Marimea carligului - este sau nu potrivita?

Cum prindem crapi? Prin ce metode, ce tactici, ce tehnici de pescuit folosim?

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

klaus

Marimea carligului - este sau nu potrivita?

Mesaj de klaus »

buna, cu aceasta montura vizez crapii cu o greutate cuprinsa intre 2-6 kg. Carligul este mic, si de aceea vreau sa va intreb, e potrivita marimea acestuia? 3 boabe de porumb il cam ''ascund'', ar fi bine sa pun un carlig mai mare pentru pestii pe care ii vizez sau il las acesta, e ok cu 3 boabe ori las doar 2. Cat despre mecanica acesteia, ce parere aveti?
http://imageshack.us/f/708/aaaesu.jpg/

#Scuze daca am gresit cu ceva, insa sunt nou in pescuitul crapului, si de aceea ma aflu aici.

iulian_i
Puncte: 0

Re: Marimea carligului - este sau nu potrivita?

Mesaj de iulian_i »

as scurta varnisul de pe carlig cam la jumatate, un varnis lung afecteaza mecanica inteparii, in sensul ca firul de par trebuie sa culiseze mai usor pe tija carligului pt. a fi scuipat cat mai greu de crap

daca boabele sunt flotante, as fixa distanta dintre ele si carlig ceva mai mica decat ai facut-o...daca nu sunt flotante, distanta mi se pare ok...marimea carligul mi se pare buna pentru o momeala de 3 boabe

klaus

Mesaj de klaus »

nu sunt flotante, in legatura cu varnisul...eu am fost la magazinul de pesti, si am cerut asa ceva, ei aveau tot felul de tuburi, nicidecum ''varnis'' din ce am gasit la ei. Din ce pot ''confectiona''?

iulian_i

Mesaj de iulian_i »

daca nu e vorba de un tub de silicon moale si indeajuns de larg ca sa culiseze bine pe tija carligului mai bine nu mai folosesti varnis....pur si simplu faci mai multe spire pe tija sau folosesti un anou rotund

L.E. totusi mi se pare momeala cam mare pt. un inceput de primavara...uite aici un exemplu bun de forfac pt. perioada asta a anului:

klaus

Mesaj de klaus »

Pai daca nu gasesc varnis...eu fac mai multe spire, dapai nu intotdeauna vor sta corect..si mai mult ca sigur imi vor afecta ''buna intepare'' a pestelui.
Nu stiu sincer care ar fi cea mai buna solutie.

klaus

Mesaj de klaus »

# Scuze nu s-a putut da edit.

Cand am fost la magazin sa caut varnis, desigur ca nu aveau ''asa ceva'', ceea ce am gasit find aceste 2 tuburi, pe care nu stiu la ce le pot folosi. Sunt foarte moi si elastice.

http://postimage.org/image/a0b493tsh/

Stef 12

Mesaj de Stef 12 »

klaus scrie:# Scuze nu s-a putut da edit.

Cand am fost la magazin sa caut varnis, desigur ca nu aveau ''asa ceva'', ceea ce am gasit find aceste 2 tuburi, pe care nu stiu la ce le pot folosi. Sunt foarte moi si elastice.

http://postimage.org/image/a0b493tsh/
Sunt groase amandoua, nu ai ce face la carlig cu ele.
Cumpara-ti asa ceva: http://carpdiscount.ro/magazin/index.ph ... cts_id=535 :wink:. E perfect ca varnis pentru carlig.
Banii, interesele, gloria...pot oricand schimba istoria.

klaus

Mesaj de klaus »

Am schimbat cu tub termo, acum pare perfect, in poza apare cam mare, dar in realitate da foarte bine pe carlig !
Ce parere aveti acum ?

http://postimage.org/image/ascwt6kep/

Stef 12

Mesaj de Stef 12 »

Dupa cum vad, folosesti un fir textil camasuit. Incearca sa-l decojesti dinainte sa faci firul de par circa 7-8 centimetri pentru a-ti ramane si 1cm si un pic deasupra carligului. Astfel, poti obtine o montura tip combi.
Cat despre tubul termo, acum nu stiu cat de mult mai poti sa-l misti de pe tija carligului si iar nu e bine. Incearca si varianta pe care ti-am recomandat-o...
Si fa si firul de par mai mic, e prea mare pentru 3 boabe de porumb.
Banii, interesele, gloria...pot oricand schimba istoria.

klaus

Mesaj de klaus »

Tubul ala termo se poate misca pe carlig, dar in acelasi timp si sta corect pe el, pastrandu-si locul. Eu pot si fara el, dar nu stiu cat este de recomandat...
# o sa fac firul de par mai mic, dar dupa cum vezi in poza, il rasucesc si rezolv problema.

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Tehnici si Tactici de Pescuit la Crap”