Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee, gor965
Volumul unui carnat ( cilindru ) lung de 18mm trebuie sa fie egal cu volumul unei sfere cu raza de 9 mm.lucifier1986 scrie:as avea nevoie de dimensiunea cat mai exacta a iesirii din con a carnatilor pt. a face boiliesuri de 18 mm,am citit ca ar fi cu 2 mm mai mica gaura decat diametrul bilelor,dar eu vreau sa-mi fac din inox o bucata pe strung si nu as vrea sa mai tot plimb conul la retusat,va multumesc.
M-ai pierdut cu formula asta, poate mai detaliezi putinDan Mitranescu scrie:Volumul unui carnat ( cilindru ) lung de 18mm trebuie sa fie egal cu volumul unei sfere cu raza de 9 mm.lucifier1986 scrie:as avea nevoie de dimensiunea cat mai exacta a iesirii din con a carnatilor pt. a face boiliesuri de 18 mm,am citit ca ar fi cu 2 mm mai mica gaura decat diametrul bilelor,dar eu vreau sa-mi fac din inox o bucata pe strung si nu as vrea sa mai tot plimb conul la retusat,va multumesc.
R*R*18 =4*9*9*9/3 ( cu PI redus ca nu stiu cum se face semnul)
R*R = 54
R= 7,35 mm
Diametrul este 2R deci
Diametrul gaurii este de 14,7 mm .
Practic carnatul se mai umfla putin . Cred ca o reducere a gaurii este benefica . Macar un 14,2mm . Se poate majora daca este cazul , invers nu merge.
PI* R*R* L ( volumul carnatului , unde R este raza lui si L lungimea ) = 4*PI* r*r*r / 3 ( volumul sferei unde r este raza ) .zfcristian scrie:M-ai pierdut cu formula asta, poate mai detaliezi putinDan Mitranescu scrie:Volumul unui carnat ( cilindru ) lung de 18mm trebuie sa fie egal cu volumul unei sfere cu raza de 9 mm.lucifier1986 scrie:as avea nevoie de dimensiunea cat mai exacta a iesirii din con a carnatilor pt. a face boiliesuri de 18 mm,am citit ca ar fi cu 2 mm mai mica gaura decat diametrul bilelor,dar eu vreau sa-mi fac din inox o bucata pe strung si nu as vrea sa mai tot plimb conul la retusat,va multumesc.
R*R*18 =4*9*9*9/3 ( cu PI redus ca nu stiu cum se face semnul)
R*R = 54
R= 7,35 mm
Diametrul este 2R deci
Diametrul gaurii este de 14,7 mm .
Practic carnatul se mai umfla putin . Cred ca o reducere a gaurii este benefica . Macar un 14,2mm . Se poate majora daca este cazul , invers nu merge.
Pentru bile de 24 ?!?!