PRETUL BILELOR

Lucruri care de multe ori nu ne lasa sa dormim: mixuri, nade, boiliesuri, seminte, arome, pelete, etc.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee, gor965

Scrie răspuns
Vladut Mateianu
CS SENZOR
Puncte: 0

Re: PRETUL BILELOR

Mesaj de Vladut Mateianu »

Bine Alin. Felicitari, faptul ca iti produci singur mixul denota faptul ca esti chiar pasionat de subiectul NADE CRAP, deci putem discuta cu placere despre orice nedumerire ai.
Gris 5% este ok, chiar si 10% este ok..... dar atat ! Este un ingredient de volum care se foloseste de multi producatori externi, dar in limita a 10% altfel riscam sa se umfle la fiert, marindu-si dimensiunea. (am testat acest aspect in atelierul propriu). Deci este aproape imposibil sa facem un mix ieftin care sa contina 50% gris.....dar, ptr ca suntem romani, am inventat un ingredient de volum mai ieftin ca grisul, bun liant si care nu se "umfla" la fiert : se numeste PESMET. :wink:

Si inca ceva. Cand citesti articole despre nada, invata-te sa citesti printre randuri, multe sunt doar texte menite sa vanda un anumit produs...sau ingredient ! :wink:
CS SENZOR

http://www.snz.ro
http://www.crapmania.ro

"Studiati trecutul, daca vreti sa divinizati viitorul." - Confucius

alinteodor79

Mesaj de alinteodor79 »

Vladut Mateianu scrie:Bine Alin. Felicitari, faptul ca iti produci singur mixul denota faptul ca esti chiar pasionat de subiectul NADE CRAP, deci putem discuta cu placere despre orice nedumerire ai.
Gris 5% este ok, chiar si 10% este ok..... dar atat ! Este un ingredient de volum care se foloseste de multi producatori externi, dar in limita a 10% altfel riscam sa se umfle la fiert, marindu-si dimensiunea. (am testat acest aspect in atelierul propriu). Deci este aproape imposibil sa facem un mix ieftin care sa contina 50% gris.....dar, ptr ca suntem romani, am inventat un ingredient de volum mai ieftin ca grisul, bun liant si care nu se "umfla" la fiert : se numeste PESMET. :wink:

Si inca ceva. Cand citesti articole despre nada, invata-te sa citesti printre randuri, multe sunt doar texte menite sa vanda un anumit produs...sau ingredient ! :wink:
Am citit tot ce am gasit, am studiat retetele propuse de producatori, de diversi pescari pe forumuri si am ajuns la o reteta proprie la care costul meu e foarte bun si mai ales prinde peste. Pot sa spun ca nu e simplu sa ajungi de la o multime de ingrediente la un mix de boillies insa satisfactia e maxima cand vezi ca prinzi cu ceva conceput de tine.
p.s. folosesc si pesmet in procent de 5% :D insa restul de 90% sunt ingrediente care aduc valoare adaugata mare in produsul final(nutritie, atractie, etc.) si totusi pretul final e undeva la 25 ron/kg de bile in conditiile in care eu cumpar ingredientele din magazine la preturile de aici :wink:
Motivul pentru care am decis sa folosesc un mix propriu- vreau sa fiu sigur de continut.

nit_matias
Pescar de competitie

Mesaj de nit_matias »

Salutari,

In astia 25 ron intra toate costurile pe care le implica, respectiv rulare, fierbere, etc?
Niteanu Matei
http://mateiniteanu.blogspot.ro/
PB:20.3

alinteodor79

Mesaj de alinteodor79 »

nit_matias scrie:Salutari,

In astia 25 ron intra toate costurile pe care le implica, respectiv rulare, fierbere, etc?
Nu, 25 ron reprezinta costul ingredientelor pentru 1 kg de bile. Nu am stat ca cuantific cat ma costa timpul. Si mai ales nu e relevant deoarece in general rulez impreuna cu prieteni, deci e o placere.

andrei vladeanu
Veteran

Mesaj de andrei vladeanu »

Vladut Mateianu scrie:Englezii au inventat boiliesul. Corect. Asa au inventat si fotbalul , asta nu inseamna ca sunt cei mai buni..... Iar referitor la comparatia Romania -Anglia la pescuit crap, conspectati va rog istoricul CM de pescuit la crap si discutam dupa-aceea....
Nu stiu unde ai conspectat tu istoricul CM de pescuit pentru comparatia Romania – Anglia, insa eu pot sa-ti spun din memorie ca in timp ce noi participam pe natiuni la competitia CIPS din anul 2000 si am luat 2 medalii de argint si una de bronz, englezii vin din 2005 si au in palmares 3 medalii de argint si una de bronz.

Daca am duce discutia mai departe, la WCC, anul acesta am reusit sa punem mana pe marele premiu, un succes remarcabil romanesc!, in timp ce englezii au vreo 7 - 8 trofee.

In fine, in anii 2000 au mai existat niste Cupe Mondiale de la care imi amintesc de succesul lui Rob Hughes si Simion Crow din Franta (parca prin 98, cand au pescuit cu solubile!) sau de rezultatul scos de Steve Briggs si Tim Paisley in America, in 2005.

Pana anul trecut numai Rob organiza in Anglia peste 30 de concusruri de crap pe an, iar campionatele lor nationale se transmit pe Sky Sports, inclusiv cel de tineret.

Industria nadelor si echipamentelor de crap britanica a dat singurele firme „milionare” din domeniu, Nash si Fox.

Tim Paisley, ca a venit vorba de el mai sus, are carti, reviste si articole publicate despre pescuitul crapului cam cate postari ai tu pe forumul asta…

Etc.
The One Team

nit_matias
Pescar de competitie

Mesaj de nit_matias »

alinteodor79 scrie:

Nu, 25 ron reprezinta costul ingredientelor pentru 1 kg de bile. Nu am stat ca cuantific cat ma costa timpul. Si mai ales nu e relevant deoarece in general rulez impreuna cu prieteni, deci e o placere.
Interesant mixul dpdv al costurilor, daca se poate sa ne spui si noua de unde iti iei ingredientele si de la ce producator.

Multumiri,
Niteanu Matei

alinteodor79

Mesaj de alinteodor79 »

nit_matias scrie:
alinteodor79 scrie:

Interesant mixul dpdv al costurilor, daca se poate sa ne spui si noua de unde iti iei ingredientele si de la ce producator.

Multumiri,
ingrediente am cumparat din mai multe locuri(BF, MCC, Procarp, Select Baits) in functie de pret si de ce aveam nevoie. La partea lichida am folosit select baits, cc moore, CPK, senzor (CSL si SPD).

eugen dragnea
pescar de competitie

Mesaj de eugen dragnea »

Pana la urma cineva trebuie sa ofere bile si pescarilor de week-end care s-au uitat prea mult la TV de profil si nu le mai place porumbul si mamaliga si vor sa-si prinda urechile cu boillies,...cineva trebuie sa ofere bile si pescarilor de competitie care nu stiu sau nu au timp/chef sa-si faca propriile bile si astfel dubleaza costul unei competitii.
Atata timp cat exista cerere ridicata va exista cel putin un oportunist care va specula momentul sub o forma sau alta si pentru asta nu trebuie judecat nici un producator de nada,mai degraba trebuie adusa in discutie calitatea produsului finit care uneori nu se ridica la nivelul corect si asta am remarcat la majoritatea producatorilor intr-un anumit moment.
Dacă vreodată voi ţine capul jos, o voi face doar ca să-mi admir pantofii.

nit_matias
Pescar de competitie

Mesaj de nit_matias »

eugen dragnea scrie:Pana la urma cineva trebuie sa ofere bile si pescarilor de week-end care s-au uitat prea mult la TV de profil si nu le mai place porumbul si mamaliga si vor sa-si prinda urechile cu boillies,...cineva trebuie sa ofere bile si pescarilor de competitie care nu stiu sau nu au timp/chef sa-si faca propriile bile si astfel dubleaza costul unei competitii.
Atata timp cat exista cerere ridicata va exista cel putin un oportunist care va specula momentul sub o forma sau alta si pentru asta nu trebuie judecat nici un producator de nada,mai degraba trebuie adusa in discutie calitatea produsului finit care uneori nu se ridica la nivelul corect si asta am remarcat la majoritatea producatorilor intr-un anumit moment.
Daca nu am fi noi pescarii de weekend carora nu le mai place porumbul, ar muri toate firmele de nada si mare parte din magazinele de pescuit. Asa ca ar trebui sa arati mai mult respect pentru astia care stau pe balta de placere si nu ca sa doarma 3 ore in 3 zile si sa prinda o tona de peste din care doar 5 peste 10 kg restul intre 2 si 4 kg. Sincer ma scarbesc astfel de postari in care pescarul de competitie se crede cu mult superior. Pana la urma ar trebui sa tinem uni la alti pentru ca tot pescari suntem indiferent daca facem asta de placere sau ca sa promovam produsele sponsorilor.
Niteanu Matei

Vladut Mateianu
CS SENZOR

Mesaj de Vladut Mateianu »

alinteodor79 scrie: Am citit tot ce am gasit, am studiat retetele propuse de producatori, de diversi pescari pe forumuri si am ajuns la o reteta proprie la care costul meu e foarte bun si mai ales prinde peste. Pot sa spun ca nu e simplu sa ajungi de la o multime de ingrediente la un mix de boillies insa satisfactia e maxima cand vezi ca prinzi cu ceva conceput de tine.
p.s. folosesc si pesmet in procent de 5% :D insa restul de 90% sunt ingrediente care aduc valoare adaugata mare in produsul final(nutritie, atractie, etc.) si totusi pretul final e undeva la 25 ron/kg de bile in conditiile in care eu cumpar ingredientele din magazine la preturile de aici :wink:
Motivul pentru care am decis sa folosesc un mix propriu- vreau sa fiu sigur de continut.
FELICITARI ! Asta este viitorul, plus ca satisfactiile sunt mult mai mari cand prinzi peste cu o nada inventata de tine !(si rulata, eventual). Totusi, nu uita ca noi, ca producatori, avem si niste costuri suplimentare : rulat (4-5 lei/kg) , ambalaj + eticheta (1-2lei), ambalare, transport, etc. Apoi, ia in calcul si adaosul producatorului (adica al nostru) + adaosul magazinului partener(cel care vinde produsele catre pescari).... Si vei vedea cum creste simtitor pretul !
CS SENZOR

http://www.snz.ro
http://www.crapmania.ro

"Studiati trecutul, daca vreti sa divinizati viitorul." - Confucius

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Nade & Momeli”