BOILESURI UMFLATE DUPA FIERBERE

Lucruri care de multe ori nu ne lasa sa dormim: mixuri, nade, boiliesuri, seminte, arome, pelete, etc.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee, gor965

Scrie răspuns
Avatar utilizator
tbd
Mesaje: 43
Membru din: Vin Ian 25, 2013 9:59
Puncte: 0
Localitate: Constanta

BOILESURI UMFLATE DUPA FIERBERE

Mesaj de tbd »

Am o problema cu boilesurile home made. Dupa fierbere (la aburi) bilele se umfla exagerat si ajung cam la 24 mm de la 20 mm. Chiar dupa ce le usuc diametrul nu scade suficient ca sa le dau cu o cobra de 20. Ca ingrediente am folosit urmatoarele:
150 gr Nectarblend
100 gr Faina de soia
50 gr Gris
50 gr Pesmet
50 gr Faina de orez
Restul sunt fainuri de peste, proteine lactice si ingrediente de volum care nu cred ca se umfla.
Imi poate spune cineva care este ingredientul care se umfla exagerat?

pilbak levente
Mesaje: 681
Membru din: Mar Sep 21, 2010 20:37
Puncte: 0
Localitate: Cluj-Napoca

Re: BOILESURI UMFLATE DUPA FIERBERE

Mesaj de pilbak levente »

ciudat!!!si eu am patit o chestie ciudata la primele mele bile fierte jumate din ele s-au crepat,dar eu suspectez pasta care am lasat-o prea tare trebuia sa mai pun un ou cel putin

Avatar utilizator
osc1or
Veteran
Mesaje: 3888
Membru din: Lun Aug 13, 2012 14:35
Puncte: 0
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: BOILESURI UMFLATE DUPA FIERBERE

Mesaj de osc1or »

stiu ca daca pui mult gris se umfla.. dar tu nu ai pus gris din ce vad..
Critic echilibrat

Andrei Popescu
Partener Crapmania.ro
Mesaje: 1096
Membru din: Vin Dec 11, 2009 12:13

Re: BOILESURI UMFLATE DUPA FIERBERE

Mesaj de Andrei Popescu »

Ai pus Albumina ??
Pesti, nu povesti !!!

http://www.meetcarp.ro
http://www.bestfivecarp.com
http://www.cpk.ro



Nume utilizator schimbat din toto `U`C

Avatar utilizator
tbd
Mesaje: 43
Membru din: Vin Ian 25, 2013 9:59
Puncte: 0
Localitate: Constanta

Re: BOILESURI UMFLATE DUPA FIERBERE

Mesaj de tbd »

Nu am pus albumina, dar folosesc un concentrat proteic obtinut din zer (33,3%), lapte (33,3%) si praf de albus de ou (33,3%). Am pus 60 gr.

george n
Mesaje: 43
Membru din: Vin Ian 25, 2013 23:42

Re: BOILESURI UMFLATE DUPA FIERBERE

Mesaj de george n »

dupa parerea mea ii din cauza pesmetului, grisului, pot fi si altele, pentru ca au tendinta sa absoarba apa si se usuca mai greu.

Andrei Popescu
Partener Crapmania.ro
Mesaje: 1096
Membru din: Vin Dec 11, 2009 12:13

Re: BOILESURI UMFLATE DUPA FIERBERE

Mesaj de Andrei Popescu »

tbd scrie:Nu am pus albumina, dar folosesc un concentrat proteic obtinut din zer (33,3%), lapte (33,3%) si praf de albus de ou (33,3%). Am pus 60 gr.

Devin foarte tari dupa fierbere ? Incerca sa scazi procentul la 3%. Inlocuieste procentul de 3% cu Wpc sau Vitamelo.
Pesti, nu povesti !!!

http://www.meetcarp.ro
http://www.bestfivecarp.com
http://www.cpk.ro



Nume utilizator schimbat din toto `U`C

Avatar utilizator
Vladut Mateianu
CS SENZOR
Mesaje: 18918
Membru din: Sâm Ian 08, 2005 20:23
Puncte: 0
Localitate: BUCURESTI
Contact:

Re: BOILESURI UMFLATE DUPA FIERBERE

Mesaj de Vladut Mateianu »

Scoate grisul si spartura de orez si nu se vor mai umfla... :wink: (le poti inlocui cu pesmet)
CS SENZOR

http://www.snz.ro
http://www.crapmania.ro

"Studiati trecutul, daca vreti sa divinizati viitorul." - Confucius

Ahotnic
Mesaje: 507
Membru din: Sâm Sep 03, 2011 10:25
Puncte: 0
Localitate: Timișoara

Re: BOILESURI UMFLATE DUPA FIERBERE

Mesaj de Ahotnic »

asa am patit si eu cu alte mixuri cand fierbeam la aburi!! nu inteleg de ce ... iar la apa ieseau normale. incearca sa le fierbi clasic.

Avatar utilizator
tbd
Mesaje: 43
Membru din: Vin Ian 25, 2013 9:59
Puncte: 0
Localitate: Constanta

Re: BOILESURI UMFLATE DUPA FIERBERE

Mesaj de tbd »

Multumesc pentru sfaturi. Am as incerc fara gris si orez si am sa micsorez procentul de proteine lactice. Nu cred ca este de la aburi pentru ca am avut aceeasi problema si cand le-am fiert normal. Multumesc inca odata si am sa revin cu informatii.

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Nade & Momeli”