spigot sau mufare inversa

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Cristi Matei
pescar de competitie
Puncte: 0

Re: spigot sau mufare inversa

Mesaj de Cristi Matei »

Albert scrie:Cristi, nu ma intelege gresit. N-am nici o legatura nici cu AvP, nici cu big fish nici cu Vlad. Faceam doar o constatare vis-a-vis de politica site-ului. Poate putina maleabilitate n-ar strica; de exemplu link-urile catre articole "tehnice" sa fie permise. Partea comerciala o inteleg dar de aici pana la a bloca orice link spre un site romanesc e cale lunga.
Sper ca ai inteles punctul meu de vedere si n-o sa-mi iau iar ban pentru ca mi l-am exprimat.
eu am inteles care e problema, dar astea sunt regulile forumului, eu moderez discutiile, nu dau ban si nu impun alte restrictii pentru ca nu am acest drept.
recomand persoanei care a deschis acest topic o informare pe google si apoi eventualele intrebari sa le posteze pentru lamuriri suplimentare. va doresc o zi placuta!

Lixandru Razvan

Mesaj de Lixandru Razvan »

Neata la toata lumea ,

Uau ce-am facut !!

Imi cer scuze fata de persoanele care am gresit si ca am incalcat o regula a site-ului .
Nu am vrut decat sa dau o mana de ajutor, nu am avut nici o intentie rea.

Inca o data aveti scuzele mele .

Numai bine,

Razvan.
Prinde si elibereaza .

Vladut Mateianu
CS SENZOR

Mesaj de Vladut Mateianu »

Cristi, pacat ca ai sters articolul, erau lucruri interesante venite in ajutorul celor aflati la inceput de drum ...si nu numai !

Poti sa postezi orice articol aparut pe net, nu exista oprelisti legale...iar, daca esti dragut, poti nominaliza si sursa.... :wink:
CS SENZOR

http://www.snz.ro
http://www.crapmania.ro

"Studiati trecutul, daca vreti sa divinizati viitorul." - Confucius

Cristi Matei
pescar de competitie

Mesaj de Cristi Matei »

MUFAREA

Există trei moduri de a îmbina cele două segmente ale unei lansete.
Primul este mufarea cu spigot. Multă vreme, acesta a fost sistemul cel mai des folosit şi este probabil cel mai simplu de realizat sub raport constructiv. Dacă vrei, de exemplu, să faci o lansetă de 3,60m, poţi rula blancul dintr-o bucată. Apoi îl tai la jumătate şi lipeşti pe primul segment o bucată de material şlefuită în aşa fel încât să fie conică şi să se îmbine cu vârful. După părerea mea, acest tip de mufare e bun pentru lansetele cu acţiune medie, dar pentru lansele mai rapide spigotul reprezintă o verigă slabă. Problema este că spigotul nu se îndoaie la fel ca porţiunile de blanc pe care le conectează. Dacă blancul este suprasolicitat, se poate fisura la ambele capete ale spigotului. De multe ori, se rupe chiar spigotul, mai ales dacă este plasat exact în locul în care se face trecerea de la un segment de bază rigid la un segment de vârf moale. Astfel de zone sunt cunoscute sub numele de “puncte moarte”.

Al doilea tip este mufarea cu spigot invers. Aici, fiecare segment al lansetei este rulat separat, dar spigotul nu mai e lipit pe segmentul de bază, ci pe segmentul de vârf. Singurele vergi la care am văzut aşa ceva sunt lansetele cu talon cilidric (parallell butt).
Al treilea tip este mufarea inversă, care mi se pare cea mai solidă şi pe care o prefer. Mufarea inversă presupune că fiecare segment este rulat individual, cotorul secţiunii de vârf având un diametru mai mare decât vârful secţiunii de bază, ca să se poată fixa unul în altul. Dacă varga e bine făcută, blancul va avea o trecere lină între cele două segmente, fără niciun punct mort.

SURSA: BIG FISH - ARTICOL TRADUS DE VLAD PAVLOVICI -"MARK HUTCHINSON: Lansări pe orbită 1 - Secretele unei lansete
"

Albert
pescar de competitie

Mesaj de Albert »

Vladut Mateianu scrie: Poti sa postezi orice articol aparut pe net, nu exista oprelisti legale...
:lol: :lol: :lol:
Drepturi de autor...ia vezi, gasesti ceva referitor la afirmatia ta in legea aia?
Ca tot esti un apropiat al administratorilor acestui site ia intreaba-i de ce nu sunt de acord cu link-uri catre articole de pe alte site-uri? Copy/paste inteleg de ce se accepta: gerenezi contiut->trafic si toate astea moca..pt ca, n-i asa, lumea e convinsa ca e asa cum scrii tu mai sus :)
In fine, copiati fratilor, copiati :)

Vladut Mateianu
CS SENZOR

Mesaj de Vladut Mateianu »

Linkurile catre alte site-uri se pot pune, dar doar catre site-urile partenere....
Chiar nu inteleg de ce te agiti atat, sunt subiecte tehnice, pe mine unul nu m-ar deranja daca un articol scris de mine ar aparea moka pe toate site-urile de profil din Romania....mai ales daca stiu ca multi pescari vor avea de invatat in urma articolelor....
CS SENZOR

http://www.snz.ro
http://www.crapmania.ro

"Studiati trecutul, daca vreti sa divinizati viitorul." - Confucius

Albert
pescar de competitie

Mesaj de Albert »

Ai dreptate. Ma agit degeaba :)
Ma deranjeaza ipocrizia da' mi-a trece.

flp_83

Mesaj de flp_83 »

multumesc mult baieti ati fost foarte utili,pe acest site macar este lamurit omu intr-un final,pe alte site-uri mai esti luat si peste picior(ortografie.puncte ,virgule,cate litere contine fraza fara sa fi pus punct...etc)aici macar sant lamurit si bine dispus fire intinse si multumiri inca odata!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D :D :wink: :wink: :wink: :wink:
Ultima oară modificat Mie Iun 22, 2011 0:01 de către flp_83, modificat 1 dată în total.

flp_83

Mesaj de flp_83 »

si sunt 1000 % ca vor fi multumiti si altii care sunt interesati de acest subiect.multumesc mult

marian_popescu
pescar de competitie

Mesaj de marian_popescu »

inainte erau pe spigot doar lansetele scumpe (implicit de calitate), in prezent au toate panaramele, de la 100 de lei in sus. arata mai profi, ce sa spun, iar daca mai pui si un inel de 50 si gata lanseta de top (indiferent cat de prost e blank-ul)
daca aveti bani sa va cumparati ceva de calitate, alegeti care va place mai mult, fara sa tineti cont de mufare.
mie imi place spigot, dar nu pe lansetele carp expert spre exemplu

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”