Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee, gor965
100% corect.lucian76 scrie:La 35 lei /kg poti face un mix bun cumparand ingrediente cu adaos , la 45 lei kg faci mixuri care sunt peste majoritatea de pe piata .....asta e parerea mea si credeti-ma ca am testat multe tipuri de ready-made fie ele shelf life sau proaspete .
Mi-am facut eu bile si am prins foarte bine la ele, intr-adevar am cumparat ingrediente doar de la bigfish, singura problema pe care am avut-o a fost ca nu se rulau tot asa de usor ca mixurile cumparate, dar ca eficacitate au fost foarte bune.Dan Serban scrie:Din ce punct de vedere le poti numi bile foarte bune ? cunosti mixul respectiv in totalitate ? Eu cred ca bilele respective au avut un randament bun, intr-un anume moment si pe un anumit loc ..fara sa ai "concurenta" calitativa , atunci se schimba situatia .nit_matias scrie: Mirel, marea majoritate de aici isi ruleaza siguri bilele, nu am rulat tone, dar totusi inteleg pricipiile de baza ale unui mix calitativ. Eu doar am vrut sa vad anumite justificari ale preturilor ridicate pentru bilele romanesti. Ce ma surprinde pe mine este ca eu cumpar materii prime importate la preturi cu adaos comercial si tot ies la un pret pe bila de 35 ron / kg cu tot cu ou, cu toate cele. Normal ca ma gandesc ca daca eu cu 35 ron/kg (la costul asta am pus si gaze, nu am pus munca mea) fac bile foarte bune, unele pe mixuri celebre, atunci ce sa zicem de producatori, ei la cat sa scoata?
Nu poti spune ca iti rulezi singur bilele , ceea ce faci tu e ca si cum ai lega un mehlem pe malul garlei . Cand iti vei rula bilele pe un mix construit de tine de la zero , poti spune ca iti faci singur bilele .
Ai uitat taxele,impozitele si salariile angajatilor+cheltuieli cu sediu+curent,gaze+recipienti+etichete+amortizarea investitiilor !!!!Vladut Mateianu scrie:Daca iti iei struguri si iti faci singur vin, iese mai ieftin decat cel din comert ! De ce ? Raspunsul este mult mai simplu decat crezi....Se numeste adaos comercial. Vremea muncii patriotice a cam apus dupa '89....
Mai mult sau mai putin, cam toti pescarii "participa"....nit_matias scrie:Pt Dl florin faceti bilele 300 Ron / kg ca vad ca dansul sustine si e gata Sa participe la profitul vostru.
nit_matias scrie:Transporturi speciale ( explozivi, capse, azotat de amoniu ), dar spiritul de evreu pe care il am nu ma lasa sa nu ma tocmesc si sa nu aflu fiecare lucru