PRETUL BILELOR

Lucruri care de multe ori nu ne lasa sa dormim: mixuri, nade, boiliesuri, seminte, arome, pelete, etc.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee, gor965

Scrie răspuns
nit_matias
Pescar de competitie
Puncte: 0

Re: PRETUL BILELOR

Mesaj de nit_matias »

iarna asta o sa incerc sa iau mixuri si sa umplu congelatorul cu bile facute, o sa imi iau si mese de rulat si de toate, nu de alta dar daca rulezi 5 kg de mix ai scos banii pe masa de rulat, si tot asa pt pistol si cam asta e, dupa iti amortizezi banii si esti pe castig. Nu te mai costa o partida 400 ron, te costa 300.

multumesc pentru sfaturi si idei.
Niteanu Matei
http://mateiniteanu.blogspot.ro/
PB:20.3

Catalin Bujita

Mesaj de Catalin Bujita »

nit_matias scrie:Da pt mine ramane un mister de ce s-a scumpit si in acelasi timp bilele romanesti sunt cu 15 20 Ron mai scumpe decat bile importante, multe mai bune decat cele autohtone

De doi ani de cand lucrez cu Carping pretul bilelor a ramas neschimbat in ciuda faptului ca pretul multor materii prime a crescut mai mult decat semnificativ, iar cursul euro/ron nu a fost deloc in ajutorul nostru.

Catalin Bujita

nit_matias scrie:oricum imi e greu sa inteleg cum bilele romanesti sunt mai scumpe decat cele aduse din anglia
Poate ar fi bine sa dai si niste exemple pentru ca eu nu ma simt cu musca pe caciula.
Materiile prime de calitate vin din aceleasi surse, insa nu uita ca la noi productia de bile este in stadiul de manufactura si inca departe de a fi o industrie. Avand in vedere aceste doua astecte (costul unitar ridicat precum si preturi de achizitie mari) sunt convins ca si profitul producatorilor autohtoni este mult mai mic decat al celor englezi.
Pe de alta parte, pretentia ca in preturile produselor de raft sa intre doar cheltuielile cu materia prima este una cel putin absurda.

crapistulbacauan

Mesaj de crapistulbacauan »

Carping RACE scrie:
nit_matias scrie:Da pt mine ramane un mister de ce s-a scumpit si in acelasi timp bilele romanesti sunt cu 15 20 Ron mai scumpe decat bile importante, multe mai bune decat cele autohtone

De doi ani de cand lucrez cu Carping pretul bilelor a ramas neschimbat in ciuda faptului ca pretul multor materii prime a crescut mai mult decat semnificativ, iar cursul euro/ron nu a fost deloc in ajutorul nostru.

pai la ce ados comercial aveti normal ca nu conteaza cresterea pretului la ingrediente. vezi ca nu toata lumea este proasta ! :oops:

zfcristian
Pescar de competitie

Mesaj de zfcristian »

Carping RACE scrie: De doi ani de cand lucrez cu Carping pretul bilelor a ramas neschimbat in ciuda faptului ca pretul multor materii prime a crescut mai mult decat semnificativ, iar cursul euro/ron nu a fost deloc in ajutorul nostru.
La noi va mai ajuta si evaziunea :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Catalin Bujita

crapistulbacauan scrie:
Carping RACE scrie:

pai la ce ados comercial aveti normal ca nu conteaza cresterea pretului la ingrediente. vezi ca nu toata lumea este proasta ! :oops:
Dragul meu, eu nu te-am facut prost pe tine si nici nu am incercat sa te fraieresc. Sunt curios daca o sa vad aceasi discutie si referitoare la pretul porumbului sau, de ce nu, al motorinei si al costurilor de service pentru masina cu care te duci la pescuit ... de ce apa minerala e mai scumpa decat berea s.a.m.d.
Lucrurile sunt simple aici: exista niste costuri care trebuiesc acoperite (materii prime, energie, salarii, impozite, ambalaje, logistica, investitii in utilaje si spatii, chirii in unele cazuri, in altele dobanzi, etc....) si un profit care care sa te motiveze sa nu inchizi pravalia, dar asta nu tine de boiles ci de orice activitate economica. Fiecare dintre voi va castigati banii prin munca, sper eu, cinstita. Ce ar fi daca de maine ar veni cineva sa zica ca veti lucra gratis?! Nu trebuie sa raspundeti la aceasta intrebare pentru ca este una retorica. Cat de mare este profitul meu, daca el exista sau nu.... sunt lucruri care nu te privesc pe tine, asa cum nici pe mine nu ma intereseaza ce salariu sau venituri ai tu.
Revenind la prima afimatie ca bilele autohtone sunt mai scumpe decat cele din import, eu nu am incercat altceva decat sa dau niste explicatii logice despre acest fenomen, acolo unde el exista, pentru ca asa cum am mai spus eu nu ma simt cu musca pe caciula. Insa va rog sa nu comparati mere cu pere... adica o comparatie cu boilesurile unguresti de 15 ron/kg nu merita comentata pentru ca noi nu producem asa ceva, produsele noastre se adreseaza unei alte categorii de pescari cu alte asteptari de la nada pe care o cumpara. Pana una alta nu uita ca bilele sunt mai ieftine decat ramele, cel putin aici in Deva (o cutie de rame negre 10 buc costa 8 ron => cost unitar 0,8 ron/rama; o punga de boiles Carping din gama Premium de 20 mm costa 59 ron, in punga sunt apx 200 bile => cost unitar apx 0,3 ron/bila). Daca mai ai si alte nelamuriri te rog sa nu eziti in a cere explicatii

Catalin Bujita

Scuze ca te mai citez inca odata, dar parerea ta referitoare la calitate mi se pare cel putin subiectiva si te rog sa-mi dai voie sa nu fiu de acord cu ea.

Vladut Mateianu
CS SENZOR

Mesaj de Vladut Mateianu »

Lucruri interesante in acest topic. Si, in mare parte , multe lucruri adevarate. Totusi, nici eu nu cred ca suntem cu ceva inferiori producatorilor straini, ba din contra.... la noi se vand (inca :D ) boiliesuri care contin aminoacizi lichizi, pe afara se pun doar la comenzi speciale in bile.. si nu ma contraziceti, lucrez de 3 ani cu unul dintre cei mai importanti manufacturieri din Anglia si stiu exact ce spun ! :wink:

In alta ordine de idei, ieri m-am intors din Delta . In 5 zile , peste 250 kg de crap ( intre 1.5 si 9 kg) capturati numai la boiliesuri. Solubile sau tari. Ieftine sau scumpe. Sincer, nu am observat diferente....

Si inca ceva. Lucrez de 8 ani in domeniu, iar Senzor este primul producator roman de boilies, cu peste 250 de magazine la nivel de tara. Dar, cu toata experienta mea, nu ma pot hazarda sa fac multe dintre afirmatiile pe care le fac multi comercianti de nada, cu scopul vadit de a vinde marfa. Si ma opresc aici momentan, sa nu cumva sa se scumpeasca ramele de la seceta.... :D :oops:
CS SENZOR

http://www.snz.ro
http://www.crapmania.ro

"Studiati trecutul, daca vreti sa divinizati viitorul." - Confucius

pharaoh
pescar de competitie

Mesaj de pharaoh »

Vladut, in ce zona ai fost?
Marius Sârbu

Vladut Mateianu
CS SENZOR

Mesaj de Vladut Mateianu »

Crisan. Dunarea Veche (Intinsura) , in gura canalului Raducu..... :wink: Si am avut si vecini de calitate, Sorin Roseata de la Energy Brasov, AdiL de la CS Ploiesti.... Se prinde in draci, trage non stop !
CS SENZOR

http://www.snz.ro
http://www.crapmania.ro

"Studiati trecutul, daca vreti sa divinizati viitorul." - Confucius

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Nade & Momeli”