Boilies in carlig...dar nu si in nada !

Lucruri care de multe ori nu ne lasa sa dormim: mixuri, nade, boiliesuri, seminte, arome, pelete, etc.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee, gor965

pharaoh
pescar de competitie
Puncte: 0

Re: Boilies in carlig...dar nu si in nada !

Mesaj de pharaoh »

Ai dat drept exemplu un articol care dupa ce ca se contrazice singur, e facut pentru reclama la plumbii respectivi. Bineinteles ca pentru a contracara dezavantajele, montura se poate imbunatati.
Marius Sârbu

klaus

Mesaj de klaus »

Deci nu e problema deloc, ca pe balta asta pe care voi incepe prima partida (probabil, nu zic nimic pana atunci), voi face si montura cu plumb inline, nu ma intereseaza ca e helicopter, momitor, inline, culisanta etc, ma intereseaza sa prind primul crap, sa am placerea de a-l ''obosi'' in drill si la sfarsit sa fac o poza cu el eliberandu-l. Restul...vine si de la sine, mai faci tu cum crezi, una alta, pana atunci, trebuie sa prinzi primul peste pentru putina incredere si sa observi cum sta cu drill-ul.

Razvan Paunoiu

Mesaj de Razvan Paunoiu »

Montura inline cu naditor si cu carligul aproape nu o sa se incurce niciodata, mai mult carligul o sa-l infigi cu varful usor in naditor in timpul aruncarii. La contactul cu apa se va desprinde si se va aseza cuminte langa naditor. Norul de nada pe care-l elibereaza naditorul si porumbul care floteaza usor intre aceste particule o sa-l inebuneasca pe domnul crap.
Da, este corect poate nu vei lansa atat de departe ca in cazul unui plumb (nu discut de montura helicopter, inline, plumb pierdut etc). Insa ai punctat foarte bine, vrei un crap pe saltea ::D si cel mai important lucru este sa ai putina momeala langa carlig..iar naditorul o sa-ti asigure acest lucru.

Fa totusi un efort sa-ti procuri porumbul flotant...eu ti-as recomanda si plumbii korda (cei feader pe care poti sa pui nada) au avantajul ca sunt lestati pe o parte - Infigi carligul in naditor pe partea opusa si ai siguranta, din cauza lestarii ca vor pica cu carligul in sus (asta in cazul in care nu se desprinde in contactul cu apa).

Nu uita de viermusi....sunt poate cea mai atractiva momeala pentru crap in perioada asta.
Anul trecut pe la sfarsitul lui Noiembrie..cand apa deja era foarte rece si pestele nu prea mai manca, singurele trasaturi le-am avut la viermusi (ti-am povestit mai sus putin de maggot rig).
Si acum in primavara conditiile sunt aproape la fel....va incepe sa manace mai greu, va prefera in special momelile care ii aduc ceva mai multa energie si sunt reduse ca dimensiune. Aspira hrana mult mai discret, de aceea montura trebuie sa fie cat mai fina, cu carlige mai mici si mai usoare (dar nu exagerat ca nu pescuim caras). Se spune ca se deplaseaza sa manance doar daca ceea ce gaseste ii aduce mai multa energie decat cea consumata ca sa ajunga acolo.
Pe masura ce apa se incazeste va incepe sa manance din ce in ce mai bine, este timpul dulapilor formati din 2 cifre :).
Atunci poti trece linistit pe boiles, o nadire mai grea si raspandita....pestele cauta hrana si tu te adaptezi la noua situatie.
Nu spun ca nu poti folosi un boiles si acum..insa ce ti-am spus mai sus iti maximizeaza sansele sa prinzi un crap. Pe masura ce vei invata mai multe si vei capata mai multa experienta poti sa-l pacalesti si cu boiles dar...este bine sa incepi cu inceputul. Ai mult prea multe tipuri de boiles la dispozitie, cu arome diferite, solubile, tari, flotante etc ca sa risti sa le folosesti intr-o combinatie la un inceput de primavara.
Nume utilizator schimbat din Friday

klaus

Mesaj de klaus »

Mersi mult pentru raspuns, atunci prima partida pe care o voi face, sa vedem ce are de gand vremea, probabil pe la sfarsitul lui februarie sau prin martie si voi folosi ori 2 boabe porumb, ori maggot rig-ul. Normal ca voi pune feederul, si m-am gandit sa nadesc cu vreo 15 bulgari de nada (de marimea unei mandarine), dupa care intretin patul de nada cu 3 bulgari la aprox 2 - 3 ore. Adaug atunci la benzar mix si alcool de porumb (CSL).

Dar totusi, daca balta e ''invadata'' de caras, sa zicem ca este mult, atunci nu poate fi problema daca folosesc viermusi (maggot rig) ? Si probabil daca voi pune si in nada vreo 2 pumni...

Stef 12

Mesaj de Stef 12 »

klaus scrie: si m-am gandit sa nadesc cu vreo 15 bulgari de nada (de marimea unei mandarine), dupa care intretin patul de nada cu 3 bulgari la aprox 2 - 3 ore. .
5-6 bulgari la inceput, nu 15...sunt prea multi pentru apa rece!
Banii, interesele, gloria...pot oricand schimba istoria.

robyvan
pescar de competitie

Mesaj de robyvan »

klaus scrie:Mersi mult pentru raspuns, atunci prima partida pe care o voi face, sa vedem ce are de gand vremea, probabil pe la sfarsitul lui februarie sau prin martie si voi folosi ori 2 boabe porumb, ori maggot rig-ul. Normal ca voi pune feederul, si m-am gandit sa nadesc cu vreo 15 bulgari de nada (de marimea unei mandarine), dupa care intretin patul de nada cu 3 bulgari la aprox 2 - 3 ore. Adaug atunci la benzar mix si alcool de porumb (CSL).

Dar totusi, daca balta e ''invadata'' de caras, sa zicem ca este mult, atunci nu poate fi problema daca folosesc viermusi (maggot rig) ? Si probabil daca voi pune si in nada vreo 2 pumni...
in februarie nu e nevoie sa arunci tone de bulgari..... :wink:
slowly we rot- by Obituary

klaus

Mesaj de klaus »

Eh, dar 15 sunt suficienti atunci nu ?

Razvan Paunoiu

klaus scrie:Eh, dar 15 sunt suficienti atunci nu ?
Trebuie sa intelegi ca nu e nevoie, la inceput de primavara, februarie - mijlocul lui martie, apa este inca foarte rece iar pestele se deplaseaza putin si se hraneste anemic. Cel mult risti sa-l saturi. Acum nu ai nevoie de un pat de nada. Ce ai pe feader sau naditor este arhisuficient. Pune din belsug CSL si lapte de porumb in nada sa faci cat mai atractiv ceea ce vei avea langa carlig.Mai bine schimbi (improspatezi) lansetele schimbandu-le putin mai des decat sa arunci cu prastia bulgari in apa. Astfel nadesti putin si/sau explorezi alte locuri apropiate de zona in care pescuiesti. Ce ai pe feader este suficient + ca este langa carlig.
Referitor la maggot rig si caras..Impreuna cu plutitorul (care poate fi si o boaba de porumb flotant sau doua) arata ca un mic boiles de 8-10 mm "animat" . Prin marime cred ca vei evita carasul. Mie mi-a salvat multe partide de pescuit pe vreme rece. Nu as renunta insa niciodata pe o apa rece sa pun viermusi cel putin in nada. Putina vanzolelala in locul in care pescuiesc..fie ea data de niste carasi nabadaiosi, nu strica niciodata, nu pot face altceva decat sa-l atraga si pe marele crap la masa.

Concentreaza-te mai mult sa localizezi pestele, capetele de balta, zona de langa deversor, apropierea malurilor. Localizarea este 90% din reusita pe apa rece.

klaus

Mesaj de klaus »

Corect ce spui, da ma gandeam sa nu ''ciupeasca'' carasii din viermusi. Daca tot zici sa nu nadesc, atunci, sa las numai nada de pe momitor nu ? Ca altfel...sau eventual sa mai arunc langa carlig 2 bulgari mici. Ma rog, important e ca am inteles cum sta treaba cu nadirea, si alte nelamuriri pe care le-am avut. Abia astept sa ma vad pe balta facand poza cu primul meu crap :oops: .

Deocamdata nu pot decat sa va multumesc tuturor, si vreau sa va spun ca sunteti cel mai primitor forum, si credeti-ma am fost si pe altele, multumesc inca odata.

Razvan Paunoiu

klaus scrie: Daca tot zici sa nu nadesc, atunci, sa las numai nada de pe momitor nu ? Ca altfel...sau eventual sa mai arunc langa carlig 2 bulgari mici..
Nu trebuie sa nadesti deloc..doar ce ai pe feader si schimbi lansetele mai des.Nadesti automat prin nada care se desprinde de pe feader.

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Nade & Momeli”