PRETUL BILELOR

Lucruri care de multe ori nu ne lasa sa dormim: mixuri, nade, boiliesuri, seminte, arome, pelete, etc.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee, gor965

Scrie răspuns
nit_matias
Pescar de competitie
Puncte: 0

PRETUL BILELOR

Mesaj de nit_matias »

Inseamna ca romanii s-au nascut pescari in momentul in care se vand atatea bile anual. 50 de tone e o cantitate imensa. Dar daca stau Sa ma gandesc eu anul asta am cumparat peste 20 de kg de bile ready made + ce am mai rulat eu inca 30 de kg, daca ne uitam doar in Bucuresti cati pescari sunt si cred ca se vand 20 de tone. Inseamna ca lumea are bani si se justifica pretul ridicat.
Niteanu Matei
http://mateiniteanu.blogspot.ro/
PB:20.3

popescugeorge

Re: PRETUL BILELOR

Mesaj de popescugeorge »

De unde ati scos-o pe asta cu pretul ridicat? Adica pe ce se bazeaza? Un kg de boiles bun costa oriunde in Europa 8-9 euro adica aprox 42 lei. Cat ati vrea sa coste un boiles de calitate cu mixuri si lichide aduse de peste mari si tari in care intra costuri de ambalaj, ambalare, reclama, profit etc? Eu imi fac bilele acasa si ies sub 35 de lei (fara gaze, facut curat sau recompensa nevestei pt ca m-a suportat :) ). Ca suntem saraci, asta e alta discutie, dar nu mai dati vina pe preturile mari. La Big Fish au boilesuri proaspete in congelator si solubile pe mixuri de la Solar, CC Moore, Nash, Essential Baits la preturi sensibil mai mici de pragul de 50 de lei.

alinteodor79

Mesaj de alinteodor79 »

popescugeorge scrie:De unde ati scos-o pe asta cu pretul ridicat? Adica pe ce se bazeaza? Un kg de boiles bun costa oriunde in Europa 8-9 euro adica aprox 42 lei. Cat ati vrea sa coste un boiles de calitate cu mixuri si lichide aduse de peste mari si tari in care intra costuri de ambalaj, ambalare, reclama, profit etc? Eu imi fac bilele acasa si ies sub 35 de lei (fara gaze, facut curat sau recompensa nevestei pt ca m-a suportat :) ). Ca suntem saraci, asta e alta discutie, dar nu mai dati vina pe preturile mari. La Big Fish au boilesuri proaspete in congelator si solubile pe mixuri de la Solar, CC Moore, Nash, Essential Baits la preturi sensibil mai mici de pragul de 50 de lei.
Eu consider ca pretul e ridicat datorita urmatoarelor motive:
1.nu stiu ce ingrediente contine-de unde stiu eu ca bila are RR si nu colorant sau ca nu contine 50% gris si pesmet
2.nu stiu cand au fost produse- stim cu totii ca sunt cazuri in care pungi cu bile stau cate 1-2 ani in raft in conditii nu tocmai optime de pastrare. Am patit si cu pasta solubila(unul din producatorii mari de la noi) cumparata din magazin joi si vineri cand am ajuns pe balta era beton.
3.Calitatea ingredientelor-poate faina de peste furajera si nu LT 94 etc.
4.Am rulat bile pe mix facut de mine cu ingrediente cumparate si crede-ma ca am iesit la un pret foarte bun. Asta in conditiile in care am cumparat ingrediente la pret de magazin. Cred ca unii producatori pun adaos la ingrediente dupa care inca un adaos la bile si le trimit la vanzare la preturi de peste 50 ron/kg.

p.s E dreptul meu sa spun ca un pret e mare,daca acel produs nu indeplineste toate asteptarile mele. Crede-ma ca-mi permit sa platesc peste 50 RON/kg, insa nu vreau.

Lucian Manea

Mesaj de Lucian Manea »

popescugeorge scrie:De unde ati scos-o pe asta cu pretul ridicat? Adica pe ce se bazeaza? Un kg de boiles bun costa oriunde in Europa 8-9 euro adica aprox 42 lei. Cat ati vrea sa coste un boiles de calitate cu mixuri si lichide aduse de peste mari si tari in care intra costuri de ambalaj, ambalare, reclama, profit etc? Eu imi fac bilele acasa si ies sub 35 de lei (fara gaze, facut curat sau recompensa nevestei pt ca m-a suportat :) ). Ca suntem saraci, asta e alta discutie, dar nu mai dati vina pe preturile mari. La Big Fish au boilesuri proaspete in congelator si solubile pe mixuri de la Solar, CC Moore, Nash, Essential Baits la preturi sensibil mai mici de pragul de 50 de lei.
Discutia initiala a fost de ce 1 kg de bile produse de catre firmele de la noi costa cu mult peste bilele produse afara de catre firme cu renume mondial.
Consider ca bilele de import despre care vorbesti tu (cele de la Big Fish) au un pret decent. Nu s-a legat nimeni de acest lucru. Si daca vorbim despre costul ambalajelor, hai sa comparam un ambalaj Solar sau Nutrabaits (care se poate resigila in cazul pasturilor, bilelor) si un ambalaj de la producatorii nostri - majoritatea venind in niste pungi (plastice) de ultima mana sau galetuse care o data ce sunt deschise, nu se mai pot inchide etans. Si chiar si asa pretul unei pungi de bile de la noi este cu mult mai mare.

Unde mai pui ca Nash de exemplu cheltuie anual bani cu dvd-uri in care prezinta produsele (inclusiv nada) noi lansate in fiecare an. Si asta ar trebui sa se reflecte tot in pretul unui kilogram de Monster Pursuit (sa zicem) si chiar si asa este cu mult mai ieftin decat multe bile "de top" de la noi - nu vreau sa dau un exemplu sau mai multe pentru a nu se considera ca am ceva cu un anumit producator de la noi si fac antireclama.
http://www.selectbaits.com Premium Quality Carp Food

Catalin Bujita

Mesaj de Catalin Bujita »

@alinteodor79

Eu consider ca pretul e ridicat datorita urmatoarelor motive:
1.nu stiu ce ingrediente contine-de unde stiu eu ca bila are RR si nu colorant sau ca nu contine 50% gris si pesmet - cum poti controla acest aspect in mod universal?
2.nu stiu cand au fost produse- stim cu totii ca sunt cazuri in care pungi cu bile stau cate 1-2 ani in raft in conditii nu tocmai optime de pastrare. Am patit si cu pasta solubila(unul din producatorii mari de la noi) cumparata din magazin joi si vineri cand am ajuns pe balta era beton.- ai dreptate, de cate ori am avut reclamatii am inlocuit marfa cu pricina, in cazul meu a fost mai putin de 0,5%
3.Calitatea ingredientelor-poate faina de peste furajera si nu LT 94 etc.- aceeasi intrebare ca la punctul 1
4.Am rulat bile pe mix facut de mine cu ingrediente cumparate si crede-ma ca am iesit la un pret foarte bun. Asta in conditiile in care am cumparat ingrediente la pret de magazin. Cred ca unii producatori pun adaos la ingrediente dupa care inca un adaos la bile si le trimit la vanzare la preturi de peste 50 ron/kg. - este dreptul fiecaruia de a avea o parere, nu vreau sa te contazic doar de dragul de a o face insa am expus o serie din motive cateva postari mai in fata

p.s E dreptul meu sa spun ca un pret e mare,daca acel produs nu indeplineste toate asteptarile mele. Crede-ma ca-mi permit sa platesc peste 50 RON/kg, insa nu vreau. - nu pot decat sa-ti raspund la modul general: o bila buna este cea in care ai incredere

alinteodor79

Mesaj de alinteodor79 »

Carping RACE
Raspuns pentru cele 2 intrebari de mai sus.
Nu pot controla calitatea ingredientelor sau faptul ca acele bile contin exact ceea ce se scrie- asta e motivul pentru care de nu am mai cumparat bile(de la nici un producator autohton sau extern).
Stim cu totii ca romanii sunt inventivi si tind sa am mai multa incredere in producatorii straini. Acum vreo 2-3 ani au fost niste acuze chiar pe forum cu privire la un producator de la noi care folosea faina de peste furajera.
Sau descrieri la anumite bile care pe langa ingredientele clasice mai contin si vitamine, minerale sau scrie ca bilele contin HNV. E posibil ca anumite ingrediente sa aduca un aport de vitamine si minerale, insa nu ca sunt ingrediente de sine statatoare.

Nu pot decat sa-ti raspund la modul general: o bila buna este cea in care ai incredere[/color][/quote]
Exact - am incredere in bilele pe care mi le pregatesc singur.

Catalin Bujita

Mesaj de Catalin Bujita »

@alinteodor79

Cazurile, zic eu izolate, de "smecherie" nu fac altceva decat sa aduca un profit pe termen scurt, iar apoi foarte greu iti mai reabilitezi numele, deci riscurile sunt mult mai mari decat profitul.
Daca ai reusit sa iti faci tu reteta ta de bile si esti multumit cu ea... eu nu pot decat sa te felicit.

lucian76

Mesaj de lucian76 »

Vladut Mateianu scrie:Bine Alin. Felicitari, faptul ca iti produci singur mixul denota faptul ca esti chiar pasionat de subiectul NADE CRAP, deci putem discuta cu placere despre orice nedumerire ai.
Gris 5% este ok, chiar si 10% este ok..... dar atat ! Este un ingredient de volum care se foloseste de multi producatori externi, dar in limita a 10% altfel riscam sa se umfle la fiert, marindu-si dimensiunea. (am testat acest aspect in atelierul propriu). Deci este aproape imposibil sa facem un mix ieftin care sa contina 50% gris.....dar, ptr ca suntem romani, am inventat un ingredient de volum mai ieftin ca grisul, bun liant si care nu se "umfla" la fiert : se numeste PESMET. :wink:

Si inca ceva. Cand citesti articole despre nada, invata-te sa citesti printre randuri, multe sunt doar texte menite sa vanda un anumit produs...sau ingredient ! :wink:

Am eu o reteta cu 20% gris alimentar ....punem pariu ca nu se umfla ? cum ai facut testele ? ....daca nu ma crezi mai incearca ...aaaa uite astia au reusit cu si mai mult gris : http://www.silvercarp.net/download/vid& ... boilie.pdf

kitz

Mesaj de kitz »

eu cred ca nu costul bilelor e problema cea mai mare.cred ca strategia e cea mai importanta intr-un pescuit cu succes.au fost prinsi pesti mari la doua boabe de porumb dar puse in locul unde se hranesc.degeaba pui 5kg de bile intr-un loc unde nu se hraneste nici un crap si mult mai bine sa pui 1 kg acolo unde ai mai avut capturi la carlig.pana la urma nu suntem pe balta sa hranim crapii ci doar sa-i prindem...

zfcristian
Pescar de competitie

Mesaj de zfcristian »

lucian76 scrie:
Am eu o reteta cu 20% gris alimentar ....punem pariu ca nu se umfla ? cum ai facut testele ? ....daca nu ma crezi mai incearca ...aaaa uite astia au reusit cu si mai mult gris : http://www.silvercarp.net/download/vid& ... boilie.pdf
Interesante si costurile finale ceea ce ne face sa credem ca adaosul comercial este undeva la 100% minim la unii producatori din Ro :mrgreen:

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Nade & Momeli”