Poti ucide o lanseta?

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

legio1083
Puncte: 0

Poti ucide o lanseta?

Mesaj de legio1083 »

La ultima mea pescuiala, am tras de cioarsele (lansetele) mele , de mi-era mie mila. Pana racheta cu nada (aia mica dela Fox, in care am infiletat cateva zeci de gauri ca sa se recupereze usor) a ajuns acolo unde am dorit! Treaba e ca odata cu chestia asta mi-am dat seama ca se poate lansa mult mai departe decat presupui ca poti reusi, doar daca iti pui unpic dibla la contributie si muschii la pompat. Tehniva mea nu e una extraordinara dar dupa nustiu cati ani, ar reusit sa imi lungesc lanseul cu aproape 15 m (enorm , intrucat cu ehipamentul pe care-l am, pana acum n-am reusit sa dau peste 80-pe masurate). In fine, nu pot descrie cu exactitate ordinea si mai ales traiectoria miscarilor efectuate, dar cert este ca am auzit cateva paraituri (cred eu "lacul" de la inele a comis-o) . insa ce mai conteaza cand mai adaogi unpic de experienta! In mare ideea era ca incarcam racheta, o balansam spre infata , apoi o luam repeda spre lateral , ca sa incarc batul cam la jumate, si cand ajungeam cu ea pe spate o plesneam de-i sareau bunghii dela camesa! - mie, in tot acest timp , imi mai ieseau 20-30 de tigari din plamani.... I-am povestit lui Aditza (coechipierul meu) treaba asta si el mi-a zis ca nu ma mai lasa sa pun mana veci pe DX-Kevlarurile lui, ca ii este frica sa nu i le bulesc. Si acum intrebarea vine... MOARE SAU NU O LANSETA DACA ESTE ABUZATA LA MODUL ACESTA, CHIAR DACA PLUMBUL SE INCADREAZA IN LIMITELE EI...... :roll: :roll: :roll: :roll:
Legio - Patria Nostra !

Vladut Mateianu
CS SENZOR

Mesaj de Vladut Mateianu »

Moare, da in timp ! De aceea iti recomand sa faci ceea ce fac baietii destepti :le folosesti 1 an sau 2 de le ies ochii(numai sa nu le rupi !) dupa care le vinzi la juma de pret, ca se gasesc intotdeauna amatori ! Eventual, daca sunt bine ingrijite estetic, adaugi la anunt si :" folosite la 3-4 partide...." :D
Pana atunci , da-i tare cu racheta(si eventual cu balaurii ) inainte ! :D
CS SENZOR

http://www.snz.ro
http://www.crapmania.ro

"Studiati trecutul, daca vreti sa divinizati viitorul." - Confucius

legio1083

Mesaj de legio1083 »

Bun asa! Atunci cauta terog prin vistieria ta cu ustensile de pescuit crapalai si ciortocrapi si fa-mi si mie rost de un set de scule, "dinala obosit" cum ii spui tu..... Pt mine e boboc!
:lol:

Respect!
Legio - Patria Nostra !

Cucu Ionel

Mesaj de Cucu Ionel »

Nu numai ptr. tine Legio,ar mai fi ceva amatori si-n zona aceasta.
Fir intins

Vizitator

Mesaj de Vizitator »

Dar de fapt ce inseamna obosit, la ce va referiti ? Cum adica lanseta obosita ? Se degradeaza sau ce ?

freecarp

Mesaj de freecarp »

chirica scrie:Dar de fapt ce inseamna obosit, la ce va referiti ? Cum adica lanseta obosita ? Se degradeaza sau ce ?
isi perde din caracteristici ,calitalte ce alte cuvinte, nu mai dau acelasi randament.
sa nu uitam nici factorii meteo ploaie ,soare, frig! care si ei contribuie la procesul de "obosire " a materialelor.

Moose_master

Mesaj de Moose_master »

Personal nu cred ca o lanseta poate sa moara. Poate daca o rupi sau o zgarii cu jungherul. Sau daca o incarci cu 400 de grame si uiti sa ridici pick-up-ul si mai ai si multifilament de 1 mm si te bagi in ea ca un animal.... si daca si daca atunci cu siguranta v-a muri.

Repet : PERSONAL cred ca o lanseta folosita numai pentru scopul in care a fost construita nu are moarte.

Am uitat sa fac o precizare foarte importanta si anuma ca ma refer la o lanseta de top nu la Sert, Linea Efe sau mai stiu eu ce coaja de lanseta.

Aceasta este declaratia pe care o dau, o sustin si o semnez.

Moose
APCR Canadian Branch

sorin

Mesaj de sorin »

Moose_master scrie:Personal nu cred ca o lanseta poate sa moara. Poate daca o rupi sau o zgarii cu jungherul. Sau daca o incarci cu 400 de grame si uiti sa ridici pick-up-ul si mai ai si multifilament de 1 mm si te bagi in ea ca un animal.... si daca si daca atunci cu siguranta v-a muri.

Repet : PERSONAL cred ca o lanseta folosita numai pentru scopul in care a fost construita nu are moarte.

Am uitat sa fac o precizare foarte importanta si anuma ca ma refer la o lanseta de top nu la Sert, Linea Efe sau mai stiu eu ce coaja de lanseta.

Aceasta este declaratia pe care o dau, o sustin si o semnez.

Moose
Uita tu un gloomis cateva ore in dreptul lunetei la masina într-o zi însorită si vezi dupa aia la ce o mai potzi folosi.
Lansetele de crap sunt ceva mai rezistente decat cele de musca sau pt naluci. Majoritatea celor de crap sunt junghiuri (te prinzi dupa tzesatura "in fagure" de la exterior), fiind construite cu prea multa fibra de sticla. S-au gandit si producatorii ca daca le-ar fi facut cum trebuie, ar fi avut f multe retururi.
Sorin Dragoi

legio1083

Mesaj de legio1083 »

am in trusa o laseta moarta.... adica actiunea e dupa cum bate vantul, niciodata nu stii la ce sa te astepti dela ea, paraie in toate baierele si este cea mai mare bucurie pt "amicul"care-ti cere imprumut o scula-doua sa dea si el la peste-saracul...... a facut plinul la ML-u si nu i-a mai ramas de lansete! inca mai am 3 cioarse cu c are ma mai pot bizui sa trag de peste si intrebarea avea scopul de am dumiri daca da sau nu coltul daca ma bag asa tare in ele.
Respect!
Legio - Patria Nostra !

danezu

Mesaj de danezu »

........ o lanseta moare!!!!! Moare daca nu o bagi in seama la fiecare partida si daca o lasi sa zaca in husa pe motiv ca ai prea multe sau ca nu are rost sa mai incerci si altceva, moare de ciuda cand vede ca suratele ei au parte de actiune si EA sta trantita la pamant sau proptita de cabana si ramane in agonie si mormaie depre intalnirea cu mulineta care nu mai are loc si..........boala lunga moarte sigura. A venit iarna si e timpul sa facem curat in echipament si dam lansetelor speranta ca la primavara vor invia poate in mana unui alt pescar .... va las pe voi sa alegeti
DUMNEZEU ESTE PESCAR !!!

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”