In primul rand ca nu ne comparam financiar. Nici ca tara, nici ca bani investiti in pescuit.....andrei vladeanu scrie: Nu stiu unde ai conspectat tu istoricul CM de pescuit pentru comparatia Romania – Anglia, insa eu pot sa-ti spun din memorie ca in timp ce noi participam pe natiuni la competitia CIPS din anul 2000 si am luat 2 medalii de argint si una de bronz, englezii vin din 2005 si au in palmares 3 medalii de argint si una de bronz.
Daca am duce discutia mai departe, la WCC, anul acesta am reusit sa punem mana pe marele premiu, un succes remarcabil romanesc!, in timp ce englezii au vreo 7 - 8 trofee.
In fine, in anii 2000 au mai existat niste Cupe Mondiale de la care imi amintesc de succesul lui Rob Hughes si Simion Crow din Franta (parca prin 98, cand au pescuit cu solubile!) sau de rezultatul scos de Steve Briggs si Tim Paisley in America, in 2005.
Pana anul trecut numai Rob organiza in Anglia peste 30 de concusruri de crap pe an, iar campionatele lor nationale se transmit pe Sky Sports, inclusiv cel de tineret.
Industria nadelor si echipamentelor de crap britanica a dat singurele firme „milionare” din domeniu, Nash si Fox.
Tim Paisley, ca a venit vorba de el mai sus, are carti, reviste si articole publicate despre pescuitul crapului cam cate postari ai tu pe forumul asta…
Etc.
Important este ca noi, romanii, cenusereasa carpfishingului in ochii multora, am reusit sa ne mentinem mai mereu acolo sus. Iar cum au inceput si la noi sa apara banii, sponsori, etc vom avea o perioada sigura de succese... am inceput cu WCC si vom vedea impreuna ce face Romania la CM....