Studiu de caz

Topicuri vechi, unele pot fi o lectura placuta...

Moderator: gor965

patabum

Studiu de caz

Mesaj de patabum »

2 indivizi (X si Y) pescuiesc impreuna, dar nu in competitie ci pur si simplu de placere. Folosesc aceeasi momeala, aceeasi nada, scule si monturi diferite. De comun acord isi aleg locurile (care stanga si care dreapta).

La un moment dat, X nefiind in zona (doarme, etc.) are o trasatura la una din lansete. Y inteapa, aduce pestele spre mal 1/2 din distanta, vine X si ii transfera lanseta, X aduce pestele la mal, Y cu minciogul, pupat, pozat, conform algoritmului.

1. Vi s-a intamplat?
2. Amandoi fac poze cu pestele. Cine revendica dihania?

Roger

Mesaj de Roger »

Tot timpul X.
Nu argumentez si n-am pretentia ca detin adevarul absolut dar la ai mei asa e.
Alexandru Marcu

mirceaef
Puncte: 0

Mesaj de mirceaef »

Proprietarul batului revendica pestele, niciodata nu mi-am pus intrebarea dar daca am intepat un peste cu scula prietenului meu pentru ca el era prin tufe, al lui era, dar imi dadea voie sa fac poze cu el :D

EX-UL
pescar de competitie

Mesaj de EX-UL »

@Patabum

Care este invatatura fabulei - sincer nu am prins-o ?!

Cristi Y
pescar de competitie

Mesaj de Cristi Y »

O regula nescrisa a pescuitului face ca lanseta cu care ai intepat nu o dai din mana pana la sfarsitul drilului :wink: . Trag deci concluzia ca pescarii din poveste nu erau chiar sportivi asa ca mai bine se pune problema ca cine i-l mananca nu cine i-l revendica :D
CAPUL PLECAT SABIA IL TAIE

dan cotelici

Mesaj de dan cotelici »

Vorbim presupun de o partida in afara concursurilor.Regula dupa cate stiu eu in acest caz este ca proprietarul lansetei la care a tras are dreptul de a revendica pestele.Nu are nici o obligatie sa-l lase pe celalalt sa-i scoata pestele.Poate sa renunte la a revendica pestele, dar nu poate fi acuzat de nimic daca nu o face.Exceptie, cand a imprumutat lansetele.

Intamplare:
Fantana Doamnei, plantez monturile mele cu barca mea ajutat de pe mal de pescarul Y, pescarul Y planteaza si el cu barca mea ajutat de mine.Dimineata la 5, ma duc pe deal in tufe la aproximativ 100 m de locul in care aveam lansetele.Trage la mine si Y inteapa, ma striga, cobor iau lanseta si scot pestele, un ten de 78 cm, cu ajutorul lui Y care manevreaza minciogul.
Ne-am fotografiat cu pestele eu, Y si sotia lui.Are Y dreptul sa revendice pestele?Eu cred ca e firesc sa te ajuti in astfel de situatii, si in cazul in care ai intepat la lanseta vecinului de pescuit e suficient daca primesti multumiri.
La partida respectiva Y m-a mai ajutat sa scot inca 3 bucati.S-a fotografiat si cu astia.Acum are un album consistent!Nu e suficient?
The second best is the first loser!

patabum

Mesaj de patabum »

Nu, pentru ca Y vrea sa puna si el pozele pe ici pe colo, sa-l vada lumea ce frumos e!

PS: Mare noroc pe albumu lu' nen'tu Y, ca suferea de lipsa de poze :wink: Inainte de astea (3 + 1) x 2 (am inclus si sotia) nu avea decat poza unui amic pe care-l musca un ciortan de posterior :lol: Avand in vedere ca X se face ca nu intelege mesajul de mai sus si nu si-a luat pastila zilnica de simtu'umorului, poate Y sa puna poza unde vrea muschii lui? (Ca e prins de el ciortanu', cu mijloace neortodoxe e drept :oops: )

PPS: tenu asta de 78 cm si 8 Kg (declarate) cam traieste in dimensiuni paralele (vezi colectia ALP primavara-toamna) :lol:

Ah, si mai e necesara o completare: Y nu l-a strigat, ca se dormea prin masini, a coborat X cu pantalonii in vine, sa fie mai aproape in caz de nevoie :wink: ... si canta incet, ca nu trezeasca lumea:

"De dimineata langa lac,
Pescarul amator,
Isi baga 2 deste-n k
Si scoate-un viermisor!"

Have fun, bai Domnilor :lol:

dan cotelici

Mesaj de dan cotelici »

Pentru fun, exact asta-i si motivul pentru care intram pe acest forum.Elementul asta nu lipseste indiferent de topic.
The second best is the first loser!

patabum

Mesaj de patabum »

Bre,

Topicul asta a aparut intr-un context anume, incarcat de tensiune. Scopul acestui topic a fost sa detensioneze atmosfera si atat. Y se astepta ca X sa scrie ceva, el sa raspunda si astfel sa mai descreteasca fruntile. Ajungeam la faza cu coboratul dealului cu pantalonii-n vine si cainele incurcandu-se printre picioare... O picanterie, menita sa aduca o pata de culoare. Din pacate, X confunda serviciul cu forumul si o ia la vale... :oops:

Dane tata, scuza-ma daca te-am jignit in orice fel. De la tine am invatat sa pescuiesc crap si voi respecta acest lucru toata viata.

Bref, eu nu sunt vreun maestro si nici nu-mi propun sa fiu. Nu atac psihicu' cuiva anume, ca nu am de ce. La concursuri nu ma bag, pentru ca nu le inteleg sensul, dar imi place la nebunie sa pescuiesc. Pentru mine lucrurile sunt simple: cerul e albastru, apa e uda, viata mult prea scurta. Imi place sa rad, sa ma simt bine, si-n general sa-mi traiesc viata. Dume de-astea cu "inteleg de ce faci asta" nu cumpar, ca n-am de ce!

Sa ma scuze Domnii ca i-am deranjat cu inutilitatea prezentei mele.

PS:

Bre este una din expresiile favorite ale lui Johnny Raducanu, un om deosebit, pe care-l admir si-l respect enorm. Nu are nici un sens peiorativ, tine de morala Romaniei interbelice.
Mai Domnilor apartine lui Razvan Exarhu, un individ extrem de cult si inteligent.
Nici una din aceste expresii nu doreste sa jigneasca, ci doar sa transmita o anume stare. De v-au afectat in vreun fel, sa ma scuzati!

Have fun si fir intins!

Roger

Mesaj de Roger »

patabum scrie: Mai Domnilor apartine lui Razvan Exarhu, un individ extrem de cult si inteligent.
Nici una din aceste expresii nu doreste sa jigneasca, ci doar sa transmita o anume stare. De v-au afectat in vreun fel, sa ma scuzati!
Radio Guerilla zice...." Bai Gentelmenilor" :D

Cam multa tensiune oameni buni...Chill Out..The spring is near...
Alexandru Marcu

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “ARHIVA”