danielcotoz scrie:miyagi scrie:Se pare ca nu m-am facut inteles. Sunt total deacord ca cei care fura sa fie drastic pedepsiti, dar ce am vrut eu sa subliniez este ca nu fura doar cei din DB ci din toata nenorocita asta de tara.
nu fii suparat caci uni intentionat inteleg gresit de dragul disputei si al contrazicerii nu ca nu ar pricepe dar ......
sunt total deacord cu tine, si la satu mare si baia mare sunt destui " hoti" de peste insa din fericire pescarii C&R au inteles ca trebuie sa ia atitudine si sa taxeze intentile lor. acest fenomen de "hotie" se pare ca e in scadere pe lacurile particulare insa e mare problema pe lacurile administrate de ajps. pe unele lacuri din ungaria pescarii romani sunt tratati din start ca niste hoti care 100% au venit sa fure si sa strice (situatie care au creat-o tot pescarii romani nu cei din japonia, jamaica sau ...). sunt lacuri unde sunt liste cu ramani care au interdictie pe lacurile din ungaria, am auzit insa nu stiu cat e de adevarat ca este un mod intern de informare intre administratorii de lacuri din ungaria unde sunt postati "pescarii" care au calcat pe bec.
Aici, nici macar nu intra in discutie fenomenul de ''lac particular'' sau lac ajvps. Fondul piscicol din Fantanele este patronat, insa din dorinta de a incasa cat mai multi bani conducerea lacului nu accepta promovarea pescuitului C&R. La Fantanele lucrurile sunt clare: primavara se populeaza cu 1-2 t de oglinda bulgareasca de 1kg, administratia traieste din prajinarii de la care incaseaza 50 ro/zi, pescarii de crap elibereaza peste vara pt ca toamna, iarna si primavara devreme, conducerea baltii sa decimeze, prin pescuitul industrial, pana si populatia de albitura. Din ce se aude, anul acesta, bucatile mai mari de crap (peste 7-8 kg), s-au eliberat din plase.
Astfel regulamentul baltii permite retinerea de peste chiar daca in ultimii 10 ani s-au facut eforturi consistente de a promova administratiei, ideea de C&R.
Din ''fericire'' si aici, exista si aici o serie de pescari de casa (sigur, pescari
FOARTE BUNI si cu zeci de clone in acest forum) care incearca sa tot pacaleasca pescarii si sa genereze ceva venituri administratiei (vezi rezultatele concursului organizat inainte de prima etapa de CN din acest an cat si tentativa de a organiza Cupa Romaniei in acest an si sigur iti vei face o idee corecta despre ce se intampla).
Ce sa faci? Criza a lovit multa lume si patronul mai arunca din cand in cand cate un ''oscior de ros'' sau ca sa fiu in trend, mai roaga pe cate unii sa-l ajute.
Sunt curios, daca la anul, patronul isi va continua ''proiectul de a nu mai face abonamente'' deoarece ''pescarii de crap il deranjeaza''. In rest lacul este frumos pt o iesire cu familia insa cam din luna iulie cand pescarii reusesc a curete mizeria de pe mal. Asa a fost pregatit lacul pt concursul de care vorbeam mai sus: