DESPRE TEN

Cum pescuim la cteno? Cum prindem amur mare?
Scrie răspuns
EX-UL
pescar de competitie
Puncte: 0

Mesaj de EX-UL »

@legio

inteleg ca vroiai un raspuns care sa iti confirme pararile tale ?! Asta a fost raspunsul meu si realitatea din garla .

legio1083

Mesaj de legio1083 »

Stai linistit... /pt dormi la noaptesi daca nu e cineva deacord cu mine.... :lol:
Chiar zilele astea discutam cu Bogdanel care imi spunea ca si el a avut partide bune tot cu nepreparate. Si daca ma gandesc bine, cel mai mare crap al meu l-am luat la cercelus de boabe uscate. Atata ca pe malul opus al Sulinei erau cateva microbuze care se goleau treptat de sacii multi si plini cu borumb uscat.. :wink:

Acuma serios, eu prepar boabele pt ca cel putin personal am mai multa incredere in ele, si apoi m-ar durea inima sa aud dela nenea ala care se bate la propriu pt bunastarea pestilor din balta ca a gasit crap cu matzele plesnite .....

Uite spre ex Solomon &Co a facut un mic pat la 4-5m de mal cu boabe uscate, nepreparate inmod deliberat, motivand ca in balta respectiva atunci cand vine cireada de crap/ten nu apuca sa crape dela exces, datorita competitiei (la o ra respectiva nu banuia inca nimeni ca o sa se castige concursul cu 100 si ceva de k ...) si iarasi o vorba mica scapata pe coltul buzelor spunea ceva de genul ca in la ora respectiva (calendaristic) nu e mofturos si nu trebuie alintate boabele prin fierbere ci poate doar putin dipuite, metoda asemanatoare vazand sio la standul 5 ( si auzita din gura lui Aryf) ...

SI chiar imi doresc sa extrag asemenea contitate de ten macar si cu boabe uscate....
:lol: :twisted:
Legio - Patria Nostra !

legio1083

Mesaj de legio1083 »

Hai ca era sa uit,,,,,,

La ten , e de preferat un carlig mai mare?

Intreb asta pt ca mai toate monturile adresate acestot pestiuci(vazute la concurs) erau cu carlige maaaaaari.

Daca da , dece?
daca nu ....nu. :roll:
Faptul ca "musca" din momeala solicita un carlig nr 1?sau chiar 1/0 cum am vazut la unii------------<*))))>< :roll:
Legio - Patria Nostra !

the fishman

Mesaj de the fishman »

cel mai mult am prins la porumb in arome dulci, 2-3 rachete la montura, de sarit din mincioc a sarit, l-am si pierdut la saritura in jumatea baltii(a sarit precum delfinul) record 14 kg.in Alexandria unde pescuiesc numai la ten ii mai spune dar nu popular tub de oxigen.
""NU MARI DA RARI""

gabin

the fishman

Mesaj de gabin »

Se pescuieste asa ceva in zona Alexandria?

the fishman

Mesaj de the fishman »

Da se pescuieste, este ceva anormal sau crezi ca este o specie pe cale de disparitie????? :shock: :shock: :shock:
""NU MARI DA RARI""

legio1083

Mesaj de legio1083 »

Bun..pana la urma tenul am vazut ca nu apa pe apa rece... Da in primavara cand te poti pune calare peste psihicu lui cu racheta de nadire?
Legio - Patria Nostra !

Cucu Ionel

Mesaj de Cucu Ionel »

Cica pe cand infloreste stuful!Atunci isi da drumul la maxim si-l tine pana prin august-septembrie.
Fir intins

Sorin Ionescu

Mesaj de Sorin Ionescu »

Salutare

Desii venit cu intarziere in acest topic am si eu cateva idei personale despre cteno:
In primul rand cteno depune icrele imediat dupa ce crapul iese din bataie si de aici incepe povestea ca incepe bine sa manance in luna Iulie.
Este un peste care prefera apele mici,calde si cu multa vegetatie(stuf).
Este un peste vegetarian care prefera cruditatile si dulcegariile....dintre astea doua sa vorbim putin despre cruditati si o idee de nada:
Mai ales in aceasta perioada Iulie gasim cu usurinta in toate pietele porumbul crud.
Multe boabe de porumb crud curatate cu un cutit de pe stiuleti,le amestecam cu tarate de grau,putin amestec de spartura de porumb si grau,multe sortimente de seminte pentru pasari(luate de la orice pet-shop),arpacas crud(sau eventual lasat putin la inmuiat) si vizavii de grau se mai poate face o smecherie(luati grau si lasatil in apa pana incolteste putin si apoi amestecati-l cu nada).Toate astea puteti sa le legati doar cu faina alba si apa(turnati apa peste nada uscata pana cand aceasta sa umezit putin si apoi puneti faina pana cand compozitia se leaga(daca vedeti ca nu se leaga luati o ata si legati-o voi :D :lol: )Asa cu ata e doar o gluma.!!
Faceti bulgari mai mari pe care-i aruncati cu carapulta in locul dorit si pe langa acestia mai aruncati cateva rachete cu aceiasi compozitie luata ca atare din galeata(fara sa o mai faceti bulgari)Aceste rachete aruncate ulterior vor forma o perdea de particule fine pe care cteno o va sesiza mult mai repede iar nada mai grea se va dispersa mai bine pe patul de nada.
Personal prefer montura cu momitor pe care pun aceiasi compozitie cu care nadesc iar pe firul de par boabe de porumb crude fara pop-up(eventual facute coronita)si cat mai apropiate de ac.
Cu aceasta nada am avut surpriza de a prinde saptamana trecuta o cantitate de aproximativ 90kg cteno cu greutate medie de 4-5kg bucata intr-un interval de aproximativ 8 ore.
La ora 12-1 noaptea am inceput nadirea iar la 9 am inceput sa strang lansetele...
Campion National 2011

cipibm

Mesaj de cipibm »

Gata!Anul viitor te-as vrea in echipa pentru Cupa Cupelor :lol: :lol: :lol:

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Tehnici si Tactici de Pescuit la Ten”