info cort

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Osiris
Puncte: 0

Re: info cort

Mesaj de Osiris »

Salut, pentru inceput ar fi trebuit sa spui de ce buget dispui. Corturile pleaca de undeva de la 30$ pana pe la vreo 2000 $ (http://m.gumtree.com.au/v?adId=1001196664)
Apoi ar fi trebuit sa spui cam cat timp stai pe balta, pt 24 de ore nu se merita un cort mare, acolo iti recomand un brolly, daca stai peste 48 de ore, atunci recomand un cort mare. Mai intrevine si perioada anului, primavara, toamna, recomand un cort cu winterskin, caci toata lumea stie, atunci apare condensul.
In concluzie, spune exact ceea ce vrei ca sa poti fi ajutat.
Eu personal am ales un cort ideal: Trakker Armo MkII, 2 man.
Motive: 1. Materialul Aquatexx, nu exista pe piata altul mai ok, este cel mai gros, nu trece lumina prin el ca la celelalte, de ex. ziua cand soarele bate cu putere, in cort este intuneric si poti sa te odihesti super, alea 2 ore de care ai nevoie. Am fost cu el in primavara la 3 grade noaptea si fara winterskin a facut f putin condens, asta in conditiile in care colegul meu dadea drumul la incalzitor din ora in ora.
2. Sistemul de ventilatie prin cele 2 ferestre din spate, care vara isi face treaba ok
3. Grounsheet-ul detasabil, daca ploua si inevitabil se murdareste pe jos in cort, la plecare stringi cortul si dai cu o carpa umeda pe el si gata e ok, la celelalte prinse, trebuie sa astepti sa se usuce si abia apoi sa il strangi sau in cel mai bun caz sa il scoti in curte a-2-a zi, la uscat. Sa nu mai vorbim ca daca nu vrei groudsheet, nu il pui.
4. Timpul de montare-demontare, relaxat, nestresat sub 10min.
Contra ar fi inaltimea 1,4 m, cam mica dar nu ma deranjeaza foarte tare, este eclipsata de celelalte avantaje.
Deci, recomand cu cea mai mare caldura.

Albert
pescar de competitie

Mesaj de Albert »

Osiris scrie:Salut, pentru inceput ar fi trebuit sa spui de ce buget dispui..
Salutare.Am pus mai sus doua link-uri catre doua corturi.De acolo rezulta ca bugetul e pana-n 1000RON :)
Cand voi avea timp sa merg la pescuit cat mi-as dori nu va exista limita si stiu ce vreau.Nash. Pana atunci unul din cele doua corturi e suficient.
Mai astept feed-back de la cei care au Prologic-ul...cel de la Fox e nou pe piata si nu stiu daca l-a folosit cineva.

Rahan

Mesaj de Rahan »

Hot Spot SI 1 Man, merita toti banii.

Imagine
Imagine
BORN TO FISH
Stai departe de oamenii care îţi micşorează ambiţia.

robyvan
pescar de competitie

Mesaj de robyvan »

Albert scrie:Vreau si eu sa-mi cumpar un cort.M-am oprit la astea doua:

Fox Royale Standard
si
Prologic New Green Deluxe Dome

Din ce-am gasit pe net Fox-ul pare a avea groundsheet-ul prins mai...sanatos pe cand Prologicul are ferestre de aerisire in spate.
Voi ce informatii/feedback aveti in legatura cu cele doua corturi?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Am Prologic si sunt tare multumit de el......am prins furtuni si ploi si e ok......Fox-ul nu cunosc.... :wink:
slowly we rot- by Obituary

viorel doloc
pescar de competitie

Mesaj de viorel doloc »

Senzor Comandor...merita fiecare banut. Este unul din putinele corturi de pe piata in care nu trebuie sa te apleci cand intri/iesi din el si poti sta linistit in picioare in el, nu "cocosat" !!!
Carp Passion

Albert
pescar de competitie

Mesaj de Albert »

@Viorel&Rahan multumesc de sugestii.Stiu si eu multe corturi care "merita banii".Ideea e ca eu m-am oprit la cele doua.Ma incadrez in bugetul alocat si par a fi exact ce-mi doresc.Dupa ce voi cumpara unul din ele voi posta aici poze si voi explica de ce am ales modelul.
@robyan multumesc de info si...ai MP.
Pana atunci...mai astept feedback, cine si ce (mai) stie :)

robyvan
pescar de competitie

Mesaj de robyvan »

Albert scrie:@Viorel&Rahan multumesc de sugestii.Stiu si eu multe corturi care "merita banii".Ideea e ca eu m-am oprit la cele doua.Ma incadrez in bugetul alocat si par a fi exact ce-mi doresc.Dupa ce voi cumpara unul din ele voi posta aici poze si voi explica de ce am ales modelul.
@robyan multumesc de info si...ai MP.
Pana atunci...mai astept feedback, cine si ce (mai) stie :)
ai primit poza..... :wink:
slowly we rot- by Obituary

mihaisome

Mesaj de mihaisome »

Daca se permite link spre alt forum,

http://www.crap.ro/forum/phpBB2/viewtop ... ht=ehmanns

Intr-adevar topicul e mai vechi, dar cred ca poate sa raspunda la multe intrebari.
Rog un moderator sa stearga linkul daca am incalcat regulamentul.

Albert
pescar de competitie

Mesaj de Albert »

mihaisome scrie:Daca se permite link spre alt forum,

http://www.crap.ro/forum/phpBB2/viewtop ... ht=ehmanns

Intr-adevar topicul e mai vechi, dar cred ca poate sa raspunda la multe intrebari.
Rog un moderator sa stearga linkul daca am incalcat regulamentul.
Stiu si topicul asta :lol: Din pacate reprezentantul Ehmanns din Romania e implicat in niste discutii legate de niste tepe pe care le-a dat...plus preturile de pe siteul romanesc sunt nesimtit de mari, fata de ce are pe site producatorul.
Una peste alta corturile Ehmanns par bune, in categoria lor de pret :)

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”