spigot sau mufare inversa

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

flp_83

spigot sau mufare inversa

Mesaj de flp_83 »

as avea nevoie de niste pareri sa mi lamuresc un prieten caruia nu i ajung argumentele mele,deci care este mai bun spigot sau mufare inversa si de ce?va multumesc

Lixandru Razvan
Puncte: 0

Re: spigot sau mufare inversa

Mesaj de Lixandru Razvan »

Salut ,

Sper sa nu fie prea tarziu dar arunca o privire la acest articol unde explica partea cu mufarile,cred ca este un articol foarte bun.

.........

Numai bine,

Razvan.

linkurile externe nu sunt permise, multumim ptr intelegere.

Dan M
Prinde si elibereaza .

flp_83

Mesaj de flp_83 »

domnule Dan imi dati dumneavostra niste argumente daca va rog.stima

Lao
pescar de competitie

Mesaj de Lao »

Dan M scrie: linkurile externe nu sunt permise, multumim ptr intelegere.
Pune tu atunci un link intern, daca ai.. :twisted:
Daca erai de buna credinta, dadeai pur si simplu un copy/paste la articolul respectiv si toata lumea era multumita, voi fara link extern si noi cu infomatia ceruta.

Parca era vorba acum cateva luni ca acest forum se va transforma in ceva util pescarilor si mai ales incepatorilor, dar nu vad in continuare decat o cenzura absurda, certuri si scandaluri pt ciolane si osanale aduse celor pe care ii tolerati voi sau cotizeaza generos.
Absolut niciodata nu am comentat nimic la adresa crapmania, dar cu stergerea unui articol nevinovat care pur si simplu era util mai multor pescari, parerea mea e ca exagerati fara rost.

morarmc

Mesaj de morarmc »

Gura "PACATOSULUI" adevar graii.

Neamtul
pescar de competitie

Mesaj de Neamtul »

De cateva luni pe crapmania nu mai posteaza decat lume implicata in scandaluri si cateva persoane care incearca sa-si vanda echipamentul.
Aproape ca nu mai are rost sa intru pe acest forum.Aproape ca nu mai gasesti nimic util pe site-ul asta.
Pacat...

Cristi Matei
pescar de competitie

Mesaj de Cristi Matei »

Mufarea cu cui spigotSe sectioneaza blancul la lungimea dorita si se confectioneaza separat un cui (tot din fibra, grafit etc) care se fixeaza in partea dinspre talon prin lipire cu un adeziv. Imbinarea se face prin introducerea partii superioare in cea inferioara sau invers. Pentru ca blancul este de dimensiuni aproximativ egale, trecerea de la un segment de baza rigid la un segment de varf mai moale poate duce la ruperea spigotului (cuiului). De asemenea, suprasolicitarea blancului poate determina fisurarea la ambele capete ale spigotului.
Mufarea cu spigot invers se face cu introducerea cuiului in segmentul dinspre varful lansetei. In acest caz, fiecare segment din blanc este confectionat si rulat separat, iar spigotul este lipit de segmentul de varf. Spigotul nu se indoaie la fel ca portiunile de blanc pe care le uneste, reprezentand o veriga slaba.
Mufarea inversaFiecare segment din blanc se ruleaza separat, cotorul sectiunii de varf avand un diametru mai mare decat varful sectiunii de baza, ca sa se poata imbina unul cu celalalt. Partea dinspre talon va fi putin conica si in afara va ramane o rezerva, pentru a preveni eventuala uzura in timp si largirea locului de imbinare. Pentru ca se poate adanci penetrarea cuiului, se inlatura jocul intre tronsoane. Acest tip de mufare este mai solida, iar blancul va avea o trecere lina intre cele 2-3 segmente, fara niciun punct mort si fara pericolul de a crapa tronsoanele.

Cristi Matei
pescar de competitie

Mesaj de Cristi Matei »

articol indepartat la insistenta userului @albert@.
doritorii pot cauta pe google

Dan Mateianu
Site Admin
Puncte: 300

Mesaj de Dan Mateianu »

@

Imi puteti trimite articolele pe care le gasiti la office@crapmania.ro si le vom publica in sectiunea "Tehnica" a primei pagini http://www.crapmania.ro (unde vom specifica si sursa) si nu este nicio problema. apoi putem posta linkul intern aici pe forum.

forumul are niste reguli, pe care incercam sa le respectam.

Va multumesc ptr intelegere.

PS: se pot aduce articole si informatii cu copy/paste (cu precizarea sursei), insa nu doar LINKURI externe.

morarmc

Mesaj de morarmc »

Multumim Domnule Cristi Matei pentru lamuriri.

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”