Despre CSL

Lucruri care de multe ori nu ne lasa sa dormim: mixuri, nade, boiliesuri, seminte, arome, pelete, etc.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee, gor965

Scrie răspuns
Avatar utilizator
Vladut Mateianu
CS SENZOR
Mesaje: 18918
Membru din: Sâm Ian 08, 2005 20:23
Puncte: 0
Localitate: BUCURESTI
Contact:

Despre CSL

Mesaj de Vladut Mateianu »

Proprietati fizico-chimice CSL (corn steep liquor) :

aciditate, exprimata in HCI - 10,88 %
ph -4,4
proteina - 21,8 :wink:
CS SENZOR

http://www.snz.ro
http://www.crapmania.ro

"Studiati trecutul, daca vreti sa divinizati viitorul." - Confucius

ionescu marian m
Pescar de competitie
Mesaje: 514
Membru din: Lun Dec 28, 2009 22:04
Puncte: 0
Localitate: bucuresti

Re: Despre CSL

Mesaj de ionescu marian m »

Vladut Mateianu scrie:Proprietati fizico-chimice CSL (corn steep liquor) :

aciditate, exprimata in HCI - 10,88 %
ph -4,4
proteina - 21,8 :wink:

da ..dar ce este el de fapt????????? din ce e facut???.......intreb ca tot a venit vorba de unul dintre cele mai folosite lichide folosite in pescuit

Avatar utilizator
Vladut Mateianu
CS SENZOR
Mesaje: 18918
Membru din: Sâm Ian 08, 2005 20:23
Puncte: 0
Localitate: BUCURESTI
Contact:

Re: Despre CSL

Mesaj de Vladut Mateianu »

Teoretic este un rezid, rezultat ca urmare a procesarii boabelor de porumb, cu scopul de a obtine diverse produse de larg consum(glucoza,dextroza, etc).
CS SENZOR

http://www.snz.ro
http://www.crapmania.ro

"Studiati trecutul, daca vreti sa divinizati viitorul." - Confucius

Avatar utilizator
Lao
pescar de competitie
Mesaje: 1183
Membru din: Lun Noi 16, 2009 11:18
Puncte: 0
Localitate: Bucuresti

Re: Despre CSL

Mesaj de Lao »

Mda..teoretic.. ca practic cine stie....la fel ca laptele de porumb care pana la urma e zahar topit cu zeama de lamaie si bicarbonat. :lol:

Avatar utilizator
clinci
Pescar de competitie
Mesaje: 268
Membru din: Vin Noi 20, 2009 17:39
Puncte: 0
Localitate: Ilfov

Re: Despre CSL

Mesaj de clinci »

Lao scrie:Mda..teoretic.. ca practic cine stie....la fel ca laptele de porumb care pana la urma e zahar topit cu zeama de lamaie si bicarbonat. :lol:

:D N-as baga chiar mana-n foc ! :D
CPK

0721406017

cipibm
Mesaje: 666
Membru din: Joi Mar 09, 2006 12:19
Puncte: 0
Localitate: Baia Mare
Contact:

Re: Despre CSL

Mesaj de cipibm »

[quote="Lao"]Mda..teoretic.. ca practic cine stie....la fel ca laptele de porumb care pana la urma e zahar topit cu zeama de lamaie si bicarbonat. :lol:[/quote]

Ce rol au zeama de lamaie si bicarbonatul in combinatie?De afanare? :lol: :lol: :lol:

silviu_ms
Mesaje: 374
Membru din: Dum Mar 08, 2009 14:09
Puncte: 0
Localitate: Targu-mures

Re: Despre CSL

Mesaj de silviu_ms »

stabilizator... :?:

cipibm
Mesaje: 666
Membru din: Joi Mar 09, 2006 12:19
Puncte: 0
Localitate: Baia Mare
Contact:

Re: Despre CSL

Mesaj de cipibm »

[quote="silviu_ms"]stabilizator... :?:[/quote]


Pentru "gogosi",afanare :)

Avatar utilizator
prologic
Mesaje: 130
Membru din: Mar Feb 15, 2011 19:05
Puncte: 0
Localitate: Arad

Re: Despre CSL

Mesaj de prologic »

CSL este un produs secundar rezultat din procesarea porumbului obtinut prin concentrarea lichidului provenit din faza de inmuiere initiala a acestuia precum si alte etape de prelucrare( decorticare,obtinere amidon,gluten) prin - evaporare si alte procedee chimice - avand multe utilizari in diverse industrii! Contine cca 50% apa dar restul sunt:proteine chiar descompuse in aminoacizi liberi,diverse zaharuri,saruri minerale,vitamine si chiar betaina!Una din problemele CSL-ului este ca are o compozitie foarte variabila de unde si variatiile mari de preturi/calitati ale acestuia.Deasemenea important pt noi este ca CSL-ul comercializat de firmele de nada este inactivat(adica nu mai fermenteaza)! Richworth parca comercializa un CSL activ care necesita conservare la 0-4 grade!

@cipibm
Referitor la zeama de lamaie (acid citric) aceasta realizeaza invertirea zaharului ( adica decompunerea zaharozei in glucoza si fructoza in mediu acid) iar bicarbonatul probabil are rol de corectare a aciditatii!!!

Avatar utilizator
faurmircea
Mesaje: 296
Membru din: Lun Feb 13, 2012 13:42

Despre CSL

Mesaj de faurmircea »

Mai aveti intrebari? :))

Ms prologic pt explicatie

Poate ne spui si de laptele de porumb ms

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Nade & Momeli”