De ce il pacalesc plasticele pe crap?

Lucruri care de multe ori nu ne lasa sa dormim: mixuri, nade, boiliesuri, seminte, arome, pelete, etc.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee, gor965

Scrie răspuns
petre iulian
Pescar de competitie
Puncte: 0

Re: De ce il pacalesc plasticele pe crap?

Mesaj de petre iulian »

toto `U`C scrie:Ar fi tare interesant daca a prins cineva fara saculet sau momitor .
---------

Da eu am prins pe un pat de bile solubile . Plasticul era invelit intr-un mic strat de pasta de bile. Am observat ca atunci cand pestii sunt mai mofturosi si nu prea au chef sa pape ca numai asa mai pacalesc . Alta metoda care a dat rezultat a fost ca pun doua plastice care ridica carligul de 6 in "coada" si intre boabe bag putina pasta de bile . Dar tot pe pat de bile solubile. :wink:
Membru Fondator al Clubului Sportiv Green Lake

Andrei Popescu
Partener Crapmania.ro

Mesaj de Andrei Popescu »

cipibm scrie:
andrei vladeanu scrie: 1. cred ca nu sunt produse din materiale-minune si ca doua lucruri sunt importante. flotabilitatea materialului si proprietatea acestuia de a se imbiba cu aroma si de a o pastra un timp cat mai indelungat. asta diferentiaza produsele englezesti (enterprise sunt jupanii, dar mai sunt si altele) de cele de duzina fabricate predilect in china.

Cu mult inainte de aceste plastice,au aparut acele "techno-pufi",care functionau aproape la fel de bine.Singura lor problema era ca nu rezistau la fel de bine in apa.Alta varianta a fost "talpa de slap"sau diversi buretei proveniti mai mult sau mai putin de pe piata de articole de pescuit.Efectul era aproape acelasi(spun aproape),important fiind felul in care se foloseau.
Cele verzi sau cele mov nu sunt la fel de flotante ca cele galbene rosi sau portocali?
Oare nu culoarea conteaza?

Ce zici de explicatia asta este de pe saitul Alien.

Nu cu mult timp in urma am citit un articol despre culoare, care sugera ca, UV-urile nu patrund la orice adancime sau ca UV-urile nu ar fi vizibile in apa. Oricum dupa parerea mea, acesta era un articol creeat pentru a induce in eroare, care nu era fondat de nici un experiment sau test. Uv-urile sunt lungimi de unda scurta, care din teste si experimente patrund in apa cel putin cat culoarea verde.
Diversi cercetatori au demonstrat ca Uv-urile patrund in apa limpede a oceanului si pana la 200 de metri, iar in lacuri si pana la 15 metri.
Cea mai multa lumina patrunde in apa la amiaza, atunci mai toate culorile sunt vizibile, dar depinzand de vreme anumite culori vor prinde mai bine decat altele. Deci cum lucreaza culorile in apa??? Sa presupunem ca pescuim intr-un lac cu adancime maxima de 15 metri. In aceste conditii spectrumul anumitor culori cunoscute noua, vor fi mai vizibile si oridinea in care culorile devin mai putin eficiente si la randul sau, noante de gri, sunt dupa cum urmeaza:
Primul care dispare este rosul, urmat de galben, verde si albastru ca mai apoi violet si ultraviolet. Ca prin urmare portocaliu care este rezultatul combinarii dintre rosu si galben deschis va lucra mai bine.
Pesti, nu povesti !!!

http://www.meetcarp.ro
http://www.bestfivecarp.com
http://www.cpk.ro

Nume utilizator schimbat din toto `U`C

Martin

Mesaj de Martin »

toto `U`C scrie:
cipibm scrie:
andrei vladeanu scrie: 1. cred ca nu sunt produse din materiale-minune si ca doua lucruri sunt importante. flotabilitatea materialului si proprietatea acestuia de a se imbiba cu aroma si de a o pastra un timp cat mai indelungat. asta diferentiaza produsele englezesti (enterprise sunt jupanii, dar mai sunt si altele) de cele de duzina fabricate predilect in china.

Cu mult inainte de aceste plastice,au aparut acele "techno-pufi",care functionau aproape la fel de bine.Singura lor problema era ca nu rezistau la fel de bine in apa.Alta varianta a fost "talpa de slap"sau diversi buretei proveniti mai mult sau mai putin de pe piata de articole de pescuit.Efectul era aproape acelasi(spun aproape),important fiind felul in care se foloseau.
Cele verzi sau cele mov nu sunt la fel de flotante ca cele galbene rosi sau portocali?
Oare nu culoarea conteaza?

Ce zici de explicatia asta este de pe saitul Alien.

Nu cu mult timp in urma am citit un articol despre culoare, care sugera ca, UV-urile nu patrund la orice adancime sau ca UV-urile nu ar fi vizibile in apa. Oricum dupa parerea mea, acesta era un articol creeat pentru a induce in eroare, care nu era fondat de nici un experiment sau test. Uv-urile sunt lungimi de unda scurta, care din teste si experimente patrund in apa cel putin cat culoarea verde.
Diversi cercetatori au demonstrat ca Uv-urile patrund in apa limpede a oceanului si pana la 200 de metri, iar in lacuri si pana la 15 metri.
Cea mai multa lumina patrunde in apa la amiaza, atunci mai toate culorile sunt vizibile, dar depinzand de vreme anumite culori vor prinde mai bine decat altele. Deci cum lucreaza culorile in apa??? Sa presupunem ca pescuim intr-un lac cu adancime maxima de 15 metri. In aceste conditii spectrumul anumitor culori cunoscute noua, vor fi mai vizibile si oridinea in care culorile devin mai putin eficiente si la randul sau, noante de gri, sunt dupa cum urmeaza:
Primul care dispare este rosul, urmat de galben, verde si albastru ca mai apoi violet si ultraviolet. Ca prin urmare portocaliu care este rezultatul combinarii dintre rosu si galben deschis va lucra mai bine.

Interesant şi bine de ştiut cele menţionate.
Logic, şi pe şosele maşinile galbene şi portocalii, sunt cele mai vizibile. Merge comparaţia ?

Dan Mateianu
Site Admin
Puncte: 300

Mesaj de Dan Mateianu »

am mutat subiectul la "Comentarii echipament crap"

Vladut Mateianu
CS SENZOR

Mesaj de Vladut Mateianu »

Ar fi interesant si un raspuns dat de cineva care pescuieste de mult timp cu "plastice", un raspuns la intrebarea : exista culori preferate de crap ? :roll:
CS SENZOR

http://www.snz.ro
http://www.crapmania.ro

"Studiati trecutul, daca vreti sa divinizati viitorul." - Confucius

adrian apetrea

Mesaj de adrian apetrea »

petre iulian scrie:Multi pescari folosesc "plastice" la pescuit viteza ca te ajuta mult . Si eu folosesc acest tip de momeala cand trebuie sa ma misc repede si orice timp pierdut este important . Mai este bun in baltile cu raci ,cu mult namol ca nu se inegresc si trag "aroma de namol" . Oricum eu personal cred ca prind si cu boabe de porumb normale echilibrate cu o spuma dar de ce sa mai ma chinuiesc sa schimb boabele dupa fiecare peste cand cu plastice pescuiesc 3 zile fara nici o problema? La culori nu prea am bunghit care este mai buna dar am mereu la mine toate culorile si incerc diferite combinatii de culori si arome. Primavara si toamna tarziu am avut rezultate bune cu un plastic invelit in pasta de bile .
putine mai sunt de spus in plus fata de ceea ce ai zis tu iuliane!culoarea nu conteaza.am prins la fel si pe galben si pe roz,rosu etc.Merge si fara sacut dar pe pat de nada.Si la fel de bine cu pop up mic.are acelasi efect,cu pasta sau fara.
LIFE IS FISHING!
Imagine

Martin

Mesaj de Martin »

Legat de plastice, m-am lămurit. Le voi încerca. Sper ca la magazin să mai primesc câteva recomandări.
Acum, o montură adevărată cu aceste plastice, respectiv fotografie, postează cineva ??
S-o văd şi eu cum arată. Mulţumesc !!!

Vladut Mateianu
CS SENZOR

Mesaj de Vladut Mateianu »

Dar aroma plasticelor o conta ? :roll:
CS SENZOR

http://www.snz.ro
http://www.crapmania.ro

"Studiati trecutul, daca vreti sa divinizati viitorul." - Confucius

gimi_mures
pescar de competitie

Mesaj de gimi_mures »

Vladut Mateianu scrie:Dar aroma plasticelor o conta ? :roll:
La fel de mult sau de putin ca cea a pop-upurilor .
C&R

andrei vladeanu
Veteran

Mesaj de andrei vladeanu »

Martin scrie:Acum, o montură adevărată cu aceste plastice, respectiv fotografie, postează cineva ??
S-o văd şi eu cum arată. Mulţumesc !!!
am sa incerc eu sa dezvolt subiectul cu fotografii elocvente, mai ales pentru incepatori.
The One Team

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Nade & Momeli”