Ce mai trebuie

Lucruri care de multe ori nu ne lasa sa dormim: mixuri, nade, boiliesuri, seminte, arome, pelete, etc.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee, gor965

Sorin Daringa
Puncte: 0

Re: Ce mai trebuie

Mesaj de Sorin Daringa »

[quote="mihasca_doru"][/quote]
Aveti PM :D
Imagine

radu73

Mesaj de radu73 »

@mihasca_doru
Ce are daca bagi pesmet si gris?Ii doare burta?Eu folosesc in mix si cu rezultate foarte bune.
Mai ales ca poate omul nu participa la concursuri si numai pescuit de placere.
Numai bine :wink:

mihasca_doru

Mesaj de mihasca_doru »

ovideli scrie:L-ai zapacit de tot , omul vroia la reteta lui adaugiri nu alta reteta :lol: :lol: :lol:
daca tu vezi o reteta acolo eu ma impusc :lol: :lol: !care reteta ca el are niste ingrediente insirate acolo,din care singurul ing.care l-asi folosii e faina de peste.
Pescarul contează mai mult pe lăcomia peştelui, decât pe propria-i inteligenţă

mihasca_doru

Mesaj de mihasca_doru »

radu73 scrie:@mihasca_doru
Ce are daca bagi pesmet si gris?Ii doare burta?Eu folosesc in mix si cu rezultate foarte bune.
fiecare foloseste ce vrea!!!atata timp cat e fosit corect acel ingredient nu strica,dar.......eu nu folosesc asa ceva!!!!!in primul rand nu folosesc pt ca sunt "chioare"nu au valoare nutritiva sau proteica.de ce sa folosesc gris cand sunt atatea ingrediente mai bune si ieftine:megablend,clo,faina soia,faina alune tigrate si alte fainuri de legatura care nu sar de 20 de lei/kg.daca nu participi la concursuri nu trebuie sa ai nada buna???asta e parea mea,nu inseamna ca e si buna,fiecare isi face cum vrea mixul.respect si fir intins!!!!!!

radu73

Mesaj de radu73 »

mihasca_doru scrie:
radu73 scrie:@mihasca_doru
fiecare foloseste ce vrea!!!atata timp cat e fosit corect acel ingredient nu strica,dar.......eu nu folosesc asa ceva!!!!!in primul rand nu folosesc pt ca sunt "chioare"nu au valoare nutritiva sau proteica.de ce sa folosesc gris cand sunt atatea ingrediente mai bune si ieftine:megablend,clo,faina soia,faina alune tigrate si alte fainuri de legatura care nu sar de 20 de lei/kg.daca nu participi la concursuri nu trebuie sa ai nada buna???asta e parea mea,nu inseamna ca e si buna,fiecare isi face cum vrea mixul.respect si fir intins!!!!!!
Asta cu "chioare'' se mai discuta,iar despre pret nu mai are rost sa vorbim(grisul si pesmetul nu sar de 5 ron kg) in timp ce megablendul ,clo,faina de soia,etc. mult mai scumpe.Eu merg pe principiul cat mai ieftin si cat mai eficace(nu ma dau banii afara din casa).Eu pescuiesc de placere si pot sa-ti spun ca boilesurile care le fac de 4 ani sunt foarte prinzatoare si pe deasupra imi ies la pret foarte bun si cea mai mare satisfactie este ca prind la ceva conceput si facut de mine.La partea cu pretul bun intervin mai multi factori(de unde iei marfa,eu am prins reduceri mari de tot la unele produse gen-black peper si alte lichide aduse aproape pe gratis de dincolo).
Numai bine

Vladut Mateianu
CS SENZOR

Mesaj de Vladut Mateianu »

radu73 scrie: Ce are daca bagi pesmet si gris?Ii doare burta?Eu folosesc in mix si cu rezultate foarte bune.
Nu are nimic. Sunt ingrediente de volum, care alaturi de faina de porumb si malai reduc costurile kg de mix. Ptr multe mixuri insa de pe piata ( multe de la firme de notorietate , din Anglia) sunt ingredientele principale....ceea ce explica si pretul scazut de vanzare al mixurilor respective !

PS O galeata de mix Solar 10 kg (sau SBS) costa la reft undeva in jur de 300 lei. Pretul de vanzare de la Solar catre distribuitorii din europa (si nu numai) este undeva in jur de 160 lei /galeata. Daca scadem si profitul producatorului (Sbs sau Solar) ajungem la un cost de productie de maximum 100 lei/10 kg. Sau 10 lei kg ! :wink:
Daca cineva imi da o reteta de mix fara ingrediente de volum care sa se incadreze in acesti bani, il invit sa-mi devina asociat la Senzor... :D
CS SENZOR

http://www.snz.ro
http://www.crapmania.ro

"Studiati trecutul, daca vreti sa divinizati viitorul." - Confucius

mihasca_doru

Mesaj de mihasca_doru »

Vladut Mateianu scrie:
radu73 scrie: Ce are daca bagi pesmet si gris?Ii doare burta?Eu folosesc in mix si cu rezultate foarte bune.
Nu are nimic. Sunt ingrediente de volum, care alaturi de faina de porumb si malai reduc costurile kg de mix. Ptr multe mixuri insa de pe piata ( multe de la firme de notorietate , din Anglia) sunt ingredientele principale....ceea ce explica si pretul scazut de vanzare al mixurilor respective !

PS O galeata de mix Solar 10 kg (sau SBS) costa la reft undeva in jur de 300 lei. Pretul de vanzare de la Solar catre distribuitorii din europa (si nu numai) este undeva in jur de 160 lei /galeata. Daca scadem si profitul producatorului (Sbs sau Solar) ajungem la un cost de productie de maximum 100 lei/10 kg. Sau 10 lei kg ! :wink:
Daca cineva imi da o reteta de mix fara ingrediente de volum care sa se incadreze in acesti bani, il invit sa-mi devina asociat la Senzor... :D
da ok sunt elemente de volum,toate mixurile consacrate au in ele pesmet,dar decat sa punem pesmet chior nu mai bine punem o alta faina mai bogata??eu unu nu cred ca pesca are in compozitie asa ceva!!!!!parerea mea este ca decat sa-mi fac 20 de kg de bile cu pesmet si gris,mai bine imi fac 10 kg de bile de cea mai buna calitate!

Vladut Mateianu
CS SENZOR

Mesaj de Vladut Mateianu »

ai perfecta dreptate doru, dar tu esti un perfectionist. majoritatea pescarilor insa apreciaza pretul scazut..... ca dovada ca piata din romania a "inghitit" anul trecut peste 15 tone de boiliesuri (solubile si tari) din gama Senzor Planet (Jet, Spd, Mandarin) , a caror pret de raft este in jur de 30 lei/kg ! :wink:
CS SENZOR

http://www.snz.ro
http://www.crapmania.ro

"Studiati trecutul, daca vreti sa divinizati viitorul." - Confucius

radu73

Mesaj de radu73 »

Sa nu intelegi gresit Doru , nu fac numai din pesmet si gris ci folosesc 10 si 10 % din 1 kg de mix.Si eu folosesc fainuri de peste(LT94-de somon-predigerata) faina de soia,etc. Si la partea lichida folosesc bunatati ca de........... la preturile bune care le-am luat :wink: Si de 2 ani folosesc boia de ardei dulce si picanta (facuta acasa de cinava)iar la pret fata de robin red :shock: (la 30% din pret ) si sa stii ca am prins la fel ca si cu robin red.
Numai bine

Sorin Daringa

Mesaj de Sorin Daringa »

"Mixul"de mai sus este un produs destinat pisciculturii si contine exact ce am scris eu la inceputul topicului.Acuma ideea era sa-i pun niste csl sau spd si sa fac ori bulgari ori bile de nadit..nici decum pt carlig.
..este un aliment farâmitat, cu energie medie si bogat în proteine, destinat puilor de pastravi de la prima alimentatie la 3.2-3.5 g, este un produs extrem de digerabil, a carui formulare include agenti naturali de aroma si potentatori de palatabilitate. Acesta asigura o crestere rapida si uniforma si nivelul optim de transformare în timpul acestei etape critice a ciclului de producere.
Acuma dupa capul meu cred ca o fi bun si pt ala din balta nu :wink: Eu am intrebat ce mai trebuie adaugat la el.....atat doar :roll:
Imagine

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Nade & Momeli”