Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee, gor965
Eu consider ca pretul e ridicat datorita urmatoarelor motive:popescugeorge scrie:De unde ati scos-o pe asta cu pretul ridicat? Adica pe ce se bazeaza? Un kg de boiles bun costa oriunde in Europa 8-9 euro adica aprox 42 lei. Cat ati vrea sa coste un boiles de calitate cu mixuri si lichide aduse de peste mari si tari in care intra costuri de ambalaj, ambalare, reclama, profit etc? Eu imi fac bilele acasa si ies sub 35 de lei (fara gaze, facut curat sau recompensa nevestei pt ca m-a suportat). Ca suntem saraci, asta e alta discutie, dar nu mai dati vina pe preturile mari. La Big Fish au boilesuri proaspete in congelator si solubile pe mixuri de la Solar, CC Moore, Nash, Essential Baits la preturi sensibil mai mici de pragul de 50 de lei.
Discutia initiala a fost de ce 1 kg de bile produse de catre firmele de la noi costa cu mult peste bilele produse afara de catre firme cu renume mondial.popescugeorge scrie:De unde ati scos-o pe asta cu pretul ridicat? Adica pe ce se bazeaza? Un kg de boiles bun costa oriunde in Europa 8-9 euro adica aprox 42 lei. Cat ati vrea sa coste un boiles de calitate cu mixuri si lichide aduse de peste mari si tari in care intra costuri de ambalaj, ambalare, reclama, profit etc? Eu imi fac bilele acasa si ies sub 35 de lei (fara gaze, facut curat sau recompensa nevestei pt ca m-a suportat). Ca suntem saraci, asta e alta discutie, dar nu mai dati vina pe preturile mari. La Big Fish au boilesuri proaspete in congelator si solubile pe mixuri de la Solar, CC Moore, Nash, Essential Baits la preturi sensibil mai mici de pragul de 50 de lei.
Vladut Mateianu scrie:Bine Alin. Felicitari, faptul ca iti produci singur mixul denota faptul ca esti chiar pasionat de subiectul NADE CRAP, deci putem discuta cu placere despre orice nedumerire ai.
Gris 5% este ok, chiar si 10% este ok..... dar atat ! Este un ingredient de volum care se foloseste de multi producatori externi, dar in limita a 10% altfel riscam sa se umfle la fiert, marindu-si dimensiunea. (am testat acest aspect in atelierul propriu). Deci este aproape imposibil sa facem un mix ieftin care sa contina 50% gris.....dar, ptr ca suntem romani, am inventat un ingredient de volum mai ieftin ca grisul, bun liant si care nu se "umfla" la fiert : se numeste PESMET.![]()
Si inca ceva. Cand citesti articole despre nada, invata-te sa citesti printre randuri, multe sunt doar texte menite sa vanda un anumit produs...sau ingredient !
Interesante si costurile finale ceea ce ne face sa credem ca adaosul comercial este undeva la 100% minim la unii producatori din Rolucian76 scrie:
Am eu o reteta cu 20% gris alimentar ....punem pariu ca nu se umfla ? cum ai facut testele ? ....daca nu ma crezi mai incearca ...aaaa uite astia au reusit cu si mai mult gris : http://www.silvercarp.net/download/vid& ... boilie.pdf