Teoretic este un rezid, rezultat ca urmare a procesarii boabelor de porumb, cu scopul de a obtine diverse produse de larg consum(glucoza,dextroza, etc).
[quote="Lao"]Mda..teoretic.. ca practic cine stie....la fel ca laptele de porumb care pana la urma e zahar topit cu zeama de lamaie si bicarbonat. [/quote]
Ce rol au zeama de lamaie si bicarbonatul in combinatie?De afanare?
CSL este un produs secundar rezultat din procesarea porumbului obtinut prin concentrarea lichidului provenit din faza de inmuiere initiala a acestuia precum si alte etape de prelucrare( decorticare,obtinere amidon,gluten) prin - evaporare si alte procedee chimice - avand multe utilizari in diverse industrii! Contine cca 50% apa dar restul sunt:proteine chiar descompuse in aminoacizi liberi,diverse zaharuri,saruri minerale,vitamine si chiar betaina!Una din problemele CSL-ului este ca are o compozitie foarte variabila de unde si variatiile mari de preturi/calitati ale acestuia.Deasemenea important pt noi este ca CSL-ul comercializat de firmele de nada este inactivat(adica nu mai fermenteaza)! Richworth parca comercializa un CSL activ care necesita conservare la 0-4 grade!
@cipibm
Referitor la zeama de lamaie (acid citric) aceasta realizeaza invertirea zaharului ( adica decompunerea zaharozei in glucoza si fructoza in mediu acid) iar bicarbonatul probabil are rol de corectare a aciditatii!!!