Salut,
Felicitari in primul rind cistigatorilor, participantilor si organizatorilor. Cred ca-mi pot permite si eu citeva impresii , acum , la rece. Ca de obicei la concursurile organizate la Peris, atmosfera e una amicala, parca regulile sunt mai lejere, consumul moderat(nu va ginditi la prostii, partenerul meu ad-hoc n-a baut decit trei beri, si nu e unul oarecare in materie

!), iar masa de sfirsit a devenit o adevarata sarbatoare . Cum era de asteptat, partea leului si-a luat-o digul, dar surpriza a fost ca zone care in primavara aduceau destul de multe capturi(parca anul trecut chiar locurile 2 si 3) au furnizat peste sub asteptari. O explicatie ar fi vremea, destul, ca sa nu zic foarte ,rece ,cit si o groaznica invazie de iarba pe toata suprafata lacului. Eu unul, considerindu-ma un veteran al Perisului, va pot spune ca n-am vazut in nici un an asa ceva. E cunoscut faptul ca primavara se depune un strat de matasea-broastei pe fund, dar care se duce destul de repede, insa ce am vazut zilele astea m-a ingrozit, si nu numai pe mine…Lacul din amonte(cel numit “La Dinamo”) a produs asa ceva, insa e nevoie de ceva timp sau de o interventie urgenta a d-lui Cristi Albastroiu pentru remedierea problemei.
Si pentru ca au fost intrebari asupra acestei probleme, cu iarba, eu si cu Marcel am abordat-o astfel . Am incercat sa facem 2 paturi de nada, unul pe bile din fishmeal, unde am folosit in prima zi si jumatate si ceva ready madeuri, si unul pe niste bile dintr-un birdfood “imbogatit”, pe care ne-am si axat spre sfirsit, din cauza de ..lipsa de spatiu. Iarba era asa deasa, nu numai la suprafata, incit la orice scoatere din apa a lansetei(chiar si cu peste in cirlig!) aduceam 1 kg de verdeata, asa ca am folosit monturi cu om de zapada garnisite cu spuma PVA(multumesc lui DanCatana, ca ramasesem in criza!) in speranta ca momeala si cirligul vor cadea mai usor pe substratul presupus curat si vor fi inhatate de dl. Crap.Plus ca la o ora ,doua scoteam betele din apa ca sa mai eliberam potentialul culoar de iarba si ..ca sa marim sansele ca monturile sa cada undeva, pe substrat, si nu pe verdeata. Ca se putea mai bine, nu zic nu, am mai comis si vreo trei pesti, asta e …
PS . Si as mai avea o explicatie, partiala, a unor rezultate mai slabe ca in alti ani . Am vazut citeva echipe( si ii rog sa ma scuze daca vor considera observatia mea inoportuna) abordind concursul asta cu tactici de a aduna pestele in zona lor cu pellete,graunte si groundbait, care merg f bine pe alte lacuri. Totusi , media pe cap de peste la Peris e una f ridicata, deci cred ca aici aceasta tactica e depasita, boiliesul facind legea…
PE BALTA , FRATE !
Cezar Bibu
Asociatia Pescarilor de Crap din Romania