Nu cunosc exact actualul sistem de concurs si punctare de la stationar, dar din ce-mi aduc aminte din anii din urma (am cascat gura pe la 2 finale desfasurate pe pista de la Calarasi cu vre-o 10 ani in urma), am avut impresia ca intotdeauna au 2 sau 3 manse per concurs desfasurate cu aceleasi echipe pe acealsi sector (pista) ! In cazul asta pe fiecare mansa se atribuie acelasi numar de puncte ! Nu exista 4 locuri de 6 si nici 4 locuri de 9 ! Se aplica regulamentul CIPS care prevede exact ce ai scris mai sus , respectiv, media punctelor neatribuite - 7.5 pct.Dan Mitranescu scrie:George nu se pune problema de rea intentie din partea ta.
La stationar se concureaza in sistem identic celui pe care l-am facut noi. Punctele se impart ...
De ce daca 4 echipe nu au punctat intr-un sector de 9 echipe sa primeasca 9 puncte si nu 6 ?
Poti sa spui foarte bine ca sunt ultimile , dar la fel de bine poti sa spui ca toate sunt clasate imediat dupa locul 5 , adica toate sunt pe locul 6. De ce nu primesc 6 puncte ?Adevarul este undeva la jumatate , adica se aduna punctele echipelor care nu au prins si se imparte la numarul acestora. Adica in cazul nostru 6+7+8+9= 30 / 4 = 7,5 puncte de echipa.
Daca e vorba de clasamentul unui concurs cu o singura mansa :Dan Mitranescu scrie: Te intreb ceva : Cate puncte acorzi echipelor in situatia in care mai multe prind aceiasi cantitate de peste ?
Spre exemplu :
Echipa 1 - 20kg
Echipa 2 -19 kg
Echipa 3,4,5,6,7 - 10 kg fiecare
Echipa 8 - 6kg
Echipa 9 - 5kg
Cate puncte primeste fiecare echipa ?
echipa 1-1 pct
echipa 2-2 pct
echipa 3,4,5,6,7 - 3 pct
echipa 8-4 pct
echipa 9-5 pct
daca e clasamentul pe o mansa, a unui concurs cu mai multe manse,cu aceleasi echipe la start :
echipa 1-1 pct
echipa 2-2 pct
echipa 3,4,5,6,7 - 5 pct
echipa 8-8 pct
echipa 9-9 pct