recomandare bile

Aici putem discuta sau dezbate orice legat de pescuit.

Moderatori: Alin Galbenu, mariosilaghi, Bogdan Zaharia, odoctee

gaby_po23
pescar de competitie
Puncte: 0

recomandare bile

Mesaj de gaby_po23 »

doresc sa ma duc la greaca cercani.
Nu stiu cu ce bile sa dau.
Am mai fost anul acesta si am dat kix cu bilele.... nu dau nume.
M-a rupt ciortanul.de vineri pana duminica am prins numai ciortan la bile de squid si blc de 20 mm tari.
puneam cate 2 de 20 si la 3 ore le gaseam goale.
Am pus si 3 ..tot goale le gaseam..
Daca stiti ce bile merg astept un semn.
Legat de Nea George...numai de bine.
Sa nu va mai luati mancare si bere de acasa.... gasiti ce vreti la balta !!!!

Lucian Manea

Re: recomandare bile

Mesaj de Lucian Manea »

Salutare.
Greaca este o balta tare frumoasa si interesanta pt ca te forteaza sa faci selectie. George are destul peste mare dar si mult peste de 2-5 kg. Normal ca pestele mai mic va manca pe pat inaintea celui mare. Dar ca un sfat...nu ciortanul iti manca tie bilele tari. Scoicile. Sunt multe scoici in balta si iti intra pe pat. Vei vedea si la capatul firului daca esti atent ca este "ros" de scoici. Lasa-ma sa ghicesc. Bilele tari, cand le scoteai semanau cu niste pelete, eventual niste zaruri, asta daca nu erau disparute de mult.

Crapii de la Greaca nu sunt foarte mofturosi. Nu ii poti compara cu cei la Darvari, unde daca nu lei dai Monster Crab nu mananca. Orice bila buna, prinde pe Greaca. Incearca o strategie de selectie si acorda mai mult timp acestui lucru decat schimbarii bilei. Nadeste cu seminte si solubile la 70-80 de m si pescuieste cu tari la 100-110-120.

Daca nu ai prins peste mare, asta nu inseamna ca nu este. Sau cu atat mai mult ca nu sunt bune bilele.

Fir intins si numai bine.
http://www.selectbaits.com Premium Quality Carp Food

gaby_po23
pescar de competitie

Mesaj de gaby_po23 »

nu am spus ca nu e peste mare.
am prins anul trecut mare si mult.
Anul acesta inca nu am prins si cu siguranta e din cauza bilelor.
Ma gandeam sa incerc ceva f iute...tari si 24...dar nu stiu ce.

Lucian Manea

Mesaj de Lucian Manea »

Vei vedea ca ciortanul intra si pe iuti si la diametru mai mare. Un prieten care pescuia langa mine, pe Cofetari DR. a inceracat acelasi lucruca si tine. bile tari de 24 iuti facute cu un an inainte. Erau pietre si tot nu a scapat.
Daca nu crezi ceea ce iti spun, anul trecut Bogdan Dragan a scris un articol in AVP care spune cam acelasi lucru. Nada multa, aduni ciortanul, crapul vine dupa agitatia facuta de ciortan si mananca departe de el.

Apropo de scoici, il poti intreba si pe George.

Fir intins si sper sa iti iasa ce vrei sa faci cu bilele iuti, sunt curios. Sa ne povestesti.

zfcristian
Pescar de competitie

Mesaj de zfcristian »

Intra ciortanul la picante fara probleme .
Am adus in vara niste mirodenii picante din Israel , care erau infiorator de iuti, iti lacrimau ochii cand deschideai capacul iar rezultatul pe Greaca a fost acelasi, nu au selectat deloc !
2 bile de 24 mm tari , fir de par corespunzator si o sa selectezi cat de cat dar ciortan tot o sa intre desi acum vad ca in weekendul care tocmai a trecut nu prea a pus botul decat unul singur la 1 kg si un pic in rest numai peste 5 kg !

Ps: Pe ce locuri pescuiesti la Greaca?

Vladut Mateianu
CS SENZOR

Mesaj de Vladut Mateianu »

BILELELE iuti nu selecteaza marimea crapului, sunt doar povesti !
Eu zic sa nadesti si sa pescuiesti numai cu bile tari de 24 mm, vei vedea diferenta ! Si apropo, pescuieste pe standul "cofetari" si vei vedea ca este diferit de restul balti...sau poate il rogi pe george sa te treaca cu barca dincolo si vei face masacru ! :wink:
CS SENZOR

http://www.snz.ro
http://www.crapmania.ro

"Studiati trecutul, daca vreti sa divinizati viitorul." - Confucius

mitudaniel
Partener Crapmania.ro

Mesaj de mitudaniel »

Vladut Mateianu scrie:BILELELE iuti nu selecteaza marimea crapului, sunt doar povesti !
Eu zic sa nadesti si sa pescuiesti numai cu bile tari de 24 mm, vei vedea diferenta ! Si apropo, pescuieste pe standul "cofetari" si vei vedea ca este diferit de restul balti...sau poate il rogi pe george sa te treaca cu barca dincolo si vei face masacru ! :wink:

mai bine incearca la "Vali" merge mai bine acolo decat la cofetari sau la fan curier

Lucian Manea

Mesaj de Lucian Manea »

@ Vladut

Am pescuit eu imediat ce ai terminat concursul pe Cofetari. Si tot m-am chinuit sa scap de ciortan. A intrat si mare pana la urma. Dar nu cred cavda te duci pe Vali sa Cofetari gata ai scapat de ciortan. E adevarat ca locurile tin mai mult peste mare decat alte locuri, dar piranha aia de ciortani sunt peste tot.
Locuri bune sunt si la primele pontoane. Sunt stepi sub apa si tin peste mare.

zfcristian
Pescar de competitie

Mesaj de zfcristian »

In ultima vreme ciortanu sta in mal si nu mai e asa sacaitor!
Prietenii stiu de ce :mrgreen:
Asa ca pacaliti-i pe aia mari! :mrgreen:

Dan Serban
Pescar de competitie

Mesaj de Dan Serban »

mitudaniel scrie:
Vladut Mateianu scrie:BILELELE iuti nu selecteaza marimea crapului, sunt doar povesti !

mai bine incearca la "Vali" merge mai bine acolo decat la cofetari sau la fan curier

Din ce am inteles standul "Vali" este cusut de fire , este corect ?

@gaby_po23 Incearca bile tari frankfurter ,pescuit izolat doar cu saculet cu 2 bile sparte sau pelete .
Ultima partida pe greaca mi-a adus numai ciortan dupa ce m-am incapatanat sa nadesc .. am pescuit la umbrarul 2 .
Pescar de rând

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Discutii Generale despre Pescuit”