Vladutzz scrie:foarte frumos,
insa aceasta "platica" este o enigma la Nistru, am prins sute de crapi solzosi, insa platica nu se nimerea, nu stiu de ce nu trage...
nadeam cu porumb in cantitati mari si montura era clasica.
este posibil sa descrieti montura? la ce adincime prindeati? si la ce distanta de la fund tragea? pe fir puneam si porumb flotant si baansat si nimic, insa am vazut eu cum stau ei "la pranz" in 7-10 metri de la mal si papau verzaturi. porumbul, nul dorea.
Un sfat ceva?
montura este una pentru cteno, doua sau mai multe boabe cu un flotant intre ele, cat mai lipite de carlig........... dar cu detalii am sa revin mai tarziu cand am sa fac si foto la montura.
in legatura cu adancimea sau substratul nu stiu ce sa zic, am prins pe apa de 3.5m, pe apa de 8m, pe praguri, pe platou de nisip (plaja subagvatica cum ii zicem noi) nu a avut un loc anume unde a "halit" sa pot trage o concluzie clara. Cand a fost timp frumos afara a mancat aproape de mal pe apa mica, cand timpul sa stricat si a inceput vant, furtuna a mancat pe adancime, ceva tipic crapului.
De o singura smecherie sunt sigur, un batran care pescuia la acest peste a zis ca mananca la "zbor"
cand am auzit
mam tavalit pe jos de ras, nu a vrut sa mai dea detalii cand a vazut ca rad.
Ce am inteles eu in timp cat am capatat experienta
despre acel "zbor": acest peste urmareste plumbul dupa ce cade in apa.
Cum am ajuns la aceasta concluzie?!
1. Pestele prins si legat la mal in "ham", eu recuperam o lanseta iar plumbul trecand pe langa el, la urmarit, am crezut ca nu vad bine, am aruncat lanseta la 4-5m de mal in dreptul lui si am inceput sa recuperez, acelasi lucru, pestele venea dupa plumb, cred ca are ceva gena de rapitor in el
2. Unele trasaturi au fost la nici un min dupa aruncare, am lansat am pus lanseta in suport si a tras imediat sau la max 10-15min de la lansare, cat timp lanseta "danseaza" pana se aseaza plumbul, de aceea eu nu las lanseta mai mult de juma de ora in apa, muncesc 3-4lansete si sunt mai castigat decat sa bag 30 de lansete si sa le uit in apa.
Si asa am ajuns sa il inteleg pe batran cu "ZBORUL", concluzia, "daca nu ai batran sa-ti cumperi iar daca ai sa il
.......... RESPECTI"
Am sa revin cu foto monturi.