie nu foarte mult timp......atat cat sa se videze singure borcanelele ......si cam atat
fire incinse
Pe lacurile in care hrana naturala e foarte putina si competitia la hranire e acerba s-au prins teni la orice si sub orice prezentare. Au incercat pescarii sa evite amurul care nu puncta cu bile mari/fismeal/distanta mare de la carlig (3-5 cm)/bile duble,triple.
Sigur ca daca are de unde alege amurul se hraneste cat mai apropiat de ceea ce-i place la gust si cu o "prezentare de amur" dar daca nu se adapteaza conditilor pentru a supravietui.
Important este sa ai un arsenal cat mai vast si cat mai multe cunostinte (care mie imi cam lipsesc) despre pescuitul amurului atunci cand este tinta principala...
si eu toti amurii pe care i-am prins au fost doar pe bile. Recent in ultima partida care am avuto am prins mai multi pe solubila de squid cu capsuna , de la Ghiti Baits, in apa de 3 m adancime.
SI NU MAI COMPLICA TOT CE E SIMPLU.....SEMNAT :TIMPUL