PRETUL BILELOR

Lucruri care de multe ori nu ne lasa sa dormim: mixuri, nade, boiliesuri, seminte, arome, pelete, etc.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee, gor965

Scrie răspuns
alinteodor79
Puncte: 0

Re: PRETUL BILELOR

Mesaj de alinteodor79 »

Carping RACE scrie: Scuze daca te-ai simtit jicnit, nu asta a fost intentia, insa fi mai receptiv si la argumentele altora. Gris cu lapte la 30 ron/kg este scump, pentru ca desi exagerez cand il denumesc asa, dar 50% asta este. Iar daca scoti scoti laptele, seamana mai mult cu un groundbait decat cu un mix de boiles. Din aceasta cauza insist sa nu mai comparati lucruri diferite. Bilele de 50-70 ron de care vorbesti, cel putin in varianta noastra sunt HNV cu care se merge in concursuri, care bat recorduri, ........ creaza dependenta :lol: (pentru pescari)
Recorduri s-au batut si cu mamaliga si porumb :lol:
Nu contest calitatea bilelor carping(banuiesc ca lucrezi pentru ei), insa poate nu ar fi rau sa fim totusi putin mai moderati cand facem misto de o reteta pusa de ccmoore care e totusi un nume in aceasta piata.
Oare si reteta pusa de Mussaro cu 25% gris e tot un gris cu lapte?

zfcristian
Pescar de competitie

Mesaj de zfcristian »

Carping RACE scrie: Scuze daca te-ai simtit jicnit, nu asta a fost intentia, insa fi mai receptiv si la argumentele altora. Gris cu lapte la 30 ron/kg este scump, pentru ca desi exagerez cand il denumesc asa, dar 50% asta este. Iar daca scoti scoti laptele, seamana mai mult cu un groundbait decat cu un mix de boiles. Din aceasta cauza insist sa nu mai comparati lucruri diferite. Bilele de 50-70 ron de care vorbesti, cel putin in varianta noastra sunt HNV cu care se merge in concursuri, care bat recorduri, ........ creaza dependenta :lol: (pentru pescari)
Nu stiam ca lucrezi la Carping dar daca e asa sper sa primesti/primiti o sugestie : am vrut sa folosesc popup-urile de la voi de 10 mm de Belacham , dupa ce le-am cumparat din cauza texturii relativ ciudate din punctul meu de vedere am pus max 1 ml de dip de belachan in acel borcanas drept urmare nu am mai putut folosi acele popupuri , cea mai fina croseta incercam sa bag in ele se crapau instant .
Poate ma luminezi si pe mine ce si cum !
folosesc popupuri si de la alte firme e adevarat ca nu de pe la noi (cc more, sbs, frank W , Dynamite) dar nu am avut probleme cu ele niciodata

nit_matias
Pescar de competitie

Mesaj de nit_matias »

mirel petcu scrie:nu vreau sa tin parte niciunui producator de boiles,dar cred ca discutati asa de dragul polemicii !
a rulat careva din cei care discutati un kg de bile,dupa care sa adaugi manopera de productie,
profitul de magazin,tva(daca se vinde legal),publicitate si altele :?: :!:
eu cred ca renunta,dar asta este romanul vrea ieftin si bun !
Mirel, marea majoritate de aici isi ruleaza siguri bilele, nu am rulat tone, dar totusi inteleg pricipiile de baza ale unui mix calitativ. Eu doar am vrut sa vad anumite justificari ale preturilor ridicate pentru bilele romanesti. Ce ma surprinde pe mine este ca eu cumpar materii prime importate la preturi cu adaos comercial si tot ies la un pret pe bila de 35 ron / kg cu tot cu ou, cu toate cele. Normal ca ma gandesc ca daca eu cu 35 ron/kg (la costul asta am pus si gaze, nu am pus munca mea) fac bile foarte bune, unele pe mixuri celebre, atunci ce sa zicem de producatori, ei la cat sa scoata?
Niteanu Matei
http://mateiniteanu.blogspot.ro/
PB:20.3

nit_matias
Pescar de competitie

Mesaj de nit_matias »

kitz scrie:eu cred ca nu costul bilelor e problema cea mai mare.cred ca strategia e cea mai importanta intr-un pescuit cu succes.au fost prinsi pesti mari la doua boabe de porumb dar puse in locul unde se hranesc.degeaba pui 5kg de bile intr-un loc unde nu se hraneste nici un crap si mult mai bine sa pui 1 kg acolo unde ai mai avut capturi la carlig.pana la urma nu suntem pe balta sa hranim crapii ci doar sa-i prindem...
Daca e du-te tu la pescuit cu 1 kg de bile, si sa ne spui si noua ce prinzi. Poate ai o balta in fundu' curtii si dai acolo, dar la balti mai mari de 10 ha luciu de apa iti zic eu ca iti trebuie cel putin 3 kg, iar la balti mai mari cantitatea poate creste.
Niteanu Matei

mirel petcu

Mesaj de mirel petcu »

Mirel, marea majoritate de aici isi ruleaza siguri bilele, nu am rulat tone, dar totusi inteleg pricipiile de baza ale unui mix calitativ. Eu doar am vrut sa vad anumite justificari ale preturilor ridicate pentru bilele romanesti. Ce ma surprinde pe mine este ca eu cumpar materii prime importate la preturi cu adaos comercial si tot ies la un pret pe bila de 35 ron / kg cu tot cu ou, cu toate cele. Normal ca ma gandesc ca daca eu cu 35 ron/kg (la costul asta am pus si gaze, nu am pus munca mea) fac bile foarte bune, unele pe mixuri celebre, atunci ce sa zicem de producatori, ei la cat sa scoata?[/quote]

Matei,din 35 ron scade 5-10 ron pt calitate,dupa care adauga restul si ajung lejer la 50 ron!
apropo vezi la boilesmania ca nu sau prins pesti mari ! nu cumva se pescuieste cu bile
de valoare nutritiva scazuta !

Catalin Bujita

Mesaj de Catalin Bujita »

Nu zice nimeni ca-s perfecte, banuiesc ca problema care ai avut-o este din cauza ca ori tu, ori magazinul de la care le-ai cumparat a expus borcanul direct in soare, exista un efect de condens care inmoaie bilele, la fel si se intampla si cu pungile. Anul asta din gama pop-up eu am rulat doar meat si ananas&n-butiric, iar pop solubile doar meat si sweet.

nit_matias
Pescar de competitie

Mesaj de nit_matias »

mirel petcu scrie:Mirel, marea majoritate de aici isi ruleaza siguri bilele, nu am rulat tone, dar totusi inteleg pricipiile de baza ale unui mix calitativ. Eu doar am vrut sa vad anumite justificari ale preturilor ridicate pentru bilele romanesti. Ce ma surprinde pe mine este ca eu cumpar materii prime importate la preturi cu adaos comercial si tot ies la un pret pe bila de 35 ron / kg cu tot cu ou, cu toate cele. Normal ca ma gandesc ca daca eu cu 35 ron/kg (la costul asta am pus si gaze, nu am pus munca mea) fac bile foarte bune, unele pe mixuri celebre, atunci ce sa zicem de producatori, ei la cat sa scoata?
Matei,din 35 ron scade 5-10 ron pt calitate,dupa care adauga restul si ajung lejer la 50 ron!
apropo vezi la boilesmania ca nu sau prins pesti mari ! nu cumva se pescuieste cu bile
de valoare nutritiva scazuta ![/quote]

uite iti fac un simplu calcul si imi zici tu daca sunt bile bune sau nu
inainte sa se scumpeasca handy pack de la select pt belachan era 113 ron si aveam asa:
113 ron + 15 ron oua = 128 ron si ies 3,5 sau 3,7 kg de bile adica este 34 ron / kg

Acum ramane la latitudinea ta sa imi spui daca sunt bile bune sau nu
Niteanu Matei

Dan Serban
Pescar de competitie

Mesaj de Dan Serban »

nit_matias scrie: Mirel, marea majoritate de aici isi ruleaza siguri bilele, nu am rulat tone, dar totusi inteleg pricipiile de baza ale unui mix calitativ. Eu doar am vrut sa vad anumite justificari ale preturilor ridicate pentru bilele romanesti. Ce ma surprinde pe mine este ca eu cumpar materii prime importate la preturi cu adaos comercial si tot ies la un pret pe bila de 35 ron / kg cu tot cu ou, cu toate cele. Normal ca ma gandesc ca daca eu cu 35 ron/kg (la costul asta am pus si gaze, nu am pus munca mea) fac bile foarte bune, unele pe mixuri celebre, atunci ce sa zicem de producatori, ei la cat sa scoata?
Din ce punct de vedere le poti numi bile foarte bune ? cunosti mixul respectiv in totalitate ? Eu cred ca bilele respective au avut un randament bun, intr-un anume moment si pe un anumit loc ..fara sa ai "concurenta" calitativa , atunci se schimba situatia .
Nu poti spune ca iti rulezi singur bilele , ceea ce faci tu e ca si cum ai lega un mehlem pe malul garlei . Cand iti vei rula bilele pe un mix construit de tine de la zero , poti spune ca iti faci singur bilele .
Pescar de rând

kitz

Mesaj de kitz »

nit_matias scrie:
kitz scrie:eu cred ca nu costul bilelor e problema cea mai mare.cred ca strategia e cea mai importanta intr-un pescuit cu succes.au fost prinsi pesti mari la doua boabe de porumb dar puse in locul unde se hranesc.degeaba pui 5kg de bile intr-un loc unde nu se hraneste nici un crap si mult mai bine sa pui 1 kg acolo unde ai mai avut capturi la carlig.pana la urma nu suntem pe balta sa hranim crapii ci doar sa-i prindem...
Daca e du-te tu la pescuit cu 1 kg de bile, si sa ne spui si noua ce prinzi. Poate ai o balta in fundu' curtii si dai acolo, dar la balti mai mari de 10 ha luciu de apa iti zic eu ca iti trebuie cel putin 3 kg, iar la balti mai mari cantitatea poate creste.
:D :D chiar ca cu un kg de bile ma duc la pescuit.mai iau un kg de pelete si unul de canepa si imi fac treaba.nu am o balta in curte dar ai dreptate ca pescuiesc pe balti mici.

Catalin Bujita

Mesaj de Catalin Bujita »

uite, in 45 de min plec la pescuit cu 1 kg de bile, sunt sigur ca dimineata o sa si mai am, merg impreuna cu 4 prieteni, fiecare cu kg lui, pe o balta de 2 hectare, sper sa prind 100 kg pana dimineata.

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Nade & Momeli”