Aveti PM

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee, gor965
daca tu vezi o reteta acolo eu ma impuscovideli scrie:L-ai zapacit de tot , omul vroia la reteta lui adaugiri nu alta reteta![]()
![]()
fiecare foloseste ce vrea!!!atata timp cat e fosit corect acel ingredient nu strica,dar.......eu nu folosesc asa ceva!!!!!in primul rand nu folosesc pt ca sunt "chioare"nu au valoare nutritiva sau proteica.de ce sa folosesc gris cand sunt atatea ingrediente mai bune si ieftine:megablend,clo,faina soia,faina alune tigrate si alte fainuri de legatura care nu sar de 20 de lei/kg.daca nu participi la concursuri nu trebuie sa ai nada buna???asta e parea mea,nu inseamna ca e si buna,fiecare isi face cum vrea mixul.respect si fir intins!!!!!!radu73 scrie:@mihasca_doru
Ce are daca bagi pesmet si gris?Ii doare burta?Eu folosesc in mix si cu rezultate foarte bune.
Mai ales ca poate omul nu participa la concursuri si numai pescuit de placere.
Numai bine
Asta cu "chioare'' se mai discuta,iar despre pret nu mai are rost sa vorbim(grisul si pesmetul nu sar de 5 ron kg) in timp ce megablendul ,clo,faina de soia,etc. mult mai scumpe.Eu merg pe principiul cat mai ieftin si cat mai eficace(nu ma dau banii afara din casa).Eu pescuiesc de placere si pot sa-ti spun ca boilesurile care le fac de 4 ani sunt foarte prinzatoare si pe deasupra imi ies la pret foarte bun si cea mai mare satisfactie este ca prind la ceva conceput si facut de mine.La partea cu pretul bun intervin mai multi factori(de unde iei marfa,eu am prins reduceri mari de tot la unele produse gen-black peper si alte lichide aduse aproape pe gratis de dincolo).mihasca_doru scrie:fiecare foloseste ce vrea!!!atata timp cat e fosit corect acel ingredient nu strica,dar.......eu nu folosesc asa ceva!!!!!in primul rand nu folosesc pt ca sunt "chioare"nu au valoare nutritiva sau proteica.de ce sa folosesc gris cand sunt atatea ingrediente mai bune si ieftine:megablend,clo,faina soia,faina alune tigrate si alte fainuri de legatura care nu sar de 20 de lei/kg.daca nu participi la concursuri nu trebuie sa ai nada buna???asta e parea mea,nu inseamna ca e si buna,fiecare isi face cum vrea mixul.respect si fir intins!!!!!!radu73 scrie:@mihasca_doru
Ce are daca bagi pesmet si gris?Ii doare burta?Eu folosesc in mix si cu rezultate foarte bune.
Numai bine
Nu are nimic. Sunt ingrediente de volum, care alaturi de faina de porumb si malai reduc costurile kg de mix. Ptr multe mixuri insa de pe piata ( multe de la firme de notorietate , din Anglia) sunt ingredientele principale....ceea ce explica si pretul scazut de vanzare al mixurilor respective !radu73 scrie: Ce are daca bagi pesmet si gris?Ii doare burta?Eu folosesc in mix si cu rezultate foarte bune.
Numai bine
da ok sunt elemente de volum,toate mixurile consacrate au in ele pesmet,dar decat sa punem pesmet chior nu mai bine punem o alta faina mai bogata??eu unu nu cred ca pesca are in compozitie asa ceva!!!!!parerea mea este ca decat sa-mi fac 20 de kg de bile cu pesmet si gris,mai bine imi fac 10 kg de bile de cea mai buna calitate!Vladut Mateianu scrie:Nu are nimic. Sunt ingrediente de volum, care alaturi de faina de porumb si malai reduc costurile kg de mix. Ptr multe mixuri insa de pe piata ( multe de la firme de notorietate , din Anglia) sunt ingredientele principale....ceea ce explica si pretul scazut de vanzare al mixurilor respective !radu73 scrie: Ce are daca bagi pesmet si gris?Ii doare burta?Eu folosesc in mix si cu rezultate foarte bune.
Numai bine
PS O galeata de mix Solar 10 kg (sau SBS) costa la reft undeva in jur de 300 lei. Pretul de vanzare de la Solar catre distribuitorii din europa (si nu numai) este undeva in jur de 160 lei /galeata. Daca scadem si profitul producatorului (Sbs sau Solar) ajungem la un cost de productie de maximum 100 lei/10 kg. Sau 10 lei kg !![]()
Daca cineva imi da o reteta de mix fara ingrediente de volum care sa se incadreze in acesti bani, il invit sa-mi devina asociat la Senzor...