diametru con pistol

Lucruri care de multe ori nu ne lasa sa dormim: mixuri, nade, boiliesuri, seminte, arome, pelete, etc.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee, gor965

lucifier1986
Puncte: 0

diametru con pistol

Mesaj de lucifier1986 »

as avea nevoie de dimensiunea cat mai exacta a iesirii din con a carnatilor pt. a face boiliesuri de 18 mm,am citit ca ar fi cu 2 mm mai mica gaura decat diametrul bilelor,dar eu vreau sa-mi fac din inox o bucata pe strung si nu as vrea sa mai tot plimb conul la retusat,va multumesc.

Rusu Andrei

Re: diametru con pistol

Mesaj de Rusu Andrei »

E umpic cam nasoala treaba cu conurile astea.Mesele de rulat difera intre ele si poti sa ai surpriza ca un con taiat perfect pe o masa oarecare sa nu se potriveasca pe acelasi tip de masa de la aceeasi firma.Plus de alta ca mesele se tocesc pe canturi in timp ( cele de plastic).Difera in functie si de densitatea si compozitia carnatului ( am observat ca am aceeasi masa si acelasi con si cand am facut alt tip de bile decat cel cand am taiat si potrivit conul mi-a dat din nou diferente si a trebuit sa-l reajustez sau chiar sa iau altul)
Deci,bafta....!!!! :wink:

andronic cristian

Mesaj de andronic cristian »

In situatia expusa nu ramane decat sa faci incercari cu un con din plastic pana obtii carnatii perfecti :lol: dupa care sa-i comunici cota interioara astfel obtinuta celui care-ti face conul din inox. Asta in cazul in care vrei sa rulezi in permanenta acelasi mix, daca-l schimbi s-ar putea sa nu mai iasa la fel.
Campion National 2010
Vicecampion National 2013

Costel Jambu

Mesaj de Costel Jambu »

Salut.
Am si eu o intrebare: de ce un con de inox? Care ar fi avantajele lui?
Cum au spus si antevorbitorii, dimensiunea carnatului va diferi de la un mix la altul, de la cat de tare/moale va fi fiecare mix facut, de cat de repede se va scoate carnatul din pistol(masina de tocat-in cazul meu-iese carnatul mai dens). Totdeauna vei avea probleme privind diametrul gaurii conului. Cu alte cuvinte vei fi nevoit sa retusezi mereu. Deci, conurile de PLASTIC sunt arhi-suficiente.
"A ajunge prea departe" e inceputul decaderii ...

Dan Mitranescu
Veteran

Mesaj de Dan Mitranescu »

lucifier1986 scrie:as avea nevoie de dimensiunea cat mai exacta a iesirii din con a carnatilor pt. a face boiliesuri de 18 mm,am citit ca ar fi cu 2 mm mai mica gaura decat diametrul bilelor,dar eu vreau sa-mi fac din inox o bucata pe strung si nu as vrea sa mai tot plimb conul la retusat,va multumesc.
Volumul unui carnat ( cilindru ) lung de 18mm trebuie sa fie egal cu volumul unei sfere cu raza de 9 mm.

R*R*18 =4*9*9*9/3 ( cu PI redus ca nu stiu cum se face semnul :D )
R*R = 54
R= 7,35 mm

Diametrul este 2R deci

Diametrul gaurii este de 14,7 mm .

Practic carnatul se mai umfla putin . Cred ca o reducere a gaurii este benefica . Macar un 14,2mm . Se poate majora daca este cazul , invers nu merge.

zfcristian
Pescar de competitie

Mesaj de zfcristian »

Dan Mitranescu scrie:
lucifier1986 scrie:as avea nevoie de dimensiunea cat mai exacta a iesirii din con a carnatilor pt. a face boiliesuri de 18 mm,am citit ca ar fi cu 2 mm mai mica gaura decat diametrul bilelor,dar eu vreau sa-mi fac din inox o bucata pe strung si nu as vrea sa mai tot plimb conul la retusat,va multumesc.
Volumul unui carnat ( cilindru ) lung de 18mm trebuie sa fie egal cu volumul unei sfere cu raza de 9 mm.

R*R = 54
R= 7,35 mm

Diametrul este 2R deci

Practic carnatul se mai umfla putin . Cred ca o reducere a gaurii este benefica . Macar un 14,2mm . Se poate majora daca este cazul , invers nu merge.
M-ai pierdut cu formula asta, poate mai detaliezi putin
Pentru bile de 24 ?!?!

Dan Mitranescu
Veteran

Mesaj de Dan Mitranescu »

zfcristian scrie:
Dan Mitranescu scrie:

R*R = 54
R= 7,35 mm

Diametrul este 2R deci

M-ai pierdut cu formula asta, poate mai detaliezi putin
Pentru bile de 24 ?!?!
PI* R*R* L ( volumul carnatului , unde R este raza lui si L lungimea ) = 4*PI* r*r*r / 3 ( volumul sferei unde r este raza ) .
PI se reduce pentru ca apare in ambele parti ale egalului .

Peste acest rezultat trebuie luata in calcul umflarea carnatului dupa iesirea din pistol . Nu este mare , dar exista . Cam 0,5 - 0,3mm trebuie redusa gaura obtinuta din calcule.

Zarguzon Adi
Partener Crapmania.ro

Mesaj de Zarguzon Adi »

din practica nu din calcul lucrurile stau in felul urmator :sunt foarte multe variabile de la consistenta mixului(moale sau tare) la tipul pistolului (pneumatic sau manual) tipul mixului birdfood sau fishmeel deci pentru o dimensiune trebuie sa ai mai multe capete taiate . Pentru 18mm trebuie sa ai in jur de 4 capete de 13,8 ; 14,8 ;15 si 15 ,3 pentru precizie poti sa le tai la un strungar.Capetele din plastic sunt foarte bune nu merita facute din inox

Rusu Andrei

Mesaj de Rusu Andrei »

Si totusi,fiind cat de cat lamurita problema cu diametrele conului sa nu uitam ca si mesele de rulat se modifica in timp si nu toate sunt identice !!! :!:

atb333atb

Mesaj de atb333atb »

Nu strica un flex la casa omului. Numa sa mai ai din ce reduce sa nu fie prea mult taiat din con de la inceput.
Flaviu Zapartan. Virusat recent de pescuit.

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Nade & Momeli”