Discutii sistem de punctare !

Aici putem discuta sau dezbate orice legat de pescuit.

Moderatori: Alin Galbenu, mariosilaghi, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
gor965
Moderator
Puncte: 0

Re: Desfasurare Cupa Primaverii-editia a 6-a MV2

Mesaj de gor965 »

Dan Mitranescu scrie:George nu se pune problema de rea intentie din partea ta.
La stationar se concureaza in sistem identic celui pe care l-am facut noi. Punctele se impart ...
De ce daca 4 echipe nu au punctat intr-un sector de 9 echipe sa primeasca 9 puncte si nu 6 ?
Poti sa spui foarte bine ca sunt ultimile , dar la fel de bine poti sa spui ca toate sunt clasate imediat dupa locul 5 , adica toate sunt pe locul 6. De ce nu primesc 6 puncte ?Adevarul este undeva la jumatate , adica se aduna punctele echipelor care nu au prins si se imparte la numarul acestora. Adica in cazul nostru 6+7+8+9= 30 / 4 = 7,5 puncte de echipa.
Nu cunosc exact actualul sistem de concurs si punctare de la stationar, dar din ce-mi aduc aminte din anii din urma (am cascat gura pe la 2 finale desfasurate pe pista de la Calarasi cu vre-o 10 ani in urma), am avut impresia ca intotdeauna au 2 sau 3 manse per concurs desfasurate cu aceleasi echipe pe acealsi sector (pista) ! In cazul asta pe fiecare mansa se atribuie acelasi numar de puncte ! Nu exista 4 locuri de 6 si nici 4 locuri de 9 ! Se aplica regulamentul CIPS care prevede exact ce ai scris mai sus , respectiv, media punctelor neatribuite - 7.5 pct.

Dan Mitranescu scrie: Te intreb ceva : Cate puncte acorzi echipelor in situatia in care mai multe prind aceiasi cantitate de peste ?

Spre exemplu :
Echipa 1 - 20kg
Echipa 2 -19 kg
Echipa 3,4,5,6,7 - 10 kg fiecare
Echipa 8 - 6kg
Echipa 9 - 5kg

Cate puncte primeste fiecare echipa ?
Daca e vorba de clasamentul unui concurs cu o singura mansa :

echipa 1-1 pct
echipa 2-2 pct
echipa 3,4,5,6,7 - 3 pct
echipa 8-4 pct
echipa 9-5 pct

daca e clasamentul pe o mansa, a unui concurs cu mai multe manse,cu aceleasi echipe la start :

echipa 1-1 pct
echipa 2-2 pct
echipa 3,4,5,6,7 - 5 pct
echipa 8-8 pct
echipa 9-9 pct
Varga sa fi fost din fier...ce brand aveam !!!
George Iorga
Imagine

Dan Mitranescu
Veteran

Mesaj de Dan Mitranescu »

oanavictor scrie:
Dan Mitranescu scrie:
oanavictor scrie: Spre exemplu :
Echipa 1 - 20kg
Echipa 2 -19 kg
Echipa 8 - 6kg
Echipa 9 - 5kg

20 KG .......1 P
19 KG .......2 P
10 KG .......3 P
6 KG .........8 P
5 KG .........9 P
Sunt 5 echipe cu cate 10 kg ! Toate primesc 3 puncte ?
Da ........numai daca nu exista si un alt sistem de departajare [numar de pesti ,cel mai mare peste .........etc[/quote]

Parerea mea este ca echipele 3 , 4 , 5 , 6 si 7 trebuie sa primeasca suma celor 5 locuri pe care le disputa impartita la numarul lor. Mai exact 5 puncte fiecare .

Dan Mitranescu
Veteran

gor965 scrie:
Dan Mitranescu scrie:George nu se pune problema de rea intentie din partea ta.
La stationar se concureaza in sistem identic celui pe care l-am facut noi. Punctele se impart ...
De ce daca 4 echipe nu au punctat intr-un sector de 9 echipe sa primeasca 9 puncte si nu 6 ?
Poti sa spui foarte bine ca sunt ultimile , dar la fel de bine poti sa spui ca toate sunt clasate imediat dupa locul 5 , adica toate sunt pe locul 6. De ce nu primesc 6 puncte ?Adevarul este undeva la jumatate , adica se aduna punctele echipelor care nu au prins si se imparte la numarul acestora. Adica in cazul nostru 6+7+8+9= 30 / 4 = 7,5 puncte de echipa.
Nu cunosc exact actualul sistem de concurs si punctare de la stationar, dar din ce-mi aduc aminte din anii din urma (am cascat gura pe la 2 finale desfasurate pe pista de la Calarasi cu vre-o 10 ani in urma), am avut impresia ca intotdeauna au 2 sau 3 manse per concurs desfasurate cu aceleasi echipe pe acealsi sector (pista) ! In cazul asta pe fiecare mansa se atribuie acelasi numar de puncte ! Nu exista 4 locuri de 6 si nici 4 locuri de 9 ! Se aplica regulamentul CIPS care prevede exact ce ai scris mai sus , respectiv, media punctelor neatribuite - 7.5 pct.

Dan Mitranescu scrie: Te intreb ceva : Cate puncte acorzi echipelor in situatia in care mai multe prind aceiasi cantitate de peste ?

Spre exemplu :
Echipa 1 - 20kg
Echipa 2 -19 kg
Echipa 8 - 6kg
Echipa 9 - 5kg

Daca e vorba de clasamentul unui concurs cu o singura mansa :

echipa 1-1 pct
echipa 2-2 pct
echipa 3,4,5,6,7 - 3 pct
echipa 8-4 pct
echipa 9-5 pct

daca e clasamentul pe o mansa, a unui concurs cu mai multe manse,cu aceleasi echipe la start :

echipa 1-1 pct
echipa 2-2 pct
echipa 3,4,5,6,7 - 5 pct
echipa 8-8 pct
echipa 9-9 pct
Eliminam cea de a doua varianta pentru ca eu consider ca este cea corecta si te intreb legat de prima varianta:
Daca toate echipele din grupa prind fix aceeasi cantitate de peste cate puncte primeste fiecare ?
Inteleg ca daca toate echipele vor prinde cate 10 kg vor primi toate cate 1 punct ?

gor965
Moderator

Mesaj de gor965 »

Dan Mitranescu scrie: Eliminam cea de a doua varianta pentru ca eu consider ca este cea corecta si te intreb legat de prima varianta:
Daca toate echipele din grupa prind fix aceeasi cantitate de peste cate puncte primeste fiecare ?
Inteleg ca daca toate echipele vor prinde cate 10 kg vor primi toate cate 1 punct ?
Fiind vorba de un concurs cu o singura mansa, e clar ca toti vor fi pe locul 1, indiferent ca prind 10 kg sau termina cu 0 kg !
George Iorga
Imagine

Dan Mitranescu
Veteran

gor965 scrie:
Dan Mitranescu scrie: Eliminam cea de a doua varianta pentru ca eu consider ca este cea corecta si te intreb legat de prima varianta:
Fiind vorba de un concurs cu o singura mansa, e clar ca toti vor fi pe locul 1, indiferent ca prind 10 kg sau termina cu 0 kg !
Si de ce se face un concurs cu o singura mansa pe puncte ? :D

In situatia in care cei de la concursul tocmai terminat pe Moara nu prindeau nimic in ultima mansa pe un sector cate puncte primeau ?

viorel dulamita
pescar de competitie

Mesaj de viorel dulamita »

Dan Mitranescu scrie: In situatia in care cei de la concursul tocmai terminat pe Moara nu prindeau nimic in ultima mansa pe un sector cate puncte primeau ?
...corect ar fi 5pct...

gor965
Moderator

Mesaj de gor965 »

Dan Mitranescu scrie:
Si de ce se face un concurs cu o singura mansa pe puncte ? :D
Nu e pe puncte daca are o singura mansa ! M-am referit la intrebarea ta cu privirea la punctajul acordat in acel caz cu 5 echipe care prind 10 kg...ptr. ca in functie de tipul concursului (de sine statator, sau cu mai multe manse) clasamentul se poate face diferit !
Dan Mitranescu scrie: In situatia in care cei de la concursul tocmai terminat pe Moara nu prindeau nimic in ultima mansa pe un sector cate puncte primeau ?
Daca nu prindeau nimic luau 9 pct., ptr. ca mansa lor conta in clasamentul unui concurs cu mai multe manse, in care deja echipele cu 0 kg , incasasera punctajul minim, pe acelasi sector !
Daca in schimb prindeau toti aceiasi cantitate de peste, luau exact cate 1 pct., regulamentul neprevazand alt sistem de departajare ptr. cei care sunt la egalitate de kg.
George Iorga
Imagine

Dan Mitranescu
Veteran

viorel dulamita scrie:
...corect ar fi 5pct...
Pai asta trebuie sa hotaram :
1punct fiecare ( ideea nou aparuta ) , 9 puncte fiecare ( regula actuala ) sau 5 puncte fiecare ...

Dan Mitranescu
Veteran

[quote="gor965"]

Pai si in ce sport in caz de egalitate la 0 se primesc alte puncte fata de egalitatea la ... 3 , 7 sau 11 ... ?

gor965
Moderator

Mesaj de gor965 »

Dan Mitranescu scrie:
viorel dulamita scrie:
...corect ar fi 5pct...
Pai asta trebuie sa hotaram :
1punct fiecare ( ideea nou aparuta ) ...... ...
Am specificat : daca ar fi prins toti aceiasi catitate ...DACA ar fi PRINS ! Zero kg la toata lumea nu inseamna ca au prins aceiasi cantitate !
George Iorga
Imagine

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Discutii Generale despre Pescuit”