
Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee, gor965
daca sare de doua ori ,sigur e bila. daca sare de trei ori , este trila!nit_matias scrie:De ce nu faci un test, cel mai simplu bagi bilele la fiert si le verifici din minut in minut. Cand cade pe pamant daca sare e fiarta. Trebuie sa iasa cauciucate.
Afirmatia ca ajuta rularea este adevarata ,dar cea ca ar proteja bila sa nu piarda substante nutritive in timpul fierberii nu are temei stintific ,exista si niste spray-uri care ajuta la rulare.in plus formeaza o pelicula pe bile care impiedica pierderea de substante nutritive in timpul fierberii!
szabo laszlo scrie:Afirmatia ca ajuta rularea este adevarata ,dar cea ca ar proteja bila sa nu piarda substante nutritive in timpul fierberii nu are temei stintific ,exista si niste spray-uri care ajuta la rulare.in plus formeaza o pelicula pe bile care impiedica pierderea de substante nutritive in timpul fierberii!din contra la o asemenea afirmatie ar trebui sa te feresti de acest produs care impiedica difuzia in conditiile cele mai optime ( fierbere ) atunci ma intreb
cum difuzeaza acea bila in apa la temperatura normala .Indiferent ce protectie oferi bilei daca a fost fiert ( a fost supus unui regim termic ridicat ) el pierde din valoarea nutritiva direct proportional cu timpul si temperatura de fierbere.Daca apa de fierbere nu se coloreaza inseamna ca difuzia este slaba dar nu inseamna ca nutrientii din bila nu se degradeaza datorita fierberii. Parerea mea