Cred ca cine le-a cumparat pe alea nu le-a cumparat pentru casting ci pentru somn la clonc .
O lanseta de surf e puternica frate , si daca mai are si doar 3 metri , trebuie sa arunci ingropata momeala prin nisip , de sub calcai , tehnici ciudate pe care sincer nu le prea vad pe la pescarii nostri de crap .
De abia astept sa-l vad pe Cornel aruncind cu boiliesul de sub calcai ca sa bata suta de metri Poate se intzeapa !
Cred ca cine le-a cumparat pe alea nu le-a cumparat pentru casting ci pentru somn la clonc .
O lanseta de surf e puternica frate , si daca mai are si doar 3 metri , trebuie sa arunci ingropata momeala prin nisip , de sub calcai , tehnici ciudate pe care sincer nu le prea vad pe la pescarii nostri de crap .
De abia astept sa-l vad pe Cornel aruncind cu boiliesul de sub calcai ca sa bata suta de metri Poate se intzeapa !
Pai ce vrei sa spun Cornele - incerc si eu sa te lamuresc politicos - vrei sa spun ca nu cred ca vei face mare lucru cu lansetele astea de surf ? Acum daca ti le-ai mai si luat o sa ai lansete de Delta - puternice sa scoata crapii din agatatura si somnul cel mare . Pe balta , stai cuminte ca nimeni din Romania nu are tehnica necesara de a arunca cu lansetele alea - plus ca daca le incarci ca lumea se duce dracu boiliesul din firul de par cind arunci
Stii ca sunt pe felie cu Bass Pro Shops - am vazut lansete de surf de acum vreo 3 ani si cind am aflat ce si cum trebue sa te porti cu ele le-am lasat in pace , ca imi prindeam urechile pe aici .
@Cristi - au si unele de le livreaza in husa de piele de cangur - gen toc de penar - facute din fibra de sticla de Murano - astea sunt pentru pescuitul marginal !
N-am inteles prea bine dar unde spune de aruncari de 300 yarzi ???
I have used Diawa's SS3000 prior to this in the past, the reason for choosing the SS9000 is because they hold a massive amount of line, which is essential when I need to row baits up to 300 yards and more on the cotinent.
In traducere:
Am folosit SS3000 de la Daiwa, inainte de asta, in trecut (scuze eng!), motivul alegerii SS9000 este, datorita faptului ca ele (mulinetele) pot tine (inmagazina) o cantitate masiva de fir, fapt care este esential cand am nevoie sa asez (row=rand, aseza, randui) momelile pana la 300 yarzi si mai mult pe continent (Franta cred). Asta dupa ce povesteste de barcute de nadire.
Iar vis-a-vis de lansete de surf poate incepem si cu multiplicatoare ca am vazut in concursuri ca se folosesc la surfcasting cu lansete de 4-5 m si plumbi de pana la 200 g.
Cris Woodrow "saracu" foloseste lansete de 3,75 - 3,4lbs si incearca (si reuseste!) sa arunce 120 yarzi (cam 109m) si ,tot ce este peste, el insusi spune de extreme range!!
Am citit intr-o revista de gen de aruncari de 270m, dar lanseta de 5 m, mulineta multiplicator (unde firul nu se freaca dacat de inele, ca rotatia tamburului este considerata 0) si plumb de 200g.