lansete 3.9m sau 3.6m?

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

danielcotoz
Puncte: 0

lansete 3.9m sau 3.6m?

Mesaj de danielcotoz »

am nevoie de un sfat concret de la cei care au incercat si lansete de 3.6 si de 3.9. care e diferenta in aruncare? am inteles ca e o legenda ca cei inalti folosesc bete de 3.9 si cei scuzi de 3.6. eu pana acum am avut doar de 3.9 si nu stiu pe nimeni cu 3.6 sa le incerc. vreau sa le schimb si nu stiu daca merita sa incerc ceva de 3.6.
astept opiniile voastre. merci

Neamtul
pescar de competitie

Re: lansete 3.9m sau 3.6m?

Mesaj de Neamtul »

Depinde de lanseta.
Eu am avut si am si in prezent de 3,60 si 3,90m. Arunc bine cu amandoua. Urmatorul set va fi de 3,60m pentru ca ma impac mai bine cu ele, sunt mai usoare si mai ieftine.
Pe lansetele de 3,60 am inele 40-14 si 40-12 si distanta de la mandrina la inelul de plecare e mult mai mica decat la lansetele de 3,90 care au si inele mari dar crede-ma ca diferenta reala nu e atat de mare cum cred unii si cum credeam si eu inainte sa incerc diverse variante. Intre betele de 3,60 si cele de 3,90 am observat diferente intre 0-10m in aruncare dar in medie era vorba de 5-6m.
Pentru cativa metrii in plus nu merita 50-150lei in plus pentru varianta de 3,90m.

danielcotoz

Mesaj de danielcotoz »

??????????

sergiurus80

Mesaj de sergiurus80 »

din cate stiu eu conteaza si inaltimea ta am citit undeva pe net ca pana la 1.75- 1,78 ceva de genul trebuie de 3,60 pt inaltimi mai mari 3,9 .

Madalin 88

Mesaj de Madalin 88 »

eu am aruncat si cu 3.6 si cu 3.9 si pot sa zic ca 3.9 este superior deoarece acei 30 de cm conteaza foarte mult in lansare ....de aici si acei metrii in plus avantaj ....eu am 1.82 si pot sa zic ca nu ma incurcat 3.6 m dar la 3.9 m ai niste avantaje mai bune :
-din cauza inaltimii batului plumbul se duce mai departe
-drilul il faci mai usor deoarece batul te ajuta sa tragi mai usor pestele de pe fund si sa il controlezi
Arunci mai bine si mai departe cu 3.9 deoarece fiind mai inalt se indoaie mai usor(depinde de la blank la blank ) si daca ai si o actiune buna pe lanseta cu atat mai bine .
Prinde,pastreaza dar si ELIBEREAZA !!!!
FIELDTESTER SENZOR PLANET
www.snz.ro

zfcristian
Pescar de competitie

Mesaj de zfcristian »

Depinde cum pescuiesti : aruncare din mana , plantat , depinde ce mulinete folosesti, depinde ce distante te astepti sa atingi in aruncare , depinde cat esti de bun ca aruncator , depinde de feeling-ul tau .
Eu am pescuit pana in toamna trecuta cu bete de 3.60 si dupa ce am trecut la 3,96 ma intrebam ce dracu a fost in capul meu de nu am trecut mai devreme la betele de 3,96 .

Ce te face pe tine sa vrei sa renunti la 3,96 in favoarea la 3,60 ? Ti-am zis totul depinde de satisfacerea nevoilor tale in ale pescuitului .
MS

dumi_id

Mesaj de dumi_id »

Am avut de 12ft, acum am de 13ft si nu mi se pare ca arunc mult mai departe cu ele. Cum spune si Neamtul poate maxim 10m. Am incercat si cu Free Spirit (parca Hi-S, nu mai tin minte exact ca era acum 2 ani) 13ft/3.5lbs si la ala chiar se simte diferenta de lungime, dar nu as da 1500 ron/bat niciodata. Acum depinde de buget. Nu stiu cum as arunca cu acelasi model dar de 12ft si 3.5lbs.
Mie mi se pare ca miscarea este mai naturala cu cele de 12ft dar poate fi din cauza tehnicii mele de aruncare si nu din cauza inaltimii mele.

miyagi
Pescar de competitie

Mesaj de miyagi »

Eu am 1,75m si am dat cu tot felul de lungimi: 3m, 3,3m, 3,6m, 3,9m si 4,2m. Actualmente folosesc la crap pe balti bete de 12 si 13 inci. De lansat am reusit totdeauna sa lansez fara probleme cu toate lungimile. In majoritatea cazurilor insa nu am reusit sa ating aceleasi distante cu cele de 12" pe care le reuseam cu cele de 13". Acum imi achizitionez un nou set de bete de 12" pe langa celelalte pe care le mai am, dar si cu inelul de plecare mai mic. De 40. In mod firesc ar trebui sa nu mearga prea departe insa TC-ul e mai mare si suporta o incarcatura in plus. Voi vedea. Ce e sigur insa e ca la aceeasi lungime nu s-a putut arunca cu doua bete de 3,9 la fel. Ideea e ca daca te descurci cu ambele nu trebuie sa-ti bati capul. Doteaza-te si cu unele, dar si cu altele si foloseste-le dupa caz, balta, marimea pestelui, dimensiunea firului, sau frecventa prezentarilor.
Urban culture.

miyagi
Pescar de competitie

Mesaj de miyagi »

Ce e sigur ar fi faptul ca cu cat ai o inaltime mai mare la varf de bat cu atat drilul e mai simplu.
Urban culture.

miyagi
Pescar de competitie

Mesaj de miyagi »

Diferentele sint semnificative in functie de calitatea constructiva a betelor si de proprietatile lor. Vezi TC-u, compozitia sau tipul carbonului, a rasinilor cu care se acopera insertia de carbon, de actiune ( si aici e cea mai mare capcana ), diametrul inelelor, greutatea lor, si nu in ultimul rand durata lor de viata. Daca folosesti niste bete 2-3 ani si apoi le simti transformarile care te fac sa le dai, iti iei altele relativ similare si iarasi patesti acelasi lucru cu ele e firesc sa-ti pui intrebari insa incearca cu unele care trec de aceste limite si care nu suporta transformari rapide in timp. Vei ajunge la un moment dat sa te bucuri de betele pe care nu le puteai inghitii din anumite motive, la inceput.
Urban culture.

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”