nit_matias scrie:Da pt mine ramane un mister de ce s-a scumpit si in acelasi timp bilele romanesti sunt cu 15 20 Ron mai scumpe decat bile importante, multe mai bune decat cele autohtone
Scuze ca te mai citez inca odata, dar parerea ta referitoare la calitate mi se pare cel putin subiectiva si te rog sa-mi dai voie sa nu fiu de acord cu ea.
Ok. Unde exista cerere exista si Oferta si clientii si piata vor dicta. Sincer chiar imi doresc Sa ajungem mai tari decat Ungurii in tot ce inseamna bile.
Atat de multe vorbe pentru un lucru deja stiut: la inceput sunt super bune (dar profitul este mic) si treptat, treptat se renunta la calitate (in favoarea profitului).
@Carping Race
Domnu' producator,ca sa prinzi un peste folosesti o rama sau mai putin...comparativ cu boillies la care in general iti trebui aprox. 0,5 kg de bile pentru un peste,te rugam sa nu ne vinzi "castraveti"...unii dintre noi mai suntem si "gradinari".
In comparatia cu bilele unguresti trebuie sa tineti cont si de densitatea foarte mare de peste din baltile lor ceea ce i-a determinat sa nu investeasca foarte mult in kg de bile atata timp cat se prinde foarte bine si la o bila mai slab nutritiva in comparatie cu "HNV-urile romanesti" care la partidele de placere nu-si justifica investitia.
Cat despre raportul dintre costul productie si profitul producatorului,parerea mea este ca 50% din pretul bilei fara TVA reprezinta profitul si pentru a nu intra in polemici va repet ca este o simpla parere de forumist.
Dacă vreodată voi ţine capul jos, o voi face doar ca să-mi admir pantofii.
Pai si diferenta de la 43 la 50 ce crezi ca reprezinta? si mie mi-a luat 2 ore Sa le fac pt ca nu am pistol pt pasta, pentru ca in momentul in care am cumparat mixul si activatorul deja producatorul are profitul si impachetarea puse in pret
eugen dragnea scrie:@Carping Race
Domnu' producator,ca sa prinzi un peste folosesti o rama sau mai putin...comparativ cu boillies la care in general iti trebui aprox. 0,5 kg de bile pentru un peste,te rugam sa nu ne vinzi "castraveti"...unii dintre noi mai suntem si "gradinari".
In comparatia cu bilele unguresti trebuie sa tineti cont si de densitatea foarte mare de peste din baltile lor ceea ce i-a determinat sa nu investeasca foarte mult in kg de bile atata timp cat se prinde foarte bine si la o bila mai slab nutritiva in comparatie cu "HNV-urile romanesti" care la partidele de placere nu-si justifica investitia.
Cat despre raportul dintre costul productie si profitul producatorului,parerea mea este ca 50% din pretul bilei fara TVA reprezinta profitul si pentru a nu intra in polemici va repet ca este o simpla parere de forumist.
nea carping de ce nu vinzi rame daca iesi asa bine si prind si peste ? lasa prosteala ca nu tine. ai profit minim 100% la bile nu te mai vaita atat, sau vrei sa te credem ca faci munca patriotica ? ai ingrediente numai din romanica sau ma insel eu si am auzit gresit o afirmatie pe pvtv ?>
eugen dragnea scrie:@Carping Race
nea carping de ce nu vinzi rame daca iesi asa bine si prind si peste ? lasa prosteala ca nu tine. ai profit minim 100% la bile nu te mai vaita atat, sau vrei sa te credem ca faci munca patriotica ? ai ingrediente numai din romanica sau ma insel eu si am auzit gresit o afirmatie pe pvtv ?>
Ce spun eu si ce intelegi tu? In primul rand unde m-ai vazut pe mine ca m-am vaitat? In al doilea rand... unde ai vazut tu fabrica de Robin Red in Romania (asta e doar un exemplu)? Asa ca mai bine lasa TU prosteala
Eu nu doresc sa polemizez mai mult pe aceasta tema, ci doar am dat niste raspunsuri unor persoane care aveau niste nelamuriri referitor la faptul ca unele bile autohtone sunt mai scumpe decat unele din import.
Eu nu am nimic cu producatorii autohtoni pentru ca ei traiesc de pe urma pescarilor care isi iau un borcanel de bile sau o punga si pescuiesc 10 partide cu ea. Pentru ca gasesti senzor si carping la orice taraba unde se vand articole de pescuit, noi astia care suntem mai cu capul si mergem cu galeti de bile pe balta normal ca am vrea sa dam 2 lei pe bile, dar na nu orice este posibil.
Oricum sa zic asa ca ii inteleg intr-un anumit fel si pe ei pt ca au adaos mare pentru a putea supravietui, pt ca cine cumpara la bile / mixuri in cantitati mai mari stie cam cu ce se mananca si isi face singur bilele sau isi ia bile cel putin tot asa de bune la preturi acceptabile.
Si apropo de tot ce spun legat de materiile prime, mai toti comerciantii stiu ca cu cat te apropi mai mult de produsul finit cu atat creste profitul. Eu unul oarecum ma oftic pentru ca nu se incearca un profit din rulaj, pentru ca daca ai N kg de bile vandute o sa ai X kg de materii prime cumparate si o sa poti cere o reducere de pret.