RECORD MONDIAL 47,6 KG

Aici putem discuta sau dezbate orice legat de pescuit.

Moderatori: Alin Galbenu, mariosilaghi, Bogdan Zaharia, odoctee

Stoica dragos
Puncte: 0

Re: RECORD MONDIAL 47,6 KG

Mesaj de Stoica dragos »

Levi scrie:Deci, in primul rand e vorba despre acest peste. Si ca este considerat recrod mondial. Ok? Nu am insinuat ca trebuie sa te duci pe o balta salbatica. Am zis doar daca se prinde un crap ca acesta, cum plm sa se considere record mondial??? Trebuie luate in considerare si niste detalii, nu? Un crap de 25 in delta sigur ca este mai presus decat acest peste. Cel putin pentru mine. Poate altii se uita doar la greutate.
Scuze daca am scris intr-un ton enervat, evident fiecare isi decide singur locatia de pescuit.
Furajul iarasi este necesar. Poate stii si tu. Eu am zis ca un crap ingrasat ca un porc in alte conditii decat cele naturale, daca se considera record mondial, atunci inseamna ca ne-am pierdut exigenta.

Balti ar fi care ofer pestelui hrana naturala necesara, numai ca la noi trendul este suprapopularea :wink: si de altfel, AS prefera mai mult pescuiesc dupa pesti crescuti natural. Asta e, avem idei diferite, n-are rost sa ne convingem unul pe celalt. Si inca o data subliniez

Fir intins!
eu sunt de acord cu tine ca un crap salbatic de 25 de kg e mai presus ...dar unde il vezi u prins pe ala ??? doar cu plase ai sanse la asa ceva pe o apa salbatica .... pana acum toti pesti care au fost recorduri mondiale au fost prinsi pe diferite balti ... orice patron urmareste ca pestii care ii are in balta sa creasca nu ? normal ca nu ii lasa hraniti doar de boiliesurile pescarilor care vin pe balta ... iar un record e un record ... sa nu imi zici ca daca prindeai vreun peste din ala u refuzai denumirea de record ca ar fii pestele ingrasat din furajare ... orice pescar la crap se lauda mereu cu cel mai mare peste prins de el ( si nu e intrebat sigur daca era un peste furajat sau salbatic ). fir intins si tie si sper sa prinzi un "porc din asta furajat" de peste 20 kg pe o balta sa iti schimbi parerea .. :)
Dragos Stoica
Presedinte - CS CARP LEGION CLUB ....

Levi

Mesaj de Levi »

Stoica dragos scrie:
Levi scrie:Deci, in primul rand e vorba despre acest peste. Si ca este considerat recrod mondial. Ok? Nu am insinuat ca trebuie sa te duci pe o balta salbatica. Am zis doar daca se prinde un crap ca acesta, cum plm sa se considere record mondial??? Trebuie luate in considerare si niste detalii, nu? Un crap de 25 in delta sigur ca este mai presus decat acest peste. Cel putin pentru mine. Poate altii se uita doar la greutate.
Scuze daca am scris intr-un ton enervat, evident fiecare isi decide singur locatia de pescuit.
Furajul iarasi este necesar. Poate stii si tu. Eu am zis ca un crap ingrasat ca un porc in alte conditii decat cele naturale, daca se considera record mondial, atunci inseamna ca ne-am pierdut exigenta.

Balti ar fi care ofer pestelui hrana naturala necesara, numai ca la noi trendul este suprapopularea :wink: si de altfel, AS prefera mai mult pescuiesc dupa pesti crescuti natural. Asta e, avem idei diferite, n-are rost sa ne convingem unul pe celalt. Si inca o data subliniez

Fir intins!
eu sunt de acord cu tine ca un crap salbatic de 25 de kg e mai presus ...dar unde il vezi u prins pe ala ??? doar cu plase ai sanse la asa ceva pe o apa salbatica .... pana acum toti pesti care au fost recorduri mondiale au fost prinsi pe diferite balti ... orice patron urmareste ca pestii care ii are in balta sa creasca nu ? normal ca nu ii lasa hraniti doar de boiliesurile pescarilor care vin pe balta ... iar un record e un record ... sa nu imi zici ca daca prindeai vreun peste din ala u refuzai denumirea de record ca ar fii pestele ingrasat din furajare ... orice pescar la crap se lauda mereu cu cel mai mare peste prins de el ( si nu e intrebat sigur daca era un peste furajat sau salbatic ). fir intins si tie si sper sa prinzi un "porc din asta furajat" de peste 20 kg pe o balta sa iti schimbi parerea .. :)
Deci, despre asta vorbesc, avem idei idei diferite, n-are rost discutia. In 2008 la Chilia Veche am vazut crap de 26 kg, prins de un lipovan la porumb. Il cunosteam, si stiu ca pescuia cu lanseta la cuibul de barza (daca stii locul). Numai ca nu are acces la Internet sa incarca poza, si nici interes sa o faca. Asemenea cazuri, evident, sunt mai rare, am zis doar ca exemplu.
Vad ca intr-adevar avem idei diferite, ptr ca nici atitudinea fata de aceasta discutie nu este una limpede, tu deja ma intepi cu urari sa prind unul de 20 de parca ai sti daca am prins sau nu.
Daca tu spui ca o sa te lauzi cu un crap de 30 prins la Rainbow, desi ai luat si unul de 19 pe Dunare, treaba ta.
Fir intins!

P.S. Daca ai f..ut crva satului, care, adevarat, e frumoasa si a castigat si un concurs de modelling, dar pe langa ea ai mai fost in pat si cu una virgina poate mai putin frumoasa la ochi sau la par sa zicem, cu care te lauzi in fata prietenilor? Stiu, cu aia de la sat :mrgreen: Foarte bun! :mrgreen:
Ultima oară modificat Dum Iun 10, 2012 16:44 de către Levi, modificat 1 dată în total.

RazvanG
Pescar de competitie

Mesaj de RazvanG »

Bah da in momentul in care s-a luat recordul mondial pe Rainbow,dece plm nu ati sarit asa de popou in sus fufelor?
acum ca s-a prins in Ungaria ,gata sariti pe ei.
Bah sti ceva? Bine fac toti patronii care cumpara pestii ciorditi,asta nu se numeste populare,asta se numeste inlocuire sau completare la ce se fura din balta lor.
Poate ca altii vor sa mearga in niste conditii decente dupa pestii capitali in Romania si nu au cum.Atunci ce fac ei?Merg frumos in Ungaria si pescuiesc frumos si fara batai de cap.
Eu cu Robert ,partenerul meu de concursuri vrem sa mergem pe Sarulesti.Pai putem?nu putem ,va spun eu.Asa ca pana acum in loc sa ramana in Romania 2 mii euro pentru doua saptamani de pescuit(si aici ma refer la toate cheltuielile) s-au dus la Ecsed.Si vom continua sa mergem afara pana cand vom putea sa dam la noi in tara respectiv pe Sarulesti.

P.S. a nu se intelege ca avem ceva cu RR din cauza faptului ca nu putem merge pe Sarulesti.
Nume utilizator schimbat din shimanobig in RazvanG

pushtiulk
Partener Crapmania.ro

RECORD MONDIAL 47,6 KG

Mesaj de pushtiulk »

@levi: cum tu nu intelegi cum de ne atrag balti de crap (ligheane, in termen crapist), nici eu, cel putin, nu iti inteleg punctul de vedete asa de revoltator asupra patronului lacului Aqua din Ungaria. Poate ai fost deranjat de acesta, si de aceea incepi sa arunci cu "noroi", ceea ce nu este tocmai civilizat. Sunt convins ca daca ai avea norocul (la asemenea dulapi, este clar vorba numai de noroc) sa prinzi recordul mondial, nu ai mai fi rautacios. Toti patronii de balti furajeaza, pentru a-si mentine baltile.

In loc sa fim asa critici, nu ar fi mai bine sa povestim din experientele din timpul partidelor de pescuit, nade, locuri, etc.

Fir intins tuturor!

Sent from my iPad using Tapatalk HD

Levi

Mesaj de Levi »

@shimanobig
Nu am sarit, pentru ca eu personal nu stiu nimic concret despre provenienta pestilor de acolo.

@Pustiulk
Nu trebuie sa-l cunosti pe cineva sau sa fii deranjat ca sa-ti exprimi parerea. Scuze ca m-am rastit la tine, de fapt nimeni n-are nicio treaba cine unde pescuieste, dar sincer ma enerveaza foarte mult furtul si "migrarea" pestilor mai mari, mai ales din biotopul lor natural.
Vad ca nu m-am exprimat clar: n-am nimic cu furajatul. Din contra, cum am spus mai devreme, chiar trebuie. Insa, un peste ingrasat anormal si in mod intentionat, nu ar trebui sa fie record mondial, dpmdv.

Fir intins!

msimarian

Mesaj de msimarian »

Levi,ce te face pe tine sa crezi ca acel peste a fost ingrasat in mod anormal si intentionat?Doar nu crezi ca acel peste este tinut intr-un tarc de 100 mp si hranit sistematic cu hrana granulata de cea mai buna calitate pentru a creste mai repede!Din cate am inteles lacul are 10 hectare iar pestele se plimba liber,deci afirmatiile tale sunt nefondate.La greutatea asta,si mai ales la varsta pe care o are pestele respectiv,acumularea de masa corporala este foarte mica,ca urmare a metabolismului mai lent.Exista posibilitatea ca la urmatorul cantar sa scada putin,este ceva normal.Iar referitor la faptul ca se considera record,da,sunt de acord.Lacul respectiv nu difera cu nimic de alte lacuri pe care au fost capturate recorduri,poate difera suprafata,in schimb conditiile de mediu sunt aceleasi.Crezi ca la noi,daca ai scoate la vanzare un crap de +40 nu l-ar cumpara nimeni?Si inca ce zarva s-ar face la capturarea lui,dar din pacate mai trebuie sa asteptam putin pentru a prinde balauri din astia la noi.Ai facut referire la crapii capitali din Delta Dunarii!De 15 ani pescuiesc pe Dunare,cel putin 4-5 partide pe an.Dar in ultimii 2-3 ani m-am saturat de lacomia localnicilor,care dupa ce te-au vazut ca prinzi ceva mai rasarit,merg noaptea si trag cu plasa ori,si mai rau,dau cite un impuls electic.Deci,si eu as prefera sa pescuiesc linistit pe un asemenea lac,chiar daca nu este salbatic.

bujie

Mesaj de bujie »

Victor cred ca are dreptate e de la braconieri si oamenii au profitat de prinderea lui.....
Campion național 2013
Brăileanu Florin
Buji Baits COMPETITION

cipica
Partener Crapmania.ro

Mesaj de cipica »

Salutare!
Evident ca toata lumea ar vrea sa prinda pe apele publice crapi de 30 de kg dar in Romania acest lucru este imposibil. Vreo 700 de km mai la V se poate. Numai pentru noi un crap salbatic de 25 kg sa spunem (prins in delta) este un veritabil record. Francezii si spaniolii prind pe rauri zilnic astfel de crapi. Leon Hoogendijk prinde cativa crapi de 30 kg in fiecare an pe raurile din Franta iar pt ghizii de pe Ebru crapii de 25 kg nu sunt o raritate. Drept urmare, pescarii cauta adevarate recorduri.
Recordul mondial la crap prins pe ape publice este de 38,2 kg. Carcotasii o sa spuna ca asta este adevaratul record numai si numai pr ca ei nu pot sau nu isi permit sa ajunga sa pescuiasca la Euro Aqua , Rainbow sau Les Graviers. Stiu, e greu sa castigi Marele premiu de la Monaco daca tu concurezi pe pista de VTM de la Brasov.
Nu inteleg de ce va oripilati atat! Este un crap cu o gena f buna care a avut suficient spatiu si suficienta mancare ca sa se poata dezvolta.
Nu cumva va enerveaza faptul ca pana si in Ungaria se poate, numai la noi nu? Va spun eu, la noi nici nu s-a incercat! A avut Sakal o tentativa si atat.

miyagi
Pescar de competitie

Mesaj de miyagi »

cipica scrie:Salutare!
Evident ca toata lumea ar vrea sa prinda pe apele publice crapi de 30 de kg dar in Romania acest lucru este imposibil. Vreo 700 de km mai la V se poate. Numai pentru noi un crap salbatic de 25 kg sa spunem (prins in delta) este un veritabil record. Francezii si spaniolii prind pe rauri zilnic astfel de crapi. Leon Hoogendijk prinde cativa crapi de 30 kg in fiecare an pe raurile din Franta iar pt ghizii de pe Ebru crapii de 25 kg nu sunt o raritate. Drept urmare, pescarii cauta adevarate recorduri.
Recordul mondial la crap prins pe ape publice este de 38,2 kg. Carcotasii o sa spuna ca asta este adevaratul record numai si numai pr ca ei nu pot sau nu isi permit sa ajunga sa pescuiasca la Euro Aqua , Rainbow sau Les Graviers. Stiu, e greu sa castigi Marele premiu de la Monaco daca tu concurezi pe pista de VTM de la Brasov.
Nu inteleg de ce va oripilati atat! Este un crap cu o gena f buna care a avut suficient spatiu si suficienta mancare ca sa se poata dezvolta.
Nu cumva va enerveaza faptul ca pana si in Ungaria se poate, numai la noi nu? Va spun eu, la noi nici nu s-a incercat! A avut Sakal o tentativa si atat.
Cipika ai idee cum mai e cu programarile la Rainbow?
Urban culture.

oanavictor
Pescar de competitie

Mesaj de oanavictor »

27 mai ora 10 ,traversez cu bacul la calarasi ca sa trec in bulgaria pe la silistra mergand spre nisipurile de aur .
Pe bac ,eu in masina cu geamul deschis ,asist la urmatoarea discutie intre doi localnici .........
personajul 1 ............CE FACI VASILE
personajul 2 ............BINE........MERG SA IAU CATEVA LAZI DE CIRESE PENTRU PIATA ......TU
personajul 1............MA SUNAT GOGU ,ARE UN CRAP MARE SI NU ARE CUI SA+L VANDA .....LA CANTARIT .......41 KG .........AM VORBIT EU LA HOTEL ,DA 150.000 PE KIL SI GOGU VREA 100.000 ....FAC SI EU CEVA AZI ........ASTEAPTA VIS A VIS SA MI+L DEA .......AM MAI LUAT 1 DE 36 KG ACUM 3 ZILE SI UN SOMN DE 90 KG .........
eu din masina ........hopa .....sa dus concediul meu ...........ma dau repede jos si+l intreb pe nenea de vreo 30 ani .........mai nene ai glumit cu crapu ala .........ca daca nu ........spune+i prietenului matale sa+l tina viu ,sa nu+l omoare .........dau eu 1000 euro pe el
personajul 1 ...........nu nene .......e mort de azi dimineata de la 5
eu .............bai nene ........atunci lasama si pe mine .........macar sa+l vad ..........
personajul 1 ..........cand ajungem vorbesc cu el si cred ca se poate .........
ajungem ............vorbeste cu un pusti de 25 ani .......mic si negru .......si ma cheama ........ma duce in spate la aia de la ostrovin .............vad namila .........sigur avea 40 kg ........vreau sa fac poza cu telefonul ...........nu ma lasa .............si am continuat concediul nevestei ......
asta e romania unde traim ...........
Cea mai mare realizare a diavolului a fost aceea ca a convins lumea ca nu exista

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Discutii Generale despre Pescuit”